Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ceriu
Nov uporabnik

Servis za Opel Astro v Ljubljani

Napisal/-a Ceriu To okt 09, 2007 9:47 am

Živjo!

Mene pa zanima, kateri servis v Ljubljani priporočate za redni servis Opel Astre. Ta na Celovški (Avtotehna Vis) se mi zdi dokaj drag. Avto je star 7 let.

lp

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To okt 09, 2007 10:24 am

Jah če misliš it na pooblaščeni servis bo neglede na to kje je drag. Če greš k popoldancu ti bo opravil servis občutno ceneje.... Razmisli kaj bi raje imel, poceni in dober servis, ali drag servis z potrjeno knjižico...
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka To okt 09, 2007 10:48 am

Seveda, servisi imajo večinoma skoraj popolnoma enake cene
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Ceriu
Nov uporabnik

Napisal/-a Ceriu To okt 09, 2007 11:40 am

Aha nisem vedel, da imajo vsi Opel servisi (uradni, za potrditev knjižice) v Ljubljani isto ceno.

Kaj pa če se odločim, da pač knjižice ne rabim imet potrjene - kakšno priporočilo za "neuradni" servis?

lp

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To okt 09, 2007 3:56 pm

Kaj sploh rabiš? letni servisi se razlikujejo glede na to koliko si prevozil in kaj vse je potrebno menjat.

Jaz sem svojega odpeljal k Trobcem na Vič. Je sicer morda malo več denarja, naredijo pa tudi več stvari kot en fušar ki samo zamenja najnujnejše. Naprimer naredijo še optiko, priklop na računalnik, test bremz, test amortizerjev.... Pa če to hočeš posebej naredit pride na koncu ista cena + veliko več časa. Na uradnem še dobiš štempelj v servisno knjigo = boljša prodaja avta ;)

Če hočeš prišparat si sam kupi kar je treba zamenjat pa bo nekaj ceneje.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf To okt 09, 2007 4:07 pm

Pro popovdancih prešparaš sam v ceni dela. Material je vsepovsod iste cene razen če ti popovdanc da eno kitajsko robo not.

Nevidim fore zaka bi kr enmu dav servis delat?
Razlika je itak max 50evrov če ti zastonj nardi.

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 To okt 09, 2007 4:17 pm

Ma valda so razlike. Že v olju, pa filtru, ploščice iste dobiš pol al pa več cenej. Pa delo, men so ga pri rednem servisu računal čez 70 eurov.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Re: re

Napisal/-a W_Golf To okt 09, 2007 4:29 pm

halo007 je napisal/-a:Ma valda so razlike. Že v olju, pa filtru, ploščice iste dobiš pol al pa več cenej. Pa delo, men so ga pri rednem servisu računal čez 70 eurov.

Odvisn ke si delu servis.

Js vsako leto plačam 150evrov, ko sm ga pa sam delu doma sm dav pa 100 evrov.
Valda kupim vse najbolj kvalitetno olje...

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To okt 09, 2007 4:40 pm

W_Golf je napisal/-a:Material je vsepovsod iste cene razen če ti popovdanc da eno kitajsko robo not.

Jah, ne glih... Stricu (jaz pač nimam problemov z uradnimi servisi) so za olje in filtre računal 2× tok ko v trgovini, gre za Golfa IV. Očitno res odvisno kje ga delaš.
Slika

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Sr okt 10, 2007 12:09 pm

W_Golf je napisal/-a:Pro popovdancih prešparaš sam v ceni dela. Material je vsepovsod iste cene razen če ti popovdanc da eno kitajsko robo not.

Nevidim fore zaka bi kr enmu dav servis delat?
Razlika je itak max 50evrov če ti zastonj nardi.

Ja, dejte mal rokave zavihat fantje, pa bo takoj bistveno ceneje.
Kar se pa delov tiče, sem pa ravno danes dobil potrditev, da W_Golf nima prav:
"Original" črpalka za servo volan za VW Polo 9n stane pri Porsche skoraj 700€. Ista črpalka pri distributerju (ima tudi maloprodajo) v Nemčiji 420€ in spet ista črpalka pri Črešniku v Sp. Senici 500€. Na obeh je VW nalepka s kodo...
Zdaj pa: Zakaj je tako? Pri VW ti zaračunajo še to, da jo imajo na lagerju (sicer brezcarinskem) pa marža in prideš na skoraj 700€. Črešnik pa jo kupi pri Nemcih in si tudi zaračuna maržo, ampak bolj spodobno maržo...
Glede na to, da svoje avte popravljam in vzdržujem sicer sam, vam lahko povem, da so lahko tudi kvalitetni deli po zelo ugodni ceni in trditev, da je material vsepovsod po isti ceni je čisto navadno zavajanje.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov