Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

dalinjsko zaklepanje

Napisal/-a ludbe Pe sep 21, 2007 3:08 pm

lep pozdrav kupil sm ta komplet http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=1506604
zdej me pa zanima kje bi zdej zbrusil ta ključ po originalu, a vovko bi naredu to? kdo ve :roll:

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Pe sep 21, 2007 3:32 pm

pomojem bi to vsak dober ključar naredil

problem bi se verjetno pojavil, ker imaš v golfu kodiran ključ, in je treba to kodo v tanovi ključ tudi vpisati - to ti pa naredijo na servisu ali pa kakšen dober štromar

mogu boš pa verjetno zraven met tud tisto "ploščico", ki si jo dobil pri rezervnem ključu
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Pe sep 21, 2007 3:40 pm

ne sej sam čip vn vzamem pa ga dam v tanovga

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Pe sep 21, 2007 3:44 pm

ja no, pol pa najdi.si in vpiši ključar ali pa salamonca odpri...
pa poklič pa vprašej ane če ti ker naredi to
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe sep 21, 2007 3:54 pm

Problem je edino v tem, da kupujete poceni igračke, potem pa se pojavi problem: kje to, kje ono, kje tretje, ker prodajalec za to ni poskrbel, jasno da ne, za to ceno :P
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Pe sep 21, 2007 4:03 pm

reber je napisal/-a:Problem je edino v tem, da kupujete poceni igračke, potem pa se pojavi problem: kje to, kje ono, kje tretje, ker prodajalec za to ni poskrbel, jasno da ne, za to ceno :P

si pa pametn, že narezene ključe bodo prodalaj al kaj? :?

Uporabniški avatar
MaTo~iS
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTo~iS Pe sep 21, 2007 4:38 pm

idi kar do najbližjega ključarja pa mu pokaži srovi kluč pa kluč od avta pa ti bo on povedal če lahko naredi ali ne.... včasih se da rešit tudi brez kompliciranja.
p.s. dvomim da boš v salamonu najdo oglas, da je kdo specializiran za tovrstno izdelavo
MottoR KLUB
www.mottorklub.com

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Pe sep 21, 2007 5:38 pm

ludbe imaš pm ;)
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe sep 21, 2007 6:14 pm

ludbe je napisal/-a:
reber je napisal/-a:Problem je edino v tem, da kupujete poceni igračke, potem pa se pojavi problem: kje to, kje ono, kje tretje, ker prodajalec za to ni poskrbel, jasno da ne, za to ceno :P

Jasno da ne ...
Že prevečkrat sem imel opravke s temi pocenjkarskimi daljinskimi sistemi ... nekdo kupi sistem za drobiž, potem bi pa rad montažo ... ko izve za ceno montaže, je pa cel halo, tako da sem se preprosto odločil, da teh sistemov ne vgrajujem, se pač ne ukvarjam s tem, ker folk samo jamra kako je vse drago, kje je še vrezovanje ključa :P
Ja, ob nakupu sistema je videti in slišati strašno poceni ... potem pa je treba zadevo vgraditi in prilagoditi, na to pa večina ne pomisli. Ja, res sem pameten na tem področju, celo tako zelo, da sem dvignil roke in se zato ne mislim več pregovarjati s strankami o cenah montaže. Že dolgo je namreč jasno, da je delo, oziroma montaža, dražje od same naprave, ampak folku to ne potegne. Na vse zadnje pa tisti ključi iz cenene plastike razpadajo ...

Lepo bi bilo, če bi prodajalec naprave nekako poskrbel za izdelavo ključa, lahko bi vsaj priporočil koga, ki bi to naredil ... ampak ne, le zakaj, najlažje je preprodati napravo, potem pa naj se kupec sam ubada in beli glavo s tem, kako naj dokončno reši stvari.

In še namig: jasno je, da bo ključ izdelal skoraj vsak, ki kopira ali izdeluje ključe, ravno tako bi to naredili pooblaščeni servisi ali pa bi vsaj vedeli, kdo lahko naredi kaj takega. Ampak spet ne, folk je preveč len, da bi vprašal ...

Jaz pravim tako: tam kjer si kupil, najdi še informacije za vse ostalo, saj ti to pripada, če pa kupuješ pri šušmarjih, je pa to tvoj problem, žal.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Pe sep 21, 2007 7:23 pm

da ne odpiram nove teme, pa bom kr tu vpraso!
za foro bi meu tak zlozljiv kljuc...doma mam enga razbitega, in bi pol tisto ploscico + kluc vgradil v to zlozljivo zadevo...zdj pa kje bi dobo samo tak kluc? ma mogoce kdo kakega viska pa mu ne dela? ima prevec rezervnih :) ?ne mislim pa dajat 44€ zato da bi samo tisti kluc pol vn potegno :?
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe sep 21, 2007 7:28 pm

sem mel na audiju a3 original samo centralno zaklepanje.Pol sem pa kupo podobni komplet kot ti...z zložljivim klučem. Torej klingice ki jih polek dobiš nesi enemu klučavničarju pa ti bo ven izrezal.Potem pa samo kodo z original ključa preneseš v tega pa je to to ;) edino pač,mogo sem najti klučavničara da mi je to naredil z tako napravo(klinge od novega ključa izrezljal).

Lp,Patrik
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Pe sep 21, 2007 10:05 pm

tud jaz mam nekaj takega doma, vgradil sem sam, mam pa podobn problem z klučom ker bi si rad naredo na tega zložlivega. pri enem klučavničarju sem že vprašo pa je reko da ni možno ker je tisti neizrezan po modelu vw/audi, jaz bi pa rabo za renault. če kdo ve kdo to dela v mb bi se priporočal. drugače bom pa že sam neki poisko :lol:

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe So sep 22, 2007 2:51 pm

reber je napisal/-a:
ludbe je napisal/-a:

Jasno da ne ...
Že prevečkrat sem imel opravke s temi pocenjkarskimi daljinskimi sistemi ... nekdo kupi sistem za drobiž, potem bi pa rad montažo ... ko izve za ceno montaže, je pa cel halo, tako da sem se preprosto odločil, da teh sistemov ne vgrajujem, se pač ne ukvarjam s tem, ker folk samo jamra kako je vse drago, kje je še vrezovanje ključa :P
Ja, ob nakupu sistema je videti in slišati strašno poceni ... potem pa je treba zadevo vgraditi in prilagoditi, na to pa večina ne pomisli. Ja, res sem pameten na tem področju, celo tako zelo, da sem dvignil roke in se zato ne mislim več pregovarjati s strankami o cenah montaže. Že dolgo je namreč jasno, da je delo, oziroma montaža, dražje od same naprave, ampak folku to ne potegne. Na vse zadnje pa tisti ključi iz cenene plastike razpadajo ...

Lepo bi bilo, če bi prodajalec naprave nekako poskrbel za izdelavo ključa, lahko bi vsaj priporočil koga, ki bi to naredil ... ampak ne, le zakaj, najlažje je preprodati napravo, potem pa naj se kupec sam ubada in beli glavo s tem, kako naj dokončno reši stvari.

In še namig: jasno je, da bo ključ izdelal skoraj vsak, ki kopira ali izdeluje ključe, ravno tako bi to naredili pooblaščeni servisi ali pa bi vsaj vedeli, kdo lahko naredi kaj takega. Ampak spet ne, folk je preveč len, da bi vprašal ...

Jaz pravim tako: tam kjer si kupil, najdi še informacije za vse ostalo, saj ti to pripada, če pa kupuješ pri šušmarjih, je pa to tvoj problem, žal.

mam drgač fotra avtoelektričarja, tko da ne bo nobenga jokanja o sroških vgradnje, drgač sm pa šov včeri v city park, kjer ima vovko trgovino pa so mi tam ključ zrezali

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne sep 23, 2007 2:50 pm

kok so ti računal za izrez kluča?
EJ6

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Ne sep 23, 2007 6:11 pm

Reber podpiram te v tvoji praksi, katere se držim tudi sam.
Jaz zadeve še nekako zmontiram če je čas, vendar že v štartu stranki razložim da na zadevo ne dam niti dneva garancije !

Ludbe, kar se pa tebe tiče, maš pa švoh fotra avtoelektričarja če kupuješ neke poceni čunga lunga variante za SVOJ avto. Mislim da foter drugim montira Meto, Spal,GT, Sikura........
Ajd, ajd.....
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Ne sep 23, 2007 8:26 pm

ja za izrez ključa sm dav 10 evrov pa še nekej

dr.otkar in kaj si mislu s tem povedat? moj fotr je avtoelektričar že 20 let pa mi ti tle nekej nabijaš da je bl švoh avtoelektričar, ne mi s takimi uletavat, drgač sm pa že mov montiran meta system dalinjsko zaklepanje sam mi je šlo na k... ker je bil ključ posebej daljinc pa posebej zato sm kupu ta komplet k je vse v enem, pa ne uletavat s takimi

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Ne sep 23, 2007 8:34 pm

Sam sem isto v tem kšeftu že več kot toliko časa.

Mogoče pa tvoj tata ne ve da tudi pri METI OBSTAJA ohišje v katerega montiraš ključ in daljinec....
Se vidi da si še mal mlečn, pa tečaj slovnice naredi al pa nehaj cvičk žlmpat !

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Ne sep 23, 2007 8:37 pm

ma tvoja mami je mlečna, sicer pa kva to tebe sploh briga kere firme dajem jst v svoj avto

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Ne sep 23, 2007 8:40 pm

RESNICA BOLI.

LP

barbo
Nov uporabnik

Kraj: bela krajina

Napisal/-a barbo Po sep 24, 2007 7:28 am

v Novem mestu v merkator centru na Cikavi je en ključavničar ko mi je zrezkal ključ za 0 EU. Pa ga niti ne poznam. ko sm ga uprašal kolk je cena, je reku, da itak imam svoj surovec, da mi ne mora računat za delo k je gotovo v 2h minutah.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov