Nasveti in napotki ter povpraševanja...

[ReNe]
Nov uporabnik

Kraj: MAribor

Popravilo klime

Napisal/-a [ReNe] Ne nov 11, 2007 12:03 pm

Lep pozdrav. Sem nov na forumu. Vozim peugeota 406, letnik 96, 1.8 16v. Problem imam sledeč. V avto je bila klima nadknadno vgrajene in ni original peugeot, ampak od firme, ki teh zadev ne proizvaja ceč. Zato je tudi dele nemogoče dobit. Počil je hladilnik. Kupil sem hladilnik od original peugeot klime v upanju da se bo dalo prilope skompenzirat. V mislih imam dve rešitvi težave, vas pa prosim če mi svetujete kaj bi bilo boljše.
1. Varjenje počenega hladilnik
2. Priklučitev originalnega hladilnika. (Stvar bi lahko bila preprosta, vendar ne vem kje naj dobim cevi za povezavo. Rabim daljše od obstoječih)

LP, Rene

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne nov 11, 2007 4:04 pm

Prva možnost z varjenjem je bolj kratkotrajna. Še posebej če je hladilnik že korozijsko načet.
Za drugo možnost pa torej potrebuješ cevi s priključki - najdit moraš koga, ki se stem ukvarja, s cevmi. Tu v Bistrci vem da je firma Hidrocev ki dela gumijaste cevi in priključke. V Poljčanah (oziroma Čadramski vasi) pa je mojster za klime Čobec.

Je firma naknadne klime mogoče italijanski Spal?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

[ReNe]
Nov uporabnik

Napisal/-a [ReNe] Ne nov 11, 2007 4:11 pm

sebaveh je napisal/-a:Prva možnost z varjenjem je bolj kratkotrajna. Še posebej če je hladilnik že korozijsko načet.
Za drugo možnost pa torej potrebuješ cevi s priključki - najdit moraš koga, ki se stem ukvarja, s cevmi. Tu v Bistrci vem da je firma Hidrocev ki dela gumijaste cevi in priključke. V Poljčanah (oziroma Čadramski vasi) pa je mojster za klime Čobec.

Je firma naknadne klime mogoče italijanski Spal?

Glede firme klime ne vem, ker so mi na servisu rekli da ni originalna in da delov ni možno dobit. Bom pa pogledal malo če kje kaj piše.

Sej zato kolebam med varjenjem in predelavo, ker je le neki pritisk v hladilniku in ceveh.

[ReNe]
Nov uporabnik

Napisal/-a [ReNe] Ne nov 11, 2007 5:08 pm

Sem pogledal pa nikjer nič ne piše. Verjetno bi moral razdret zadevo. Bom med vikendom, ker v vsakem primeru morem vzet hladilnik ven.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 11, 2007 5:24 pm

V rušah maš enga majstra, ki rihta te cevi.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

[ReNe]
Nov uporabnik

Napisal/-a [ReNe] Ne nov 11, 2007 8:14 pm

lisko je napisal/-a:V rušah maš enga majstra, ki rihta te cevi.

imaš mogoče kakšne njegove podatke?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne nov 11, 2007 9:42 pm

Po mojem tudi najbolš da greš do enega majstra ki se bavi s klimami (pod kozolcem) in ti bo to lepo uredil. Na original servisu pač računajo nove originalne dele- če ti ne pašejo ti lahko vedno ponudijo da uredijo, ampak bo kar drago.
Zdaj ne vem ali si povedal iz katerega konca si da bi ti lahko priporočili kakega majstra v okolici.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po nov 12, 2007 12:16 pm

Verjetno je ta skrivnostna klima Diavia, za katero je povsod dosti delov, npr Avtotehnika Domžale.

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Po nov 12, 2007 4:58 pm

@w~ b#0n~

[ReNe]
Nov uporabnik

Napisal/-a [ReNe] Po nov 12, 2007 7:25 pm

uuu...se mi zdi da na ceveh piše davia, samo je slabo razvidno. Tudi priključki na kilerju so enaki, tako da jer verjetno to res to.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So jan 12, 2008 9:17 am

Mene nekaj zanima,...kako POZIMI vem če klima dela ali ne dela? Ker recimo mrzlo klima pozimi v vsakem primeru pihne, poleti bi recimo bilo drugače,...ko bi na 30 stopinj moralo pihnit mrzlo pa nebi bi takoj opazil, da klima ne dela kot je treba,...kako pa je s tem pozimi?
Rad imam lepe avtomobile in [url]http://www.slo-fishing.si/[/url].
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov