dules je napisal/-a:ma dejte no kaj boste še pogruntal , da je treba pozim akumolator oblečt v stiropor da se ne prehladi al kaj ??
Kleme se ne mažejo niti z vazelinom niti z mastjo oz karkoli podobnega !
včasih so jih ata mazal da ni prišeč volk zraven ako to zdej ne bo več delal ampak tist volk pokaže da gre akumolator počasi h koncu
Hm zakaj za nobeden proizvajalec avtov ne namaže kleme ?
drgač pa počas bo treba zamenjal akumolator oz sprobat alternator če dobro fila saj pri tvojih kilometrih je lahko že kar slab
dules je napisal/-a:ma dejte no kaj boste še pogruntal , da je treba pozim akumolator oblečt v stiropor da se ne prehladi al kaj ??
Kleme se ne mažejo niti z vazelinom niti z mastjo oz karkoli podobnega !
včasih so jih ata mazal da ni prišeč volk zraven ako to zdej ne bo več delal ampak tist volk pokaže da gre akumolator počasi h koncu
Hm zakaj za nobeden proizvajalec avtov ne namaže kleme ?
drgač pa počas bo treba zamenjal akumolator oz sprobat alternator če dobro fila saj pri tvojih kilometrih je lahko že kar slab
exposed1303 je napisal/-a:kaj pa ce tudi masti ni pri roki, kaksna druga alternativa,
no bom najprej spucal, posmirglal, pa nazaj priklopil, pa bomo vidl kaj bo.
pa se nekaj me zanima: opazil sem, da se v dolocenih temah omenja da je potrebno vodo doliti ( destilirano ) a me zanima ce to tudi jaz poskusim in kam se jo dolije ?
malce butasto vprasanje mogoce, a kaj čem.
hvala za odgovor
TrijoAdijo je napisal/-a:Kleme se ne mažejo z nobeno mastjo.Glih zarad tega ker so jih "oldschool" majstri veselo mazali z vazelini in ne vem kakšnimi packarijami še je prišlo do oksidacije klem na akumulatorju.
V merkurju se pa dobi en tak sprej,s katerim našpricaš kleme akumulatorja ki se nato strdi in deluje kot neke vrsta plastična zaščita klem.To je ok....vazelin pa razni šmorni pa ne....WD40 je pa tut falus vreden za kontakte,ker nasloh slabo prevaja.
@sašo5: Če ne verjameš se zapelji do hrastovška al pa do kopa,pa ti bota oba povedala kak je z mastjo in klemami na akumulatorju.
LP!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov