halo007 je napisal/-a:Ampak od takrat naprej biodiesla ne dodajajo več.
Uvajanje biogoriv
Z direktivo Evropske komisije 2003/30/EC so od 1.1.2005 vse članice Evropske unije v svoj asortiment goriv obvezne postopno uvajati tudi biogoriva. Po omenjeni direktivi morajo vsi ponudniki goriv, torej tudi Petrol, določen odstotek goriv fosilnega izvora nadomestiti z enim od biogoriv. Slovenija se je obvezala, da bo v letu 2006 ta delež vsaj 1,2 odstoten, v letu 2010 pa že 5,7 odstoten
sašo5 je napisal/-a:halo007 je napisal/-a:Ampak od takrat naprej biodiesla ne dodajajo več.
Dodajajo, dodajajo, ker morajo po zakonu, samo so % zmanjšali, sploh poleti, mislim da je sedaj nekje 5-8% biodizla v petrolovi nafti(OMV vozi nafto in 100 oktanca iz Avstrije, 95 je pa slovenski....)
fare je napisal/-a:Jaz tankam vedno na MOL-u v Slo. Bistrici, menda imajo zelo dobro gorivo. Za mojega sdi pa je tak vseeno gre pa karkoli da tankam in kjerkoli, je pa res da računalnik kaže najmanjšo porebo pri Molo-vi nafti, tak da je ziher nekaj na tem. Petrolovci pa ga itak serejo. Delal sem kot študent kar lep cajt na pumpi in vem kaj pocnejo. Če bi vi to videli bi se petrola ognili na 100km!!!
Mater, mašine so vedno boljše naše gorivo(nafta) pa bo še samo za traktorje dobra!!!
Za dober avto se splača zapeljati na boljšo črpalko z dobro nafto in to je to.
Da pa Renault-i crkujejo zaradi petrolove nafte pa je bilo opisano po dolgem in sirokem!!!
lp
P_O_N_C_O je napisal/-a:fare je napisal/-a:Jaz tankam vedno na MOL-u v Slo. Bistrici, menda imajo zelo dobro gorivo. Za mojega sdi pa je tak vseeno gre pa karkoli da tankam in kjerkoli, je pa res da računalnik kaže najmanjšo porebo pri Molo-vi nafti, tak da je ziher nekaj na tem. Petrolovci pa ga itak serejo. Delal sem kot študent kar lep cajt na pumpi in vem kaj pocnejo. Če bi vi to videli bi se petrola ognili na 100km!!!
Mater, mašine so vedno boljše naše gorivo(nafta) pa bo še samo za traktorje dobra!!!
Za dober avto se splača zapeljati na boljšo črpalko z dobro nafto in to je to.
Da pa Renault-i crkujejo zaradi petrolove nafte pa je bilo opisano po dolgem in sirokem!!!
lp
Se strinjam tudi sam zmeraj tankam na molu.. Pa ni problem.Je glih zadnjič blo na preverjeno so probali benciz iz petrola ter iz omv-ja .In so ugotovli da z omv bencinom nardijo okrog 7 km več na 10 l
P_O_N_C_O je napisal/-a: Se strinjam tudi sam zmeraj tankam na molu.. Pa ni problem.Je glih zadnjič blo na preverjeno so probali benciz iz petrola ter iz omv-ja .In so ugotovli da z omv bencinom nardijo okrog 7 km več na 10 l
lenimis je napisal/-a:Ali si spravljate račune s črpalk, če bi bilo potrebno dokazati slabo kakovost goriva? Kako se to naredi, da jim lahko dokažeš?
halo007 je napisal/-a:So se spravil na njih. Renaulti so mel težave s petrolovo nafto neki časa nazaj. In so jim poravnali škodo, priznali so napako, seveda tistim, ki so to dokazali z računi. Ampak od takrat naprej biodiesla ne dodajajo več.
Če maš težave probi tankat na molu če lahko, ali pa na agipu, veriga 24/7, ki ima baje molovo nafto (črpalka eco oil v lj ima tudi njihovo nafto) se tudi širi tko da jst bom tanku tm, ko bo možno.
Pa tuš ima tudi molovo nafto.
APN je napisal/-a:Odkar mam dizla , tankam samo na MOL-u . Zadnjič sem pa prvič nalil petrolovo nafto in kaj se naredi ??? Avto je po 50 kilometrih orenk pocukal pri pospeševanju . Potem sem tank čisto spraznil in nalil na MOLu ponovno in vsi problemi so izginili .
Čudno ne ??'
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov