Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Pepo25
Novinec

Garancijsko popravilo

Napisal/-a Pepo25 To sep 11, 2007 1:21 pm

Mene pa zanima, če si pri garancijskem popravilu upravičen do nadomestnega vozila...?
Zadeva je takšna, da se mi je na parih mestih po spojlerju zadaj, odbijaču in prtljažniku razpokal lak (cca 1cm2). Serviser je urejal z reklamacijskem oddelkom na Hyundaiu in rekel da so mi priznali barvanje in lakiranje spojlerja, prtlažnika in odbijače... Avto je praktično nov, a bo zadnji del barvan, pa še vsaj tri dni bom brez avta...

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To sep 11, 2007 1:48 pm

Sam sicer vozim renaulta, vendar jaz sem dobil nadomestno vozilo, ko je enkrat moj ostal čez noč na servisu. je pa tako, da sem jih moral malo opomniti na to da mi pripada, drugače se radi naredijo kar nevedne.

LP

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To sep 11, 2007 2:04 pm

V tem primeru ti morajo dati na razpolago nadomestno vozilo. Pri Hyundaiu jih imajo precej, zato to ne bi smel biti problem. Je pa res, da se vsi radi naredijo neumne!

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 To sep 11, 2007 6:15 pm

Res ne vem, kakšne servise obiskujete.
Jaz sem že nekaj let na istem servisu (ne rabi reklame, zato ga ne bom imenoval, je pa iz Posavja), četudi gre samo za redni mali servis, ko potrebujem nadomestno vozilo, pa čeprav za pol ure - ga dobim brezplačno.
Ko prevozim več kot 100 km, natočim gorivo, sicer ga vrnem ob uri in prevzamem svojega. Tudi ob okvari na terenu (pretrgana cev hladilne tekočine 70 km od doma) ali doma (mrzlo jutro, odpovedal accu) - brez dodatnih stroškov pride in uredi, kar je potrebno.

Ni mi jasno, kako ne zahtevate nadomestnega vozila za vsak poseg. Če ga ne da ta serviser, ga bo dal drugi. Tega se zavedajo, opozoriti na to pa jih mora vsak sam.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Sr sep 12, 2007 6:14 am

Hvala za odgovore, se pravi sem upravičen do nadomestnega vozila...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr sep 12, 2007 7:54 am

Morate pa vedeti,da če je nadomestni avto zaseden,potem itak ni nič. Saj nimajo firme izposojevalnice avtov.... mogoče so se nekateri preveč "razvadli" z nadomestnimi avti.

Vprašaš lahko,nikjer pa ni zakonsko določeno,da moraš dobiti avto.... vsaj jst tko mislim
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Sr sep 12, 2007 4:53 pm

RedBull™ je napisal/-a:Morate pa vedeti,da če je nadomestni avto zaseden,potem itak ni nič. Saj nimajo firme izposojevalnice avtov.... mogoče so se nekateri preveč "razvadli" z nadomestnimi avti.

Vprašaš lahko,nikjer pa ni zakonsko določeno,da moraš dobiti avto.... vsaj jst tko mislim

Kar si napisal je res, vendar ne gre za razvado. Če imam avto, ga nimam zato, da bi bil na ogled na dvorišču . Imam ga, ker ga potrebujem za zagotavljanje življenskega standarda. Ko mi ni na razpolago zaradi servisa, pade nivo kvalitete življenja. Zato vedno zahtevam nadomestnega. Zakaj bi me nekdo vozil s servisa in nazaj po avto. To je izguba časa in denarja. Servis, ki premore en sam nadomestni avto pa me itak ne zanima. Nikoli pa nisem kompliciral - nadomestni avto ne rabi biti ranga mojega. Tudi če je bil vzet na staro za novo, pa še ni prodan, je dober. Važno je, da je tehnično brezhiben. Udobje in ugodje sta v tej situaciji preseravanje.
Ko pa je avto na servisu zaradi drugih (prometna s tujo krivdo) zahtevam od zavarovalnice avto enakega razreda.
Še vedni sem ga dobil in nikoli nisem imel dodatnega zavarovanja za nadomestno vozilo.
Res pa je tudi, da je v tem primeru potrebno imeti nekaj pravne prakse.

Nadomestno vozilo ni zakonsko obvezno ... Kdo pa to trdi?
Če ga ne dobim grem drugam, in sem šel, tja, kjer ga dobim.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov