Nasveti in napotki ter povpraševanja...

martin85
Nov uporabnik

Vroč Bravo ne "zavergla"

Napisal/-a martin85 So okt 06, 2007 1:05 pm

Ko se mi mašina dobro segreje (beri vsaj 25min normalne vožnje) mi potem, ko ga ugasnem in hočem ponovno prižgati, motor sploh ne zavrti...sliši se sami klik...zaganjač ne obrne. Takrat kadar ni čisto segret samo malo pojamra oz malo težje vžge, vroč pa sploh ne tako da moram počakati, da se motor ohladi...

Je to problem v zaganjaču? Če ja, se ga da obnoviti (krtačke,...) ali je bolje dobiti rabljenega - močnejšega (avto je 96 letnik in je imel le te najšvohejše, kasneje so ugrajevali močnejše)...

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano So okt 06, 2007 1:08 pm

sori za off-najšwohejše
švoh stopnjuje ded
rece se najbol švoh :D :D :-:o :/:o:/
Slika

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 So okt 06, 2007 1:10 pm

porihtano je napisal/-a:sori za off-najšwohejše
švoh stopnjuje ded
rece se najbolj švoh :D :D :-:o :/:o:/

Ti si pa imel slovenščino sigurno šus :D...glede stopnjevanja mislim....švoh pa itak ni slovenska beseda :?

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So okt 06, 2007 1:21 pm

pa angleščino glede na podpis tut :P manjka ti en the ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 So okt 06, 2007 1:33 pm

=ZiAn= je napisal/-a:pa angleščino glede na podpis tut :P manjka ti en the ;)

S stopnjevanjem ima pa resne probleme :lol: :lol: :lol: ....saj mu ne zamerim ker je korošec :twisted: joke ;)

Bomo stopnjevali ali mi boste pomagali z verglanjem :D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So okt 06, 2007 1:34 pm

Kaj pa off topic že kar prvi post v temi :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So okt 06, 2007 1:37 pm

Zaj na avtu še nism mel takih problemov, mel sm jih pa na skuterju. Če si je to dokaj podobno, pol sam dobro sčisti krtačke, če pa so že boge jih pa menjaj. Jaz sm dobro spucal z bencinom, in je to nekaj časa laufalo ko novo. Zaj so pa čist hin, pa nič več ne pomaga. :lol:

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig So okt 06, 2007 2:04 pm

Js sm mel zdej isti problem - ce sm avto ugasnu, je vcasih vzgal, vcasih ne..ble so pa krtacke tk znucane ze, da adijo..ker pa nikjer ni blo originalnih, je blo treba ene k so ble najbolj podobne zbrusit in zamenjat (drugace, ce ni originalnih, se more kupit cel tist nastavek). Drugace pa, ce je kriza, je treba malo s kljucem usekat po zaganjacu (ne premocno :)) in bi moglo delat..ampak js ne bi tega dolgo prakticiru..rajs zamenjaj krtacke in si resen..

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka So okt 06, 2007 3:03 pm

Obnova štarterja bo pomagala....krtačke je treba zamenjati
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 06, 2007 10:07 pm

Jaz mam obratn problem........

Pred pol leta sem obnovil komplet štarter...... Pred kakim dvema mescema pa sem peljal čez globoko vodo ( voda skoraj do stranskih ogledal....jebat ga dizl pač gre pod vodo) In od takrat dalje včasih štarter serje.......... Nard klik pa se ne zgodi nič.....po parih poskusih pa vžge. Je možn da je voda zalila kontaktev samem štarterju? Tako da pastorek sicer vrže ven ne vklop pa glavnega kroga?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne okt 07, 2007 5:19 am

Voda električnim stvarem še nikoli ni naredila nič dobrega.Jaz bi ga odmontiral in temeljito očistil
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

zalaz14
Nov uporabnik

Napisal/-a zalaz14 Ne okt 07, 2007 7:21 am

Jst sm mel isti problem na cliotu.Pa sm zamenju pol stvari od krtačk nato štarterja pa je blo isto.Približno pol leta me je zezalo in noben mehanik ni pogruntu kaj bi blo,nato so po dolgem cajtu dali diagnozo da bi naj bil senzor nad vztrajnikom ali pa nekaj notri ne vem lager al kaj da se ni vračal v svoj položaj( žal se ne spoznam).

Pr men je pomagalo če sm ga dal v prestavo in guncal avto gor pa dol, da se je zgleda nekaj premaknalo not in je pol vžgal ( no vsakič glih ni uspelo in sm mogu počakat da se je ohladil).

P.S. aja avto sm prodal preden da je blo zrihtano - preveč živcev je šlo.

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned Ne okt 07, 2007 8:25 am

Predno menjaš karkoli probaj menjati senzor temperature motorja. Standard napaka pri FLAR koncernu simptomi so pa taki kot si napisal ko je avto mlačen ali topel ne vžge. To je najcenejša opcija po tem ti ostane da odmontiraš štarter ga razdreš naoljiš in namastiš menjša krtačke sestaviš in pelješ.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 07, 2007 11:10 am

Bruned je napisal/-a:Predno menjaš karkoli probaj menjati senzor temperature motorja. Standard napaka pri FLAR koncernu simptomi so pa taki kot si napisal ko je avto mlačen ali topel ne vžge. To je najcenejša opcija po tem ti ostane da odmontiraš štarter ga razdreš naoljiš in namastiš menjša krtačke sestaviš in pelješ.

Kaj ima pa senzor temperature motorja veze s tem, da mu štarter niti ne obrne motorja?

Tudi najcenejša opcija, če je brezveze in ne reši problema, je draga opcija. ;)

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned Ne okt 07, 2007 11:31 am

Men k je to jebal ni nč zasukal.

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Ne okt 14, 2007 6:37 pm

Z mehanikom sva razdrla štarter in ugotovila, da ni nič znucano....vse OK razen puše so bile čisto suhe, zato sva jih namazala. Pa konektorji so tudi bili precej oksidirani. Sedaj mi dosti lažje in hitreje obrne, tudi topel. Upam da je tu bil problem :-P in bo sedaj delalo....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov