Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
rogacp
Nov uporabnik

Nastavitev višine snopa luči - Golf IV

Napisal/-a rogacp Če sep 27, 2007 6:19 pm

Pozdravljeni,

danes sem primerjal višino snopa luči na mojem golfu z enim popolnoma novim golfom V in sm opazu, da je na treh metrih oddaljenosti od stene moj "cut-off" za 10 cm nižji od tistega na novem golfu.

No, stvar bi rad popravil. Vem kako se sname prednji odbijač in vem za štiri vijake (lahko, da jih je še več:) ki pritrjujejo luč na karoserijo.

Ali se snop nastavlja s temi vijaki ali se ga da nastaviti tudi softwersko z recimo Vag-com-om?

A je to pametno delat doma, ali je bolš nekam pelat?
Pa še, če kdo ve, kje to delajo najcenej, pa da je dobr. Recimo okrog KR in LJ.

Hvala za odgovore, se priporočam:)

LP!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 27, 2007 7:06 pm

prvo kar je ce je na njegovem cut off visje kot na tvojem se ne pomeni da je kar koli narobe!! njegov avto je tut v osnovi verjetno visji(ima visje pozicionirane luci) od tvojega.
nerabis za tak poseg dajat dol luci.odpri haubo pa poglej z viska luc pa bos vidu dva bela vijaki z njima stimas visino snopa.lahko pa tut v kabini tam pri osvetlitvi stevceu.
pa se enkrat ti povem ni recen da je kaj narobe.pelji na amzs pa ti bojo povedal ce je visina prava

Uporabniški avatar
rogacp
Nov uporabnik

Napisal/-a rogacp Če sep 27, 2007 9:00 pm

Aha. OK! Hvala za odgovor. Je res za cca 4cm razlike. Drgač mam samo dva črna vijaka in sicer pride do njiju en trak od luči. Pa na enem piše "See owner's manual for adjustments" na drugem pa "Hella ECE 1,2%".

Še eno podvprašanje. Ena luč je prou nagravžno umazano od znotrej, ker se je polomilo tesnilo za odprtino za dolge luči in so notr pršle razne muhce in take zadeve. A je možno to luč odpret. Sem probaval, da sem snel tiste srebrne zatiče (mislim, da so 4-je) ampak se ne zgodi nič. Če ma kdo kšne izkušnje, bom zlo vesel!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 27, 2007 10:12 pm

nisi napisau ker avto mas ampak dobr.tisti zatici k jh das dol so tm bl za ukras.luc je zalimana z gumjasmu lepilm in jo nebos spravu nazarn.tko da nevem kako bos to popravu.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če sep 27, 2007 10:41 pm

mušice boš iz luči najlažje izpihal s kakim kompresorjem.če so prišle not,bojo šle tut vn.sm meu na golfu isti problem.

aja,če so zaklenle za sabo,zna bit pizdarija. :lol: :lol: :lol: :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe sep 28, 2007 6:37 am

abbe je napisal/-a:nisi napisau ker avto mas ampak dobr.tisti zatici k jh das dol so tm bl za ukras.luc je zalimana z gumjasmu lepilm in jo nebos spravu nazarn.tko da nevem kako bos to popravu.

V naslovu piše da gre za golf IV.

Uporabniški avatar
rogacp
Nov uporabnik

Napisal/-a rogacp So sep 29, 2007 11:13 am

Ok, hvala za vse odgovore. Avto je Golf IV ja. Se mi je kar zdelo glede luči, ker sem jo zadnjič s šraufncigerjem k mal odkrušu, k sm jo hotu narazn spravt. Sm mislu pa, da je možno uno gumo zrezat, pa odpret pol pa nazaj skupi zalimat s kkšnim silikonom. Tko je en na BMWju delou, pa sm mislu, da je princip podobn. Kako jim rata narest take luči:)

LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov