mam problem... crkno mi je alternator za vw passata letnik 99 .A mogoče kdo ve kakšna bi bla najboljša izbira...a se da kje rablenega dobit al poravit'???
jah, če boš dobu rabljenga je nevarnost, da ti še un shod, če ga daš obnovt si pa sigurn, da bo delal, najprej mal poglej po oglasih, kok so cene in še električarja praš, kok bi stalo popravilo.
lp
P_O_N_C_O je napisal/-a:mam problem... crkno mi je alternator za vw passata letnik 99 .A mogoče kdo ve kakšna bi bla najboljša izbira...a se da kje rablenega dobit al poravit'???
tnx
Kaj točno pa je crknilo v alternatorju ?
Lahko da je strošek popravila manjši kot nabava drugega.
Nesi ga kakem avtoelektričarju in ti naj pove koliko pride popravilo.
Od kod pa si, da te ne pošiljam iz Lendave v Izolo...
npr. Kogovšek v Ljubljani (Vodnikova cesta); generalna obnova (ležaji, navitje,.. vse) je mal manj kot 100 EUR;
če so samo krtačke,... je pa itak pocen;
delajo dobro in hitro (s tem se ukvarjajo verjetno več kot 20 let); priporočam.
Prej se seveda pozanimaj, koliko stane nov (dvomim, da je manj kot 100 EUR).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...
Kolk mi je povedal avtomehanik je zdrobilo ležaje v alternatorju.. kak ne vem?:) Je pa boshov 120 amperski . Avto nevem kolk ma prevoženih ker so kilometeri zbiti.. nima jih pa malo...
Če so samo ležaji se zamenjajo (sam izrecno vgrajujem firmo NTN - original), potem je verjetno zanič tudi sklopka jermenice in morebiti ščetke in kolektor, približni stroški okoli 100eur za kpl obnovo.