RedBull™ je napisal/-a:A ste že kaj ugotovili? Drugače pa sam ne moreš preveriti olja v avtomatskem menjalniku,razen če imaš doma šipko.... kar dvomim da jo kdo ima,ker je presneto draga!
Drugače se pa olje v tvojem avtomatskem menjalniku (ter filter) menjata na vsakih 60.000 kilometrov. Če se tega držiš.... z menjalnikom ni nobenih problemov.
Tebi že mogoče,da na displeyu ne javi nobene napake,potrebno bo pa iti na servis,kjer bodo preverili,katera napaka je prisotna. Mogoče bo potrebno samo menjalnik adaptirati,ali pa ga ponovno naučiti... pač vzrokov je lahko več.... brez testerja pa ne bo šlo.... oz. zelo malo verjetno.
Pa poročaj

USPEŠNO POPRAVLJENO
poročilo
šel do kolega, kjer je prov za Mercedese serviser - fušaf

(če kdo rabi mu lahko povem kdo in kje je )
no pripeljem KOMAJ do njega - po centru kjer je najbljžje sem vozil 40

, kera muka, še huje kot v avtošoli
no pridem do njega, odpremo havbo, odpre pokrovček za olje in not vtakne šipko, videl je da je zadosti olja AMPAK je rekel da je prekurjen - moral bi bit rdeč je pa črn :P :P
no potlej ga damo na njegov mercedes tester da bi pogledal če je kaka vidna napaka. našel je napako na senzorju za obrate. ko je to napako očistil in nato ponovno zagnal avto. je delalo tako kot prej bi moralo bit
bil sem vesel ko sem se ustrašil da bo treba kak menjalnik kupovat oz nek strošek ki bi bil okoli 500€
kakorkoli že, ni ni nič računal niti za tester, (na avtokomercu pride70€

)
sm pa že v petek najavljen na servis pri njemu, da mi bo olje zamenjal ter ga pripravu za zimo...
ugavnem rešen problem :P