Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Avoid
Nov uporabnik

Megane - Tuljenje

Napisal/-a Avoid Če sep 13, 2007 5:57 pm

Ko se vozim normalno, brez pospeševanja, je vse ok. Ko pa začnem pospeševat se pa sliši tuljenje, takšno tuljenje ko se ponavadi tudi, sam tu je glasnejše. Avtu so se tudi pospeški znižali, kolikor sem opazil. To se je pojavilo cca. 150km po menjavo srednjega in zadnjega lonca. Aja, pa najbolj se sliši v 4. pri 50km/h, ko hočeš pospešit, pač ko se mašina malo "pomatra", da pospeši. Drugače se pa sliši tudi v 3. pri 70km/h, ko se pospešuje(od približno 1/2 stopalke pa naprej je najbolj slišno). Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo. Zdi se mi kot da nekaj spušča zrak.
Every forgotten second is a past

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe sep 14, 2007 7:47 am

Imaš standardne izpušne cevi in lonce?

Pri vžganem motorju pokrij zadaj izpuh in poslušaj, če kje pušča in piha ven.

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe sep 14, 2007 8:09 am

lahko imaš zabasano sesalno grlo

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Pe sep 14, 2007 9:25 am

Lahko, da se kakšen ležaj oglaša.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Megane - Tuljenje

Napisal/-a maccek_21 Pe sep 14, 2007 11:21 am

Avoid je napisal/-a:Ko se vozim normalno, brez pospeševanja, je vse ok. Ko pa začnem pospeševat se pa sliši tuljenje, takšno tuljenje ko se ponavadi tudi, sam tu je glasnejše. Avtu so se tudi pospeški znižali, kolikor sem opazil. To se je pojavilo cca. 150km po menjavo srednjega in zadnjega lonca. Aja, pa najbolj se sliši v 4. pri 50km/h, ko hočeš pospešit, pač ko se mašina malo "pomatra", da pospeši. Drugače se pa sliši tudi v 3. pri 70km/h, ko se pospešuje(od približno 1/2 stopalke pa naprej je najbolj slišno). Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo. Zdi se mi kot da nekaj spušča zrak.

ime natančno isti problem. Šel do mehanika, se je peljal z njim prav tako slišal to tuljenje oz šumenje. Prav tako kot pri tebi samo v 3,4 prestavi. Rekel je da ni nič hudega oz po mojem mnenju se mu ni sanjalo kaj bi bilo.
avto sem vmes prodal tako da ne vem kako se je to reševalo naprej. Kaj resnega sigurnmo ni, je pa moteče.

Sporoči kako si rešil zadevo (če jo boš seveda;))
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
Avoid
Nov uporabnik

Napisal/-a Avoid So sep 15, 2007 11:22 am

Sem danes zadelal avspuf, pa še kako piha ven :)
Avto je normalno lavfal, pri srednjem loncu je pa pihalo ven. Grem v ponedeljek k mehaniku.
Samo a to, da spušča, vzame moč avtomobilu?
Every forgotten second is a past
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov