Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pensa
Nov uporabnik

Kraj: Stajerska

tresenje volana (diski ali pesto)

Napisal/-a pensa Sr okt 24, 2007 8:34 am

Torej nekaj časa nazaj mi je pri večjih hitrostih ko sem zaviral na AC treslo volan. mislil sem,da so zviti diski in sem šel v nabavo novih (brembo diski in Ferodo ploščice). no sedaj mi zopet trese pri večjih hitrostih. ampak manj kot prej. Bom šel na servis,da mi z urco pomerjo diske in pregledajo če je pesto zvit.

Zanima me a pozna kdo kak dober zavorni servis v ljubljani (v skrajnem primeru bi tudi podrejo diske, če so krivi saj so čisto novi)? če ni pesto ampak diski ali lahko diske reklamiram?

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr okt 24, 2007 8:49 am

Men vse to sranje okol zavor ni nucal čist neč. Diske sm mel nove, pol smo jih še postružl, da so bili u nulo in je še zmeri treslo pri zaviranju.
Stvar se je uglihala šele, ko sem kupu nove gume!!!!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr okt 24, 2007 9:15 am

Ma da bi ti novi Brembo diski tresli skoraj dvomim. Prej je kaj drugega, morda celo tudi gume... Sem jih menjal, sicer na AX-u nekaj let nazaj, pa ni bilo nobenih problemov... Če se vseeno izkaže da so diski jih ne drejat, nesi jih nazaj in zahtevaj nove.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

pensa
Nov uporabnik

Napisal/-a pensa Sr okt 24, 2007 9:19 am

sej morm pogledat,da ni pesto kriv. gume sem pa menjal z zimskimi in lani nisem mel teh problemov.

pol lahko, v primeru da so diski reklamiram?

ve kdo za kak dober servis v ljubljani,da grem pogledat k njim?

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Sr okt 24, 2007 9:37 am

Specializiran zavorni servis imaš na Viču pri Intersparu. Gres mimo Špara, potem je se mi zdi Peugeot avtohiša Vič potem je pa ta zavorni servis. Baje, da so strokovnjaki.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Napisal/-a blazz Sr okt 24, 2007 9:39 am

Diske ti lohk vsak drejar pomer, sam ti povem, da niso diski.

pensa
Nov uporabnik

Napisal/-a pensa Sr okt 24, 2007 9:47 am

dskrab je napisal/-a:Specializiran zavorni servis imaš na Viču pri Intersparu. Gres mimo Špara, potem je se mi zdi Peugeot avtohiša Vič potem je pa ta zavorni servis. Baje, da so strokovnjaki.

sem slišo zanj. imaš mogoče kak telefon al pa naslov?

ma šel bi preverit,da mi z urco pomeri al so diski al pesto. da vem na čem sem.

po drugi strani, če so diski so novi tko da....

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Napisal/-a blazz Sr okt 24, 2007 7:39 pm

Zdej mi sam še reč, da maš GY hidragrip... :D :D

Mah ja, sej lohk je kej druzga sam izkušnje govorijo drugače.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Sr okt 24, 2007 8:11 pm

Eh, z enim takim problemom sem se jaz dajal od pomladi naprej - ko sem zimske gume s platišči vred menjal za letne.
Platišča so bila obnovljena, letne gume popolnoma nove. Dvakrat centrirano v enem tednu, a vendar je treslo (SAMO) med zaviranjem Logična razlaga = zviti zavorni diski! Menjal zavorne diske in... isto sranje. Pa spet centriranje in spet isto. Poskusil sem menjati kolesa spredaj-zadaj pa je ravno tako treslo. Potem sem poskusil spet z zimskim kompletom in ni treslo. Pri mojem vulkanizerju sem centriral še ene petkrat (se mi zdi, ker sem nehal šteti), še enkrat pri enem drugem in vedno isto. Petkrat sem dal trem različnim strokovnjakom pregledati podvozje, če ima kako zračnost pa nič!
Na koncu mi je en kolega (hvala MAD) priporočil njegovega vulkanizerja, ki je še enkrat scentriral vsa štiri kolesa in glej ga zlomka - nehalo je tresti.

Torej: ni nujno, da so zavorni diski, lahko so slabe gume (lahko tudi že tovarniško defektne) ali zvita platišča. Slednja so najverjetneje kriva za moje probleme; še sploh ker so neke 'noname' kopije, očitno izdelane iz mešanice masla in margarine, saj so že spet vsa zvita. Pa pazim, kje in kako vozim!
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr okt 24, 2007 8:16 pm

ja kot so predhodniki pisali ,sem istega mnenja "gume" naj bi bile krive skora sigurno velikokrat sem za to slišal ,pa poročaj :idea:
Slika
Slika
Slika

pensa
Nov uporabnik

Napisal/-a pensa Sr nov 28, 2007 11:11 am

dolzen se odgovor.

torej problem so gume. sem jih reklamiral in so jih premerli ter mi priznali reklamacijo in dobim nove gume. zdej zanima me glede na to,da sem gume nabavil direkt v tovarni v kranju ali jim lahko zatezim za stroske centriranj in menjave diskov? model je reko,da oni niso krivi za te moje stroske - po mojmu itak to po defoltu rece. vase mnenje?

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Napisal/-a blazz Če nov 29, 2007 9:18 pm

Ne bom reku, sm ti reku :twisted: :twisted: :twisted:
Ko bi jest to vedu prej, bi takoj gume zabrisou u grmovje in z dnarjem, ki sem ga zmetou za centriranje, premontažo, drejanje... lahko kupu najmanj dve novi gumi.

Kere gume si pa imel, če ni skrivnost?

Drgač pa ja, probaj izterjat čim več od njih. Pa pismeno se jih loti, bolj zaleže.

Jest sm tako zjebou Elektro Ljubljana, ker oni tud "niso" bili krivi, da mi je dvakrat pancarke odkurlo, ker so oni slabo prišraufali nov števec. :roll: :roll:
No, ni čist enako ampak vseeno.
Velik sreče, pa poročaj dalje.

wolly
Novinec

Napisal/-a wolly Pe nov 30, 2007 8:36 pm

ja men je tud ful tresl sploh k sm se nad 120 pelo.
;)

wolly
Novinec

Napisal/-a wolly Pe nov 30, 2007 8:38 pm

aja pa sm menju diske pa je blo mal bolš- pol sm menjo še pa gume je pa čist nehal- mam pa še probleme k ful čutim rukerje v volanu, pa nevem ka je-al kak zglob al kj... :?: :?: :?:
;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov