Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

potisni ležaj, pomoč, nasvet

Napisal/-a sonček Sr sep 19, 2007 4:15 pm

Pred 2000 km tok sem jih naredil od kar ga že imam mi je začelo pri vw golf 2 dizel ropotat potisni ležaj vsaj tako mislim, sliši se v prostem teku, če sklopko stisnem zvok zgine prav tako, če dodam malo gasa. Sliši se tktktktktktk neki takega (ropotalo), ko je hladen motor se ga skor ne sliš . Pa me sedaj zanima, če se mi slučajno zgodi, da ribne ležaj ali bo avto še vozen tok, da se da nekam pripeljat pa od Liskota sem slišal, da mu je ležaj tako delal 60 tkm pa je bil ravno tako dizel motor, po net-u pa sem prebral, da so jim mehaniki rekli za potisni ležaj, če te ne moti zvok sam pust pr mah, ko bo pa le glasen pa ga le menjaj (celotno sklopko).

Dobr druga sklopka me pride pri Markoviču v Škofji Loki cca 65€ ampak me res zanima kaj se bi zgodilo. Ali bi bil avto še vozen, če bi ribnu potisni ležaj.

P.s. Pozabte preteklost jaz bi rešu rad tale problem.

Lahko tudi posnamem zvok in ga dam na net.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Re: potisni ležaj, pomoč, nasvet

Napisal/-a Salieri Sr sep 19, 2007 4:28 pm

sonček je napisal/-a:Pred 2000 km tok sem jih naredil od kar ga že imam mi je začelo pri vw golf 2 dizel ropotat potisni ležaj vsaj tako mislim, sliši se v prostem teku, če sklopko stisnem zvok zgine prav tako, če dodam malo gasa. Sliši se tktktktktktk neki takega (ropotalo), ko je hladen motor se ga skor ne sliš . Pa me sedaj zanima, če se mi slučajno zgodi, da ribne ležaj ali bo avto še vozen tok, da se da nekam pripeljat pa od Liskota sem slišal, da mu je ležaj tako delal 60 tkm pa je bil ravno tako dizel motor, po net-u pa sem prebral, da so jim mehaniki rekli za potisni ležaj, če te ne moti zvok sam pust pr mah, ko bo pa le glasen pa ga le menjaj (celotno sklopko).

Dobr druga sklopka me pride pri Markoviču v Škofji Loki cca 65€ ampak me res zanima kaj se bi zgodilo. Ali bi bil avto še vozen, če bi ribnu potisni ležaj.

P.s. Pozabte preteklost jaz bi rešu rad tale problem.

Lahko tudi posnamem zvok in ga dam na net.

tota je tabolja :lol:

Kaj je težko dat teh 65€+delo, pa se voziš v miru....?
Slika

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr sep 19, 2007 5:35 pm

Če ribne ležaj začne delat lukno v potisno in cvili za popizdit... Zamenjaj.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 19, 2007 7:43 pm

Ti kr pust na miru, bo vsaj en golf manj na cesti! :twisted:

Pa ko menjaš, menjaj košaro, potisni ležaj in lamelo skupaj, ne samo lamelo (ki stane 65 evrov).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr sep 19, 2007 8:06 pm

Gilf diesel II sploh potisnega ležaja nima neposredno na košari temveč veliko pred njo...tko da tisti ki pojma nimate tega raje ne komentirajte.Košaro potiska jeklena štangica, potisni ležaj pa je na začetku menjalnika .Tukaj lahko zamenja le potisni ležaj

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr sep 19, 2007 10:50 pm

samo teraj dok ide ide...ko se pa ustavi bos pa rekel sej je sele prvic v 10 letih (v primerjavi z drugimi k so za razliko od dvojke velik bolj pokvarljivi...)

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr sep 19, 2007 11:42 pm

Pavka je napisal/-a:Gilf diesel II sploh potisnega ležaja nima neposredno na košari temveč veliko pred njo...tko da tisti ki pojma nimate tega raje ne komentirajte.Košaro potiska jeklena štangica, potisni ležaj pa je na začetku menjalnika .Tukaj lahko zamenja le potisni ležaj

Se opravičujem za nevednost. Važno da še vseznalci obstajajo. :D

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik Če sep 20, 2007 10:46 am

Vseznalci dol vseznalci gor.Glih prejšnji teden je en pametnjakovič prišel k mojemu kolegu,ki ma mehanično delavnico Tipu je pedala sklopke totalno not padla.Pa ga je kolega vprašal ,če je čul zadnje čase kake čudne zvoke.Tip pravi da ne.Ja nič ,prijatelj se je zraven spravil in menjalnik dol vzel.In glej ga zlomka,en del košare je kar izginilo.Ga je kar ležaj pojedel stem da je še ohišje menjalnika fasal.O stroških popravila pa nebom govoril.Na tvojem je da premisliš kaj boš delal.Ja tip pa nič ni sliša seveda ,ko pa je stalno nalit. :)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če sep 20, 2007 11:35 am

hmmm... takšen "problem" imam tudi jaz na polotu. Sicer se to pojavlja že odkar sem ga kupil, in se do sedaj torej po 25kkm
ni nič spremenilo (na boljše itak da ne, na slabše pa tudi ne). Je malo moteče v prostem teku, sem se pa že kar navadil.

Torej: boljše da grem k mehaniku, da to zrihta?
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če sep 20, 2007 1:09 pm

nebivedu je napisal/-a:Ti kr pust na miru, bo vsaj en golf manj na cesti! :twisted:

Pa ko menjaš, menjaj košaro, potisni ležaj in lamelo skupaj, ne samo lamelo (ki stane 65 evrov).

65 evrov pride košara,lamela in potisni oz.če kupim drugje kakšen west v Lj pride max.80 evrov, ko bo začel še bolj ropotat bom pa zamenjal oz., če bo treba kej rihtat pa bo še tole zamenat.

p.s. Drugače ima avto do 160 tkm potrjeno servisno knjižco na pooblašečnem, kasneje pa pri vw servisih brez štemla, motor ma 226000km porab pa 5-5,5l/100km.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov