Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Hladn ne vžge v prvo

Napisal/-a 106 Sr nov 07, 2007 5:32 pm

Imam Mercedes sport coupe 220CDI pa me zanima ,če se komu kaj sanja zakaj avto zjutraj iz prve ne vžge ? on sicer vergla samo ne vžge pol je potrebno par minut počakat pol pa vžge normalno.Zdaj na servisu so rekli ,da naj bi nekje vlekel noter zrak in da se to pri mrzli mašini bolj pozna in da bi blo potrebno menjat neke dihtunge,pol na drugem servisu so rekli ,da je nekaj narobe s turbino ,pol na tretjem spet pravijo da so grelne svečke zanič le slednje so bile pred kratkim zamenjane na velikem servisu kakor tudi vse ostalo kar pač spada zraven k takemu servisu .... zdaj komu naj vrjamem ne vem :?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr nov 07, 2007 5:33 pm

verjetno je faza kj razštelana.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr nov 07, 2007 5:47 pm

A so vse grelne svečke zamenjane? Naš avto je star 3 leta, enkrat so eno grelno svečko menjali in je vse delao BP 2 zimi. Zdej pa ko je spet zjutraj mrzlo avto ima problem da se sploh prižge. Tud po uro ali dve vergla pa nič. Kako ga pa pripravim da se prižge najraje nebi povedal ker je mal preveč smešno vse skupaj :D . Uglavnem če sam ena grelna svečka ne dela zna biti velik problem. Jutri grem vse grelne svečke zamenjat pa poročam.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr nov 07, 2007 5:50 pm

Pa še to sem pozabil povedat, ko je enkrat ogret avto brez težav prižiga. Tisto kar praviš da mal počakaš, zna biti da grelne svečke kasneje seb pridejo oz. začnejo delat in zato ti takrat prižge.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Sr nov 07, 2007 5:53 pm

Grelne svečke se zmeraj menjajo komplet in original če nočete imeti pozimi problemov.Kdor pa špara naj se pa je*e !!!!
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr nov 07, 2007 6:13 pm

Kakšen imaš naftni filter oz. katere firme.... pri teh motorjih znajo ceneni neoriginalni filtri delati probleme. Najboljše da kupiš originalnega. Mogoče kje pušča nafta,in je padec nafte in poslednično ne vžge v prvo.

Ti lučka za grelne svečke ugasne ko vžgeš avto,ali ti gori še nekaj časa?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 07, 2007 7:06 pm

Temperaturno tipalo mogoče? Men je to crknilo pa tud ni hladn hotel vžigat.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr nov 07, 2007 7:17 pm

SIMY001 je napisal/-a:Grelne svečke se zmeraj menjajo komplet in original če nočete imeti pozimi problemov.Kdor pa špara naj se pa je*e !!!!

podpis pod tole...100% drži

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Sr nov 07, 2007 8:04 pm

Avto je bil vedno servisiran pri original Mercedes servisu tak ,da jaz dvomim da bi mi dali kake neoriginalne dele hmm možno pa je vse se ne spoznam na to tak ...... grelne svečke so res zamenjali samo le dve ,ker so rekli ,da je bla ena hin ena pa čisto na najgi to je blo na zadnjem servisu pred tednom dni jaz pa tud ne vem oz.do zdaj nisem vedel da se morajo vse zamenjat ne pa po komadu in to bi vrjetno tud tam lahko vedli.

Temperaturno stikalo in ta faza razštelana ne vem kaj je to si pa zapišem pa bom reko tam al pa kjerkoli že bo servis naftni filter tud ne vem kaki je vrjetno že original ....... skratka ta avto še drugega servisa kot Mercedezovega ni videl samo mi malo najeda že zadnje cajte ,ker če prideš 3x na dan vedno znova k novemu mehaniku vsak drugače pravi sam pa tud dnarja ne serem ,da bi mi blo vseeno .

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če nov 08, 2007 3:38 pm

Včeraj sem tankal na črpalki MOL in danes je avto spet vžgal iz prve tak ,da možno da je bla tud kaj nafta kriva ne vem ... bom pa poročal kaj se je zgodilo oz.kaj so našli in kaj niso :D

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe nov 09, 2007 10:44 pm

Kaj če bi avto peljal na tester? Pri meni je zdej dva dni normalno vžgal pol pa spet zajebava in pol spet dva dni dela. Sem ga peljal na tester 24 evrov me je prišlo in je pokazalo napako da so res šle grelne svečke. Tko kot sem že prej predvideval. Zgleda da ti ostale dve ki jih nisi zamenjal komaj še delajo. Sam jaz bom dal komplet menjat ker se ne mislim zajebavat. Pa glede na to da je zadnja dva dni mal bolj toplo ni čudno da mi je vžgal :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So nov 10, 2007 1:44 pm

Grelne se vedno menja v kompletu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov