Nasveti in napotki ter povpraševanja...

barbo
Nov uporabnik

Kraj: bela krajina

alarm + škoda octavia

Napisal/-a barbo To okt 02, 2007 7:10 pm

Pozdravljeni.

Najprej se opravičujem ker sem odprl novo temo, čeprav je že veliko napisanega, ampak preprosto mi ne zna nihče pomagat.
Na bolhi sem kupil daljinsko zaklepanje+alarm (en krš za 58eu). Stvar deluje ok, daljinci lovijo odlično, sirena je malo pretiha, izdelava ključa je slaba, sej drugega ni pričakovat za ta denar.
Stvar sem zvezal in deluje vse razen žica (modra) kjer piše, da je potrebno priključiti na stikalo vrat (negativno proženje). Jaz sem jo priključil, ampak na voznikova vrata, in sedaj alarm čekira samo voznikova vrata(odprta, zaprta), drugih pa ne. A kdo mogoče ve, kam je potrebno priklopiti, da bo čekiralo vsa vrata + prtljažnik. Za prtljažnik sem našel žico.

Hvala in lep pozdrav

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j To okt 02, 2007 7:42 pm

Z tem kablom se priklopi na modul za centralno zaklepanje(originalno ki je nekje pod volanom).Pišči kabel ki je skupen za vsa vrata.

barbo
Nov uporabnik

Napisal/-a barbo Sr okt 03, 2007 1:08 pm

Pod volanom je en modul, baje je to CCM (central comfort modul). Malo sem premeru, pa ne najdem prave žice, najdu sem za prtljažnik, za vrata pa ne. Na enem angleškem škoda forumu sm zasledu na kater pin naj bi to šlo, pa sm probu pa ne dela pravilno.
Ve kdo bolj podrobno kako to gre.

LP

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Sr okt 03, 2007 2:39 pm

Če je NC (normaly closed) kontakt, potem lahko vežeš zaporedno stikala vseh vrat - ko se eno od njih odpre, se kontakt razklene.

LP, Grega

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j Sr okt 03, 2007 4:08 pm

Je pa še ena varianta.Da prideš do kabla za osvetljevanje(lučka za osvetljevanje in se na njega priklopiš nekje spodaj kjer so šopi kablov.

barbo
Nov uporabnik

Napisal/-a barbo Sr okt 03, 2007 7:36 pm

ja, že probu. sam ko se prižgre lučka, potem alarm misli da so se odprla vrata, kar pa ni pravilno (lučka se prižge tudi ko se avto odklene). Potem alarm ne izvrši zaklep vrat, če se avto odklene po pomoti (če slučajno prtisneš na daljincu (ki lovi ful daleč) tipko za odklep).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov