Dalmatinec je napisal/-a:ja, svečke sem kupil točno take, kot je navedeno v navodilih, ki sem jih dobil zraven avta. pa točno takšne, kot so bile notri tudi prej.
zanimivo, da se je vse skupaj začelo, ko se je zunaj shladilo. mogoče pa tudi, da je vzrok v kakšnem kontaktu,da. bom prečekiral.
sem pa zdaj prvič tankal na MOL-u. bi bil lahko vzrok tudi v nekvalitetnem gorivu?
JoeLoe je napisal/-a:Dalmatinec je napisal/-a:ja, svečke sem kupil točno take, kot je navedeno v navodilih, ki sem jih dobil zraven avta. pa točno takšne, kot so bile notri tudi prej.
zanimivo, da se je vse skupaj začelo, ko se je zunaj shladilo. mogoče pa tudi, da je vzrok v kakšnem kontaktu,da. bom prečekiral.
sem pa zdaj prvič tankal na MOL-u. bi bil lahko vzrok tudi v nekvalitetnem gorivu?
duh je ušel iz steklenice.
Za vsako reč oz. napako od zdaj naprej rabimo bajaličarja
, da nam bo povedal ali je avto bolan
ali je kriva hrana ali morda le smrdljivi čevelj na gasu.
Hec...
Mol ima precej kvalitetno nafto, za bencin pa ne vem...
Cukanje v nizkih obratih (pri pospeševanju) na bencinskih motorjih je znak slabega kontakta na električnih vodih med cinšpulo in svečkami. Če se to dogaja pri všjih obratih, gre za prebijanje, takrat je lahko zanič cinšpula, ali pa je vzrok lahko tudi vlaga okoli omenjenih kontaktov.
Za prvi primer je treba preverit razmak med elektrodami na svečki (razmaki so različni od avta do avta ponavadi med 0.6 in 1.1 mm), preverit kable - to varno storiš edino tako , da jih zamenjaš.
Za drugi primer pa WD 40 naredi diagnostiko....
JEREMIJA79 je napisal/-a:Kabli so silikonski in ko si menjaval sveče si kakšnega preveč raztegnil naredila se je razpoka ampak taka da je s prostim očesom ne boš videl in tam prebija.Avto zapelji v temno garažo in poglej če se kje okoli kablov kej iskri.
JoeLoe je napisal/-a:JEREMIJA79 je napisal/-a:Kabli so silikonski in ko si menjaval sveče si kakšnega preveč raztegnil naredila se je razpoka ampak taka da je s prostim očesom ne boš videl in tam prebija.Avto zapelji v temno garažo in poglej če se kje okoli kablov kej iskri.
Dobra ideja!
Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Mene pa zanima, če imajo nezamenjane svečke kake veze pri speljevanju avtomobila, da je speljevanje nekako težje oz. da ga nekako bol zataji, ko je hladen motor, sicer je pri nezamenjanih svečkah najbol pogosto cukanje in težji vžig.
Dalmatinec je napisal/-a:torej, mislim da sem ugotovil vzrok za omenjeno cukanje. Omenjal sem že, da mi že dlje časa gori lučka zaradi okvare oz. zamašitve EGR ventila. Danes mi je med vožnjo prišlo na misel, da bi take EGR ventil lahko preprosto odklopil. In tako ustavim kar na avtocesti, odklopim konektor in cukanja ni blo več!
za vsak primer sem kadneje konektor še enkrat priklopil in avto je spet cukalo. Spet sem priklopil in spet se je nehalo.![]()
Zanima me, ali kaj škodi, če tega ventila nimam priklopljenega? Razmišljam celo, da bi ga nekako vrgel dol. nekje sem tudi prebral da se da blokirati. Kako?
JoeLoe je napisal/-a:Dalmatinec je napisal/-a:torej, mislim da sem ugotovil vzrok za omenjeno cukanje. Omenjal sem že, da mi že dlje časa gori lučka zaradi okvare oz. zamašitve EGR ventila. Danes mi je med vožnjo prišlo na misel, da bi take EGR ventil lahko preprosto odklopil. In tako ustavim kar na avtocesti, odklopim konektor in cukanja ni blo več!
za vsak primer sem kadneje konektor še enkrat priklopil in avto je spet cukalo. Spet sem priklopil in spet se je nehalo.![]()
Zanima me, ali kaj škodi, če tega ventila nimam priklopljenega? Razmišljam celo, da bi ga nekako vrgel dol. nekje sem tudi prebral da se da blokirati. Kako?
Ja človek! Bistven podatek si zamolčal!
Če EGR ni priklopljen, boš imel na tehničnem pregledu problem, ker sestava izpušnih plinov ne bo v mejah toleranc. Sicer bodo izpušni plini malo bolj vroči in načeloma na kratki rok ne bo posledic. Na dolgi rok, se pa splača EGR ventil zamenjat.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov