myster je napisal/-a:ja gre se za citroen AX 1.1 l. 94 TRE
prezračit je pač treba sistem?
myster je napisal/-a:no sedaj sem pa ugotovil napako...
prezračil cevi...vse lepo in prav.natočil vodo in antifriz...v kabini je začelo toplo pihat.vse lepo in prav.temperaturo je nabilo nad 90 stopinj.in kot ste rekli bi se mogel vklopiti ventilator (pa se ni)...ko je avto stal se je temperatura povpela nad 105 stopinj in razkiram in se peljem...kmalu temperatura začne padati na 95 stopinj in ko sem se vozil je držalo okoli 95.pri semaforju je pa se začel hitro dvigat temp.nakar mi je prišlo na misel da je ventilator zanič.snel sem tisto "vtičnico" in poizkusil s unim faznpriferjem (za štrom merit) za 12V in naredim ozemljitev.tam kontakt in lučka na šravfncegarju je svetila (čeprav ni bilo kontakta).čez 2 uri ko se je motor ohladi preverim še enkrat in lučka ni več svetila...kljub kontaktu
myster je napisal/-a:sem preveril...in menjal termostikalo...še vedno ni zalavfal ventilatorja...na kar sem potem ugotovil, da ima zanič rele.zato pa ventilatorja nikoli ni vklopilo...dobim drug rele iz enega starega AX-a in menjam.začelo mi je vklaplat ventilator...ampak še vedn me moti ko drži malo nad 90 stopinj...zakaj to? je zato ker ni antifriza?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov