Napisal/-a cyruss Po sep 24, 2007 4:19 pm
Kot prvo lep pozdrav vsem na forumu.
Imam Roverja 214, letnik mislim da 95, starejši model. Imam težavo in sicer avto mi vžge normalno, v prestave se mi šalta normalno, vendar noče speljati. Govoril sem z nekaj lokalnimi mojstri in mnenja so različna, od sklopke do menjalnika do nevem kakega ležaja. Polosovine so cele, oziroma vsaj nobena ne visi dol. Do okvare je prišlo, ko sem se na nekem parkirišču izživljal nad avtom oziroma gumami, pa sem zaradi strahu pred morebitnim trčenjem tik pred blokado (7000rpm) pritisnil na zavoro, brez da bi stisnil sklopko. Ko smo avto privlekli domov, in kolikor je bilo gledano kasneje, se spredaj dvignjenemu avtu v prestavah kolesa vrtijo. Zanima me kaj je šlo k hudiču zaradi stroškov in da vem kaj kupiti. Avta ne mislim vleči na servis, saj bi me to predrago stalo, pa tudi našel sem si že mojstra, ki bi zadevo zamenjal. Dobil sem si tudi garažo, v kateri bi se dalo zadevo zamenjat, vendar samo za en dan, tako, da avta ne morem podirat in kasneje naročat pokvarjenega dela.
Zanima me če ima že kdo izkušnje s čem takim, in mi lahko pomaga, bi mu bil zelo hvaležen.
Pa še to če kaj pomaga, sklopka je bila menjana pred dobrim letom, je pa pred odpovedjo malce smrdelo od nje, in pa malce je že drsala...
Se opravičujem za napisan roman, vendar želim zadevi čimprej pridi do dna. Iskanje podobnih primerov ni obrodilo sadov.