joztom je napisal/-a:Stališče Nemcev je, da prižgane zadnje luči podnevi lahko napačno signalizirajo morebitno ustavljanje vozila.
cliort je napisal/-a:
Kej tazga pa še ne!
Mi ostali evropejci živimo v letu 2007, kje pa oni pa nevem.
V času napredne tehnilogije raznih LED diod in podobnih svetilnih teles, so se pametni nemci spomnili, da pozicijske vluči zavajajo.
ronnie je napisal/-a:V Nemčiji se po cestah vozi ogromno starih vozil in v času izdelave o ledicah še sanjali niso.
MortaL je napisal/-a:Moje vprasanje se glasi: Ali kot obvezne luci morajo goreti tudi zadnje luci,
sašo5 je napisal/-a:MortaL je napisal/-a:Moje vprasanje se glasi: Ali kot obvezne luci morajo goreti tudi zadnje luci,
Čist na kratko: NE
cliort je napisal/-a:joztom je napisal/-a:Stališče Nemcev je, da prižgane zadnje luči podnevi lahko napačno signalizirajo morebitno ustavljanje vozila.
Kej tazga pa še ne!
Mi ostali evropejci živimo v letu 2007, kje pa oni pa nevem.
V času napredne tehnilogije raznih LED diod in podobnih svetilnih teles, so se pametni nemci spomnili, da pozicijske vluči zavajajo.
Oprostite, ampak to mi je še bolj blesavo od hrvatov, ki jim sploh ni potrebno prižigati luči po dnevi.
Zakaj pa recimo, ne bi svetile samo luči na levem koncu vozila.
Se pa strinjam s tabo v smislu, da je zdaj že vsaki Q.....C strokovnjak, mi se pa vozimo tko kukr se njemu sprdne.
Nesreče se lahko samo preprečijo s prisotnostjo policije - moje mnenje.
Če je policaj 8ur v službi, bi po moji logiki moral biti na cesti vsaj 6.
Če se pelješ proti Kočevju, je toliko patrulj, da niti ne pomislim da bo vozil 55km/h.
Se pa peljem drugje po Sloveniji se pa pelje tud 70 Čez naselje, pol se pa peljem 60 sem pa največji b**** na svetu.
To je najbolj žalostno!
nebivedu je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:MortaL je napisal/-a:Moje vprasanje se glasi: Ali kot obvezne luci morajo goreti tudi zadnje luci,
Čist na kratko: NE
Hmm, po zakomu piše da morajo, od kje tebi, da NE?
joztom je napisal/-a:V naši deželi je težko povezovati prometno zakonodajo s pametjo ali logiko. Tako lahko vsak pezde omejuje hitrost na avtocestah do mile volje, tja dol do 40, zgrajene avtoceste postavimo v izhodišču na 100 (proti Gorici), napake graditeljev popravljamo z omejitvami, ne pa s sanacijo nepretočnih delov. Plačali smo avtoceste za 130, dobili pa j***a z omejitvami. Ko presežeš kritično mejo števila omejitev, le-te postanejo neresne in jih nobeden ne spoštuje, ker je neracionalno tako vozit. To ubija na cestah in ne kaj drugega. Vse vpadnice so v razvitem svetu na 70 omejene, pri nas pa na veselje policije na 50. Komu ni jasno da na tako prometnih cestah ne morejo skakat pešci, biciklisti in ostali. Saj so lahko v stranskih cestah razne 30 cone, če je treba. Ampak naši prometni strategi bodo še kar sredi polja postavljali semaforje namesto krožišč (Brnik je živ primer kretenizma) ali pa 100 semaforjev na vpadnici v Mariboru.
sašo5 je napisal/-a:Kje si ti prebral da morajo goret ob dnevnih lučeh tudi zadaj ???
Novi A5 in BMW coupe že imata vezavo tako, da ob dnevnih lučeh(led diode) zadaj ne gori nič, ko pa pade mrak pa normalno s stikalom prižgeš kratke luči in ob enem zasvetijo tudi zadnje - pri zgoraj omenjenih in celo pri passatu(high-line) niti šalterja ni treba več prestavit, ker je senzor za temo vgrajen.
Še kaj nejasnosti?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov