Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

volanska gred

Napisal/-a ludbe To okt 16, 2007 7:31 pm

mam en problem in sicer je zanič volanska gred in imam luft v volanu, a se da volansko gred kje obnovit in kje bi to naredli, ali je treba volansko gred zamenjat in koliko stane?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: volanska gred

Napisal/-a MacTron To okt 16, 2007 7:42 pm

po Etki stane... cca. 250€
ce mislis gred... ca pa letev je pa precej drazja
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Re: volanska gred

Napisal/-a JoeLoe To okt 16, 2007 7:45 pm

ludbe je napisal/-a:mam en problem in sicer je zanič volanska gred in imam luft v volanu, a se da volansko gred kje obnovit in kje bi to naredli, ali je treba volansko gred zamenjat in koliko stane?

E, za take reči grem k Vargalantu na Vrhniko.
Pa FD Avtodeli (LJ) tudi obnavljajo volane.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To okt 16, 2007 7:45 pm

jst mislm da misl gred.a mogoce ves kok gred stane?
kar se pa tice gredi se jo pa da malo nastelat,ampak res malo ce ma mau lufta.sam ni glih priporocljivo to stelanje.

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe To okt 16, 2007 8:43 pm

jah nwm, uglavnem mam luft v volanu pa so končniki dobri k sm jih gledov, se je pa ta problem pojavu takrat ko sm mev zvite diske pa jih nism takoj zamenjov, pa je volan treslo zarad krivih diskov od takrat naprej je pa luft v volanu :? drgač pa če volan hitr premikam levo in desno nekej poka men se zdi v volanu, kva bi lohk blo to :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 16, 2007 11:34 pm

Men tko poka zobata letev.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To okt 16, 2007 11:46 pm

Uf, če je zobata, pol nebo poceni. Jaz sem na A4 B5 audiju menjaval... :roll: nebi več tega. Sem mel srečo da sem rabljeno dobil pa dal obnovit.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To okt 16, 2007 11:48 pm

Najbolš da daš pogledat kakemu mehankarju kaj bi bilo. Sicer pa je cena obnove volanske letve taka kot jo je omenil MacTron; sam sem dal pred letom in pol 65 tisoč, obnavljal je Servocom na Brdu pri LJ.

In še to, če je letev, se vsekakor pozanimaj koliko delovnih ur bi delavci rabli za razkopat in premisli če se ti ne splača peljat k popoldancu (če bi naredil to na pooblaščencu), saj sem jaz za šeraufanje (demontaža, ponovna montaža) plačal še enkrat toliko kot za obnovo!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To okt 16, 2007 11:55 pm

Jaz sem dal k mojemu mehaniku menjat letev, pa mi je vzel 75k SIT bivših. S tem,da je blo všteto delo, pa obnova letve ampak ne moje. Imel je eno drugo ki še je bila v solidnem stanju. Moja je bla čist fuč, servo olje odteklo v roku 10 minut vse v manšete v končnike.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr okt 17, 2007 8:38 am

ludbe je napisal/-a:jah nwm, uglavnem mam luft v volanu pa so končniki dobri k sm jih gledov, se je pa ta problem pojavu takrat ko sm mev zvite diske pa jih nism takoj zamenjov, pa je volan treslo zarad krivih diskov od takrat naprej je pa luft v volanu :? drgač pa če volan hitr premikam levo in desno nekej poka men se zdi v volanu, kva bi lohk blo to :roll:

Men tud volan trese, in sicer se to najbolj opaz zjutraj ko je avto mrzel, takrat se cuti kot da bi se po popolnoma ravni cesti peljal z avtomobilom ki ima jajcasta kolesa. Pred 1 mescom sem dal menjat zunanje koncnike pri servotu, 1 teden je bilo dobro(takrat so mi tudi naredili brezplacno optiko), potem pa spet isto. Ker sm pac popizdu sm pelju avto na Milje v AH Kavcic, pooblascen serviser in prodajalec Peugeot vozil(namrec imam P306,97letnik).
Tam so mi ponovno naredil optiko ker baje "ni bila dobro narejena", zato so oni potem peljel avto k istemu servisu kot so meni prej naredili optiko, samo da v drugi kraj. Poleg tega pa so mi naredili se pregled gredi ali nekaj podobnega. Takrat mi je gospod na servisu dejal da je sedaj z avtomobilom vse vredu, da ga je preizkusil in jest sem veselo odkorakal do avtomobila kjer sem ugotovil ze po prvem ovinku da je stvar ista.

Ko sem v naslednje prisel v smislu reklamacije h kavcicu in rekel da niso dobro naredili, mi zatrdi da so, in da obstaja naslednja moznost za odpravo napake v tem da menjajo cel volanski mehanizem, ma kdo kaksne izkusnje z tem???

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Sr okt 17, 2007 10:05 am

ludbe je napisal/-a:jah nwm, uglavnem mam luft v volanu pa so končniki dobri k sm jih gledov, se je pa ta problem pojavu takrat ko sm mev zvite diske pa jih nism takoj zamenjov, pa je volan treslo zarad krivih diskov od takrat naprej je pa luft v volanu :? drgač pa če volan hitr premikam levo in desno nekej poka men se zdi v volanu, kva bi lohk blo to :roll:

Kok ma pa avto kej prevoženih km? Lahko so tudi ležaji na amortizerjih fuč. Men je pokal pri vrtenju volana in sem imel ležaje na amortizerjih zanič. Par je bil cca. 50€.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 17, 2007 4:31 pm

Lahko da je samo spodnji zglob na volanskem drogu treba malo zategnt najprej to probi ker je to kar redna težava pri VW.

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Sr okt 17, 2007 5:10 pm

JoeLoe je napisal/-a:

Kok ma pa avto kej prevoženih km? Lahko so tudi ležaji na amortizerjih fuč. Men je pokal pri vrtenju volana in sem imel ležaje na amortizerjih zanič. Par je bil cca. 50€.

avto ma 130 tisoč, pa ni to narobe zato ker je blo vse dokler niso bli doski zviti vse ql

MYSTERYFTW
Nov uporabnik

Napisal/-a MYSTERYFTW Če okt 18, 2007 1:19 pm

Ja pol boš pa lepo mogel menjat, ampak upam da si siguren da je to vzrok težav , si prevero mehanizem volana če nislučajno zrahljan ali pokvarjen?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov