Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

clio 1.4 (edit; kje kupiti ojnične)

Napisal/-a Žiiga Ne nov 04, 2007 8:47 pm

Skratka, ker sam ne vem odgovora me zanima kaj vi mislite.

Pri energy 1.4 motorju, mi nad 2000 obrati začne nekaj ropotati. Zvok prihaja iz glave motorja, kot da bi ventili ropotali. Sedaj jermen zgleda zadosti napet, ventile sm naštelal na predpisane mere, sesalni 0.10 mm ter izpušni 0.25 mm :?

Ima kdo kakšen predlog?
Zadnjič spremenil Žiiga, dne Sr nov 07, 2007 4:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne nov 04, 2007 8:48 pm

ja kak pa ropota?
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Ne nov 04, 2007 8:49 pm

ja kt de bi ventili udarjal, de bi jermen preskoču se mi zdi zadnja možna, glede na to dej res napet kt je treba.. :?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 04, 2007 9:10 pm

Kok maš kompresije in kok star ter kok oktanski bencin maš not ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Ne nov 04, 2007 9:16 pm

sicr nevem kaj ima bencin tukej veze, drugače pa mt tanka na agipu 95... tko de. Glede kompresije pa nebi vedu, avto pa potegne normalno ;)
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 04, 2007 9:18 pm

Sm mislu da za svojga sprašuješ. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Ne nov 04, 2007 9:21 pm

ja no, glede šraufanja je moj :lol: prevozno sredstvo j pa za koga druga...

Sm mislu de je mel kdo podobne izkušnje z njim. Je pa tukej en keč. Avto je mel 10 000 km nazaj po servisni knjižci narjen velik servis. Ampak ko sm pokrov glave demontiral, je bilo olje kt puding, in to pousot, tud na odmikačih. Zdej pa nevem, sigurno je lahko tukej kej umes...
Slika

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga To nov 06, 2007 10:14 pm

No sam de poročam...

Ojnični so hin, tko de se nasledn tedn k dobim delavnco frej podera karter ter ojnice... :) Pa mamo spet del :P
Slika

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Sr nov 07, 2007 4:07 pm

Skratka zanima me kje bi lahko dobil ojnične ležaje,... v ljubljani ali okolici :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr nov 07, 2007 4:09 pm

V vsaki avtotrgovini :) Mal poklič pa povpraš.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr nov 07, 2007 4:10 pm

Žiiga je napisal/-a: je bilo olje kt puding, in to pousot, tud na odmikačih. Zdej pa nevem, sigurno je lahko tukej kej umes...

Voda ;)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Sr nov 07, 2007 10:38 pm

martk je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a: je bilo olje kt puding, in to pousot, tud na odmikačih. Zdej pa nevem, sigurno je lahko tukej kej umes...

Voda ;)

Če bi bla voda bi avto imel belkast dim, katerga tu ni blo vidt :)
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če nov 08, 2007 5:56 pm

Žiiga je napisal/-a:
martk je napisal/-a:

Voda ;)

Če bi bla voda bi avto imel belkast dim, katerga tu ni blo vidt :)

to kao puding nastane tudi zaradi tega,ker avto ni dobival prave mešanice. Lmm ne deluje vredu,gorivo ne izgoreva tako kot bi moralo in posledično počasi to prihaja med olje in rezultat je ta zmes. To moraš fajn odstraniti,pri nekaterih avtih se rad tudi oljni oddušek v bloku zamaši in zato ti bo motor kuril ful olja,ker ne more dihat.

Kolko je bilo te zmesi v karterju? Ker je nevarno da motor zaradi tega ribne. Ta gosta zmes se nabere okoli oljne pumpe in ko ti zjutraj avto vžgeš,pumpa ne more potegniti olja in rezultat je,da ti bo na suho zalavfal brez mazanja... iz tega pa veš kaj sledi...

dobr zrihti ;)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe nov 09, 2007 9:47 am

Od nekdaj so najboljši Clevite ležaji (AC-Mobil)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Pe nov 09, 2007 2:08 pm

No skratka, dubu sm jih v trgovini TAPOS v medvodah, cena je 16€ za garnituro, firme Federal Mogul.

Mašina bo komplet podrta na prafaktorje... tako da nebo nič izpuščeno. Motor se bom opral v špiritu. Nima da kej ostane od olja. Se pa zavedam da je možno da sej zamašila oljna pumpa. Drugače je pa možno tudi, da zaradi pregostega olja ni prišlo do učinkovitega podmazovanja ojnic ;)

Bomo vidl :)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov