Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Zavore

Napisal/-a urbn Po okt 22, 2007 2:40 pm

Mam eno vprašanje. Dons se pelemo z avto in kr naenkrt začnejo bremze zelo zelo hreščat. Pol smo se neki časa vozila po parkirišču in postopoma bremzal in je za neki časa nehal hreščat nato pa spet .Gre pa za avto Punto mk1 je pa redno servisiran in tud lansko leto je biv narjen velik servis tud na zavorah, tko da če ma kdo kšne predloge ka bi to blo je usak odgovor dobrodošel.

Lp

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Re: Zavore

Napisal/-a W_Golf Po okt 22, 2007 2:42 pm

urbn je napisal/-a:Mam eno vprašanje. Dons se pelemo z avto in kr naenkrt začnejo bremze zelo zelo hreščat. Pol smo se neki časa vozila po parkirišču in postopoma bremzal in je za neki časa nehal hreščat nato pa spet .Gre pa za avto Punto mk1 je pa redno servisiran in tud lansko leto je biv narjen velik servis tud na zavorah, tko da če ma kdo kšne predloge ka bi to blo je usak odgovor dobrodošel.

Lp

Obrabljene ploščice :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Re: Zavore

Napisal/-a JoeLoe To okt 23, 2007 8:21 am

urbn je napisal/-a:Mam eno vprašanje. Dons se pelemo z avto in kr naenkrt začnejo bremze zelo zelo hreščat. Pol smo se neki časa vozila po parkirišču in postopoma bremzal in je za neki časa nehal hreščat nato pa spet .Gre pa za avto Punto mk1 je pa redno servisiran in tud lansko leto je biv narjen velik servis tud na zavorah, tko da če ma kdo kšne predloge ka bi to blo je usak odgovor dobrodošel.

Lp

Nekaj podobnega sem imel jaz na ZX-u. V zavorno ploščico se je vtrl kamenček... Ker ni nehalo sem si ogledal diske , en je imel očitno razo, razdrl čeljust, izpraskal kamenček ven in zadeva je bila rešena.
Ponavadi se taki kamenčki zelo hitro sami odstranijo in ko ljudje pridejo do mehanika, ni ne duha ne sluha o kamenčku. Kamenči (apnenčasti s ceste) so namreč večinma zelo krhki in se hitro zdrobijo.
Lahko pa da imaš tudi kak problem s čeljustmi...
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
PiPi1883
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a PiPi1883 To okt 23, 2007 8:32 am

Jp, lahko je oboje od zgoraj naštetega. Včasih (sploh pri najcenejših ploščicah ;)) pa se že tudi v sami zmesi za ploščico znajde kakšen malo večji kos ''kovine'' ki potem cvili, dokler se ne obrabi.

LP

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk To okt 23, 2007 10:45 am

hrešči nonstop al samo takrat ko bremzaš?
EJ6

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn To okt 23, 2007 1:46 pm

Hrešči samo takrat ko se bremza . Sej dons se bo razdrlo da se pogleda kaj je .

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To okt 23, 2007 3:19 pm

Tudi meni včasih . Bremza postane malo mehkejša in ruži ko svinja. Spustim in še enkrat stisnem pa je že vse OK 8)

Prihodnji mesec bom moral menjat diske in ploščice...
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn To okt 23, 2007 4:59 pm

Evo bile so ploščice tako da se bo zdele to zamenalo . Hvala za use vaše odgovore
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost