Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kamion
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Dekoder, Megane Scenic 1998

Napisal/-a kamion Sr nov 14, 2007 9:04 pm

Pozdravljeni

Torej avto mi noče vžgati. Imam ključ z daljinskim odklepanjem in normalno odklene avto, ko pa hočem vžgati motor, mi računalnik blokira vžig. Varnostna lučka se ne ugasne ampak mi neprestano utripa. Se pravi avto mi ne prebere kode s ključa.

Sem klical na Renault servis in pravi da je crknil dekoder in da 100% se ne da drugače vžgati avta, kot, da ga peljem na pooblaščen servis in mi tam popravijo to zadevo. Ko sem vprašal za ceno oz. koliko je to dela, pravi, da gre lahko marskiaj narobe in da mi ne more povedati koliko bi to popravilo stalo.

Zanima me torej, ali lahko to blokado še kdo drug razen renaultovih servisov odpravi, in koliko lahko pričakujem, da me bo stalo takšno popravilo.

lp
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas, nego sedam dana u bijedi

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr nov 14, 2007 11:03 pm

Hmm, zaj newem če je kaj povezave, vendar na starem cliotu je kolegu naredlo podobno stvar (lučka neprestano utripala), zato je avto 3x zapored zaklenil in odklenil, da se vzpostavi koda. (newem točno na kakem principu to dela :oops: ) Po tem je avto normalno vžgal... Probaj, zgubit nimaš kaj...

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Sr nov 14, 2007 11:14 pm

Kaj pa rezervni ključ?

Podobna stvar se je sicer nekoč zgodila mami na Cliu II. Takrat je bil na servisu skoraj en mesec, medtem so dvakrat zamenjali ključe in celega vraga od računalnikov preden so zrihtali :evil: .

kamion
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kamion Če nov 15, 2007 5:17 am

Maniak....sicer ne verjamem, da bo vžgal avto, če ga trikrat zapored odklenem, ampak vseeno hvala

rezervni ključ imam ampak isti vrag kot z orginalom

A to kakšen mehanik, ki se spozna na elektroniko in računalnike, bi znal pač porušiti to kodo, da avto pač ne bi potreboval več le - te?
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas, nego sedam dana u bijedi

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

Napisal/-a bozickus Po nov 19, 2007 6:32 am

Tudi to mene zanima.Sicer pa imam kangoo 98 letnik.

Če imaš kakšnega dobrega avto-električarja, bi ti, po mojem, lahko to uštimal.

Opažam, da se neradi ukvarjajo mojstri z zamudnim delom.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov