Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

MB c220 cdi - kadi iz izpuha

Napisal/-a HaMzO Sr sep 26, 2007 1:22 pm

no že par dni sm opazil da mi avto čudno kadi iz izpuha,
recimo najbolj takrat ko pritisnem gas in pogledam na ogledalo in vidim malo dima...

sm pa tut opazil da se iz motorja sliši turbina oz nekaj okoli nje... dela pa psssst (ko dam gas nad 1200 obratih) in ko spustim neha. zdej nevem a je to tut prej se tako slišalo nism bil pozoren

je pa tut res.. da sm 1x nalil Petrol olje (kao za dizel mašine), pa nevem a je morda to vzrok....

hvala za odgovore
lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 26, 2007 1:25 pm

ok,ali se ti zdi(ker dizli vsi malo pokadijo pa turbina se sliši ko daš na gas dokler ga ne spustiš),ali pa maš turbino že za popravilo in ti bo avto čimbolj črno kadil pa turbina bo začela žvižgat ko sfija!ampak takrat boš opazo da ti nivo olja vidno se zmanjšuje!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr sep 26, 2007 1:28 pm

Pri desel mashinah je res zelo cudno, da malo pokadi ob gasu :roll: Do zdej pa tega se pri nobenem avtu nisi opazil, mislim avte, ki kdaj pa kdaj vozijo pred tabo.
Slika

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Sr sep 26, 2007 1:46 pm

kixs je napisal/-a:Pri desel mashinah je res zelo cudno, da malo pokadi ob gasu :roll: Do zdej pa tega se pri nobenem avtu nisi opazil, mislim avte, ki kdaj pa kdaj vozijo pred tabo.

sm upazu ja... logičn da pokadi pa da se mal sliš, kot pravte
sej mamo doma 3 dizle ;)

samo meni menda full kadi :D

sej zdej grem do enga mehanika pa da on ocen a je to normaln al je do olja al do kej drugega :D

pač raj prašam kot pa da me BK,
sej zato pa je forum in ta tema da se kej vpraša ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr sep 26, 2007 2:57 pm

Jaz bi takemu motorju privoščil kvalitetno olje. Za tega kaj si ga noter vlil nevem ravno kako pa kaj.

Turbo more malo sikat, če pa tuli oz. žvižga kot kaka piščalka, pol pa je že malo "načeta".

Lahko so tud dize kaj krive, da ti bolj kadi.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr sep 26, 2007 4:49 pm

Notri moraš dajati olje viskoznosti 5W - 40 mercedes priporoča mobila. Če ima pa vozilo "partikelfilter" (filter sajastih delcev) pa olje 5W - 30. Ampak tvoj ga nima,zato zate velja prva variata.

Glede tega da precej kadi. Potrebno bo spucati EGR ventil... najboljše bi bilo,priklop vozila na tester,da se pregledajo napake ter opravijo še določene meritve.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Pe sep 28, 2007 12:08 am

uh hvala fantje... za odgovore....glih sm se naroču pr enmu da mal pogleda, pa da ga bo dal na tester da vid kva kej narobe pa tko...da se mal pripravmo na zimo :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe sep 28, 2007 6:59 am

Ne vidim smisla v lastništvu takega avta, če ga ne moreš vzdrževati. Če te nebi BK nebi vlival petrolovega olja.

Osnova za normalno delovanje motorja je:
1. DOBRO olje in primerna količina le-tega
2. dovolj hladilne tekočine
2. ogrevanje in ohlajanje motorja pred/po "tiščanju" (še bolj pomembno pri turbincih)

Torej; spravi avto na servis pregledat kaj je tisto piskanje, če je avtu malenkost padla moč, zna biti prepihana kakšna cev okrog turbine.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Pe sep 28, 2007 12:35 pm

bass je napisal/-a:Ne vidim smisla v lastništvu takega avta, če ga ne moreš vzdrževati. Če te nebi BK nebi vlival petrolovega olja.

2. ogrevanje in ohlajanje motorja pred/po "tiščanju" (še bolj pomembno pri turbincih)

Torej; spravi avto na servis pregledat kaj je tisto piskanje, če je avtu malenkost padla moč, zna biti prepihana kakšna cev okrog turbine.

avto dela kot prej skoz :)
nism opazu kake razlike da gre manj :)

zakaj sm tako olje kupu, če ni blo drugega na zalogi na pumpi (bil na morju) :)
drugače use ostalo pa gledam da ma vode pa to...
seveda, avto tut lepo segrejem na 80-100° pol pa gasa :)

hvala zaenkrat bom to že uštimal....samo zdaj mam en večji problem :)

učeraj sm vozu ene 150 pol sm hotu dat gas pa sploh ni blo odziva kot da u prazno dajem gas....mal zmanjšam hitrost pa useno nič... grem na odstavni..ugasnem in prižgem pa use spet dela :shock: :?

se mogoče keremu sanja kaj bi lahko to blo

p.s. je pa avtomatik

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe sep 28, 2007 4:51 pm

ato pa mam jaz skoz liter rezervnega olja v prtljažniku, če sem kje daleč pa je sila, da ga lahko dolijem

Pomojem ti ga je vrglo v servisni program če se ni več prav odzival pa ga je pol resetiralo ko si ugasno avto. Moje mišljenje :oops:

Mogoče merilec pretoka zraka slab?

P_O_N_C_O
Nov uporabnik

Napisal/-a P_O_N_C_O So sep 29, 2007 4:59 pm

HaMzO je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Ne vidim smisla v lastništvu takega avta, če ga ne moreš vzdrževati. Če te nebi BK nebi vlival petrolovega olja.

avto dela kot prej skoz :)
nism opazu kake razlike da gre manj :)

zakaj sm tako olje kupu, če ni blo drugega na zalogi na pumpi (bil na morju) :)
drugače use ostalo pa gledam da ma vode pa to...
seveda, avto tut lepo segrejem na 80-100° pol pa gasa :)

hvala zaenkrat bom to že uštimal....samo zdaj mam en večji problem :)

učeraj sm vozu ene 150 pol sm hotu dat gas pa sploh ni blo odziva kot da u prazno dajem gas....mal zmanjšam hitrost pa useno nič... grem na odstavni..ugasnem in prižgem pa use spet dela :shock: :?

se mogoče keremu sanja kaj bi lahko to blo

p.s. je pa avtomatik

to kar se je tebi zgodilo se je men tud... se peljem po avtocesti enih 140 pa naenkrat nimam več gasa... avto normalno laufo na 900 obratih ampak ni blo gasa... na koncu sem ugotvil da je bil senzor za gas... :cry:

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po okt 01, 2007 11:09 pm

evo dans smo prišli do možnega vzroka in to naj bi blo nekaj okoli turbine..

se pravi sliši se kot da imam blow off ventil :-P
hecam se..

bratranec je reku da se je morda snela ou počila kaka cev kjer gre na turbino oz nekaj kar je povezano z turbino,
reku je pa da je tut možn se snela kaka cevkica za vakum...zdej pr MB je problem da je use popolnjen prostor okoli mašine. :)

je pa tak občtek kod ta motor učasih dela brez turbine in ni moči, samo sliši se kako vleče zrak..

zdej je pa reku da se raj pozanimam če je možno...preden sploh začneva delat, če se da kako popravit preden peljem na Avtokomec kjer me bojo zelo opeljušil :)

ali če kdo ve da se dobro spozna na mercedese pa da ni ful ful drag
:)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po okt 08, 2007 9:56 am

aja.. pozabu sm povedat da smo avto že urihtal.

vzrok je bla počena cev ki pride na turbino :D
tako da zdaj use ql dela

tak da lahko zbrišete temo

lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 08, 2007 10:33 am

No lepo da si porihtal.

Olje mu pa le kvalitetno nalivaj, ne kar nekaj tam kar najdeš na črpalkah. Pa vedno liter mej rezerve. ;)

LP

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po okt 08, 2007 10:46 am

Ko je bil gor komentar da če ni za vzdrževat naj se ne kupuje- jaz razen za dele ki se jih drugače ne bo dalo urediti ni šans da še kdaj peljem na kakega pooblaščenca. Naprimer, tipu je počla cev. Mojster (ki se seveda spozna) pod kozolcem bo za servis računal tri pive, pooblaščenec pa skoraj sigurno preko 100 euro..."nova original cev z značko mercedes za XYZ euro", "servisne ure po 30 euro/ura",...- povrh vsega pa bo avto šeraufal kak vajenec :-)

Po mojem ko je konec garancije, če imaš seveda dobrega "privatnika", ne rabiš več vozit v AH.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po okt 08, 2007 11:33 am

Servisna ura v LJ je krepko čez 40€.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po okt 08, 2007 11:39 am

My piont exactly :) Se vidi da že dolgo nisem šerafual pri pooblaščencih :D

Sicer pa- vsekakor pa samo najboljše olje in materiali- pa tudi če ti šeraufa stara mama :)

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Po okt 08, 2007 12:31 pm

v primeru da je cevka potem je možno da iz te cvi uhajajo malu izpušni plini? Ker meni isto dela na audi a6 ko se peljem pa ne smrdi pa tudi pokadi in kdaj pa kdaj brez moči pri 140-150kmh. Torej ali je komu smrdelo v kabino ko je stal na mestu?

lp

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po okt 08, 2007 4:17 pm

sofoiks je napisal/-a:v primeru da je cevka potem je možno da iz te cvi uhajajo malu izpušni plini? Ker meni isto dela na audi a6 ko se peljem pa ne smrdi pa tudi pokadi in kdaj pa kdaj brez moči pri 140-150kmh. Torej ali je komu smrdelo v kabino ko je stal na mestu?

lp

evo točno tako je blo kot si rekel. ni moči, kadi ZELO, samo da glih smrdi nisem opazu..mogoče je blo. uglavnem zdej dela kot mora :)

mogoče ima a6 slabo zaščito proti smrduhu v kabini :P :P

glede olja & co. mi je majstor use razložu kako in kaj moram počet če mislim vzgajat merčko :)

am drgač ja vem nisem peljal na pooblaščenega servisa ampak kolega ko dela tam na avtokomercu Mercedes servis, ma doma delanico in takorekoč 'fuša' doma..
ima pa usa orodja ki rabi, tudi do elektrike, seprav PC pa tak..

glede cene je blo tko:
menjal sem na use 4 disk ploščice, zamenjal olje (mobile :) ), svečke nove, nova cev, ter kontrola usega skp + delo :) = neprecenljivih 250€

po en stran je to ĐABE :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov