Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

problem

Napisal/-a Gregec2 Sr okt 24, 2007 2:33 pm

Mam problem avto(POLO 1.0 LETNIK 97) ko ga vzgem vzgem se mi zaslis se neki zvok za 2s kot da neki zaruz (se mi zdi da starter) in zdi se mi da mal tezje uziga sem pogledal akumulator da mu bom dolil destilirane vode pa vraga nima cepov gor kaj to za en akumulator je suhe izvedbe se pravi nima tekocine?????? like baterija v mobitelu????? je mogoce za to kriv akumulator?????

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Re: problem

Napisal/-a JustMuC Sr okt 24, 2007 2:47 pm

Gregec2 je napisal/-a:Mam problem avto(POLO 1.0 LETNIK 97) ko ga vzgem vzgem se mi zaslis se neki zvok za 2s kot da neki zaruz (se mi zdi da starter) in zdi se mi da mal tezje uziga sem pogledal akumulator da mu bom dolil destilirane vode pa vraga nima cepov gor kaj to za en akumulator je suhe izvedbe se pravi nima tekocine?????? like baterija v mobitelu????? je mogoce za to kriv akumulator?????

Če bi bil kriv akumulator ti neb zaružilo ampak samo počasneje bi "zaverglal" oz. sploh nebi! Pomoje je štarter. Moje mnenje.

LP

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr okt 24, 2007 4:13 pm

Avtomobilski akumulator ni nobenen ala mobitel???? Zaganjač ??
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 24, 2007 5:38 pm

Če se kej spoznaš vzemi štarter dol in pojdi kupit nove ščetke in avtomat zamenjaj in to je to.Če pa nimaš pojma o čem sem ti zdaj pisal pa hitro do avtoelektričarja. :EE

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Sr okt 24, 2007 8:47 pm

Sem že srečal podoben problem. Avtomat na štarterju je lahko tudi zapacan. Spucat lepo pa na rahlo namazat pa bo spet delal...
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Sr okt 24, 2007 10:00 pm

Akomulator je verjetno z gelom, se pravi nima v sebi destilirane vode, ali pa je pač narejen tako da se vode ne doliga. poglej letnik.
To kar zaruši je ležaj na štarterju. Zadevo se samo podmaže in star je rešena. Sem imel isti problem. Strošek je minimalen. Če pa je ležaj tako slab da tudi podmazovanje ne pomaga več je pa druga stvar.
L.P.
Dräger

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Če okt 25, 2007 11:54 am

aha ja akumulator je letnik 04 in nima cepov za dolivanje drugace pa to s starterjem se da resit s podmazovanjem prav rad bi to naredil pa kot laik ne vem niti kje je starter kaj sele lezaj lahko mi kdo opise kje se nahaja starter al pa celo pripopa kdo sliko bi bil zelo hvalezen (lepo prosim)

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če okt 25, 2007 5:11 pm

Mislim da bo najbolje da pelješ do mehanika in bo on ugotovil točno diagnozo ter bo tudi znal napako odpraviti.
L.P.
Dräger

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Če okt 25, 2007 9:05 pm

ja sej bom odpelal k mehaniku oz.avtelektricarju da pogleda sem se zanimal baje d aneki feder ne vrne necesa v polozaj ne vem ej bodo pogledal zanima me pa se neki avto je vzgan in po nekem casu ne vem recimo po minuti zacne pri filtru za bencin zaslisi zvok tup tup tup tup in ko sem sel do filtra sem opazil da ima na koncu neko odprtino ko sem jo z roko zamasil ni vec ropotalo ko sem spustil pa spet potem sem pustil avto se laufat in samodejno nehalo.... Kaj bi to blo kot da bi neki zrak vleklo ne vem ce kdo ve kaj bi to blo naj poroca

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če okt 25, 2007 9:09 pm

Gregec2 je napisal/-a:ja sej bom odpelal k mehaniku oz.avtelektricarju da pogleda sem se zanimal baje d aneki feder ne vrne necesa v polozaj ne vem ej bodo pogledal zanima me pa se neki avto je vzgan in po nekem casu ne vem recimo po minuti zacne pri filtru za bencin zaslisi zvok tup tup tup tup in ko sem sel do filtra sem opazil da ima na koncu neko odprtino ko sem jo z roko zamasil ni vec ropotalo ko sem spustil pa spet potem sem pustil avto se laufat in samodejno nehalo.... Kaj bi to blo kot da bi neki zrak vleklo ne vem ce kdo ve kaj bi to blo naj poroca

Človek, prosim piši vsaj približno slovnično pravilno, ker jaz iz tega tvojega pisanja ne razberem kaj te muči. ;)
L.P.
Dräger

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Če okt 25, 2007 9:44 pm

sem se zatipkal(se zgodi) mislim pa, da se da razbrat kaj sem mislil.. se opravicujem..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov