Nasveti in napotki ter povpraševanja...

francnovak
Nov uporabnik

okvara na motorju golf 4, 1.4, 16v

Napisal/-a francnovak Sr okt 31, 2007 1:35 pm

V motorju se mi pojavlja nekakšen ropot, ki pa je težko definirati natančno kje. Najbolj se sliši, ko motor deluje v prostem teku in med vožno, ko pospešujem še v nižjih obratih. (kot nekakšen dizel) Na servisu so mi rekli, da je okvara verjetno na enem od batov v kar pa niso popolnoma prepričani. Do sedaj so mi zamenjali dročnike, ampak ni dosti bolje.
Avto je letnik 2001 in ima prevoženih 12000 km. Sem prvi lastnik.
Ima mogoče kdo kaj več informacij glede tega? Lp *

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr okt 31, 2007 2:29 pm

Lahko so ojnični ležaji, zelo pogosta zadeva, ki pa je tudi draga.. :S
Si se morda vozil brez olja ?

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr okt 31, 2007 3:45 pm

dročnike so ti zamenjali. kaj pa odmična gred?
ti motorji imajo to napakico.1,4 16v. mal pobrskaj po tem forumu. sem nekje že bral več o tem

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr okt 31, 2007 6:16 pm

gorgo je napisal/-a:Lahko so ojnični ležaji, zelo pogosta zadeva, ki pa je tudi draga.. :S
Si se morda vozil brez olja ?

Ojnični ležaji ružijo tko da se po moje niti upal ne bi vozit. Pa spet ni to tko draga zadeva....... snameš karter ter zamenjaš.Dražje in bolj zakomplicirano je menjat ležaje glavne gredi.

Da bi pa ružle odmične pa skoraj težko.......Odmična lahko ruži samo v ležajih ampak osebno še nisem slišal da bi to ružlo....pa sem šravfal že motor s 500 in več tisoč prevoženimi tako da bo po vsej verjetnosti nekje v globinah motorja vzrok. Sam sem mel podoben zvok na bencinarju.... dokler ni razneslo bata...

Id na servis in naj ti zmerijo pritisk olja.... če je le ta nizek v nizkih obratih ( praviš da se zvok pojavla samo pri nizkih obratih), ko pa se pritisk dvigne a zadeva utihne..... pol je možno da je nekje na ležajih vzrok( vtihnejo ko dobijo zadostno količino olja)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Če nov 01, 2007 5:50 pm

Ima punca enak Golf 1.4 pa isto dela, pa tud sem jih že nekaj tako sreču in slišu pa so vsi isto delali, tako, da se mi zdi, da je to normalno al pa je kakšna serijska napaka.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov