Napisal/-a JoeLoe Po okt 22, 2007 11:23 am
Teli avti s klimami majo ponavadi (ne poznam Oplov) vsaj dvostopenjsko delovanje ventilatorja za hladilnik/klimo. Ponavadi je to (stopnje) rešeno s posebnim uporom, ki se ponavadi nahaja pripet kje na ohišju haldilnika, ventilatirju ali kje drugje v motornem prostoru, vedno pa na istem el. vodu, preko katerega je priklopljen ventilator hladilnika/klime. Ta upor ima notri termovarovalko in ker so ti upori ponavadi zaliti z neko maso, do te termovarovalke nikakor ne moreš. Zamenjaš torej cel upor.
Jaz sem nekaj podobnega doživel pri Fordu Fiesti od moje oberkomande, je crknila varovalka (v ohišju z varovalkami), pa termovarovalka na uporu (sem razdru, v elektroštacuni dobil drugo in jo zamenjal, ker upor ni bil zalit). Ampak to se mi je še enkrat zgodilo, popolnoma enako, vzrok pa je bil slab kontakt na uporu.
Porihtal kontakte in nato je vse delalo.
Dobro bi bilo preverit kako je kaj skontakti, ker če si zmanjeval te dele, ker je bil avto zbit, potem je velika verjetnost, da imaš problem s slabimi kontakti.
Lahko pa je tudi senzor za temperaturo motorja zanič, da boš pa to zvedel je treba pa error kode na ECU-ju preverit.
Če bi bil pa termostat fuč, oz. zaprt bi pa bil motor vroč, se morda pregreval, hladilnik pa bi bil relativno hladen.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!