Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lubej
Novinec

okrusena barva na pragu - prosim za nasvet.

Napisal/-a lubej Pe okt 19, 2007 1:34 pm

Pozdravljeni.

Imam problem, na robu desnega pragu imam kot je razvidno iz slike priblizno 7- 8 mm x 2- 3 mm veliko povrsino iz katere je bla odkrušena barva

Sam sem zadevo hotel resit z korekturnim copicom vendar se mi rezultat ne dopade , se posebej zato ker gre za nov avto...

Moje vprasanje
Kako se da to najbolj kvalitetno resit , torej da ne bom vec opazil razlike napram originalnemu laku ?
Ali moram za to barvat celoten prag ?

Prosim za pomoc
Hvala

LP
Priponke
PICT9138.jpg

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 19, 2007 3:15 pm

S korekturo (originalno) prekrit tako, da bo mal "brega" čez par dni pojdi do avtoličarja, ki naj zadevo pobrusi( vodno z "nulo")do te mere, da pod prstom ne bo več čutit "brega" nato s tremi pastami polirat (najboljše od A3M-a ) - rezultat nad pričakovanji.
P.S lahko bi sam naredil, ampak se ne splača kupovat treh past, ki so mimo grede "svinsko" drage, ličarju boš pa dal 10 eu. in mir.
P.S 1.sam sem tako rešil 10 cm in do "grunta" dolg in debel ris od "šraufncigra" vidlo se je z dvajset cm daljine, s pol metra že ne...

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Pe okt 19, 2007 4:15 pm

sašo5 je napisal/-a:S korekturo (originalno) prekrit tako, da bo mal "brega" čez par dni pojdi do avtoličarja, ki naj zadevo pobrusi( vodno z "nulo")do te mere, da pod prstom ne bo več čutit "brega" nato s tremi pastami polirat (najboljše od A3M-a ) - rezultat nad pričakovanji.
P.S lahko bi sam naredil, ampak se ne splača kupovat treh past, ki so mimo grede "svinsko" drage, ličarju boš pa dal 10 eu. in mir.
P.S 1.sam sem tako rešil 10 cm in do "grunta" dolg in debel ris od "šraufncigra" vidlo se je z dvajset cm daljine, s pol metra že ne...

hvala, se nekaj vprasanj.

ali moram nanest samo barvo ali tudi lak, imam namrec 2 "flaski",
ali je bolje bolj debelo ali cimbolj tanko prekrit
kaj pomeni pobrusit vodno na nulo
o kaksnih pastah je to govora -prosim za link oz ali so to polirne paste v barvi...

Ali kdo pozna v mb kaksnega kvalitetnega avtolicarja ?

HVALA
LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 19, 2007 5:12 pm

lubej je napisal/-a:ali moram nanest samo barvo ali tudi lak, imam namrec 2 "flaski",
ali je bolje bolj debelo ali cimbolj tanko prekrit
kaj pomeni pobrusit vodno na nulo
o kaksnih pastah je to govora -prosim za link oz ali so to polirne paste v barvi...

Ali kdo pozna v mb kaksnega kvalitetnega avtolicarja ?
HVALA
LP

- meni je rekel, da brez laka in tako sem tudi naredil
-na debelo nanest, tako da se čuti pod prsti "breg"
-brusni papir granulacije 0 (ličarsko ime) je podoben papirju, se pravi na oko se ti zdi, da ne bo nič pobrusil, zmakajo ga z vodo...zato brusijo z mokrim(tud roko je treba met za to opravilo)
-paste so pa profesionalne, ne vem če se v navadnih trgovinah kupijo, ličar bo že vedel za kaj gre......
....ti pa svetujem, preden se kaj lotiš, da se z ličarjem posvetuješ, nekje ga boš že našel(pojdi do večih in jim povej za ta postopek, ki sem ti ga opisal)

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej So okt 20, 2007 9:14 am

ali si morda nanesel barvo v vec slojih ?

Glede past, ali so te paste v barvi vozila oz. lahko kaj vec poves o njih (nacin delovanja...)

Ali kdo pozna dobrega licarja v MB ali okolici oz ce mi vsaj poveste za nekaj licarjev ..

hvala
lp

bojan12
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan12 Ne okt 21, 2007 10:48 am

V mb se z odpravljanjem prask ukvarja pintfix pro pri tušu na pobrežju
kako pa kaj delajo pa nimam pojma..

lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne okt 21, 2007 12:02 pm

Ponavadi se uporabi Airbrush (npr.deVilbis je dobra) pištola za modelarje, treba je pa kar nekaj znati in ene 2,5 at pritiska, ki ne vibrira, se rabi. tako tudi slike na avteje rišejo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov