Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Zavorni Servis

Napisal/-a dj_em So nov 17, 2007 1:27 pm

http://www.zavorniservis.com/page007.html

a ma gdo iskušnje s tem podjetjem.. namreč men zavore nikakor ne primejo ..
nimam abs-a in ko se cel obesm ( pa nism lahek :lol: ) na pedalko mi sploh kolesa nočejo zablokerat..

tako da iščem en dober, kvaliteten servis,ki je specializeran za zavore..

help :cry:

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So nov 17, 2007 1:34 pm

Lahko da ti je servoojačevalnik zavorne sile crknu da moraš tako pohodit pedal da bremza kej prime.Tale servis zgleda ok nimam pa izkušenj. :lol:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em So nov 17, 2007 1:53 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Lahko da ti je servoojačevalnik zavorne sile crknu da moraš tako pohodit pedal da bremza kej prime.Tale servis zgleda ok nimam pa izkušenj. :lol:

zanimivo je to .. da mi je reku tut ta serviser namreč včeraj sem pri njemu delal redni servis , med drugimi je pogledal tudi zavore ( kaj točno ne vem .. rekel je nekako da je pogledal zgolj obrabo itd.. kake so ploščice itd. ) čeprav sem mu rekel da so komplet zavore menjane 1 leto nazaj .. sprednje zadnje, ploščice itd...
nevem kako ni potem pogledu tut tega sistema serva itd..

še bolj zanimivo je to da so mi bremze pred tem delale tako kot morajo ..

najbolj butasta izjava je bila ta da, ko sem rekel da mi kolesa ne blokerajo je bil njegov odgovor na to " sej to je dobr da se vam guma ne obrablja" zdej pa kok morš bit neumn da to rečeš res ne vem... namreč saj bremze najbolje delajo ravno na meji med blokeranjem in pa prostim vrtenjem .. sem imel tako naštuderane bremze da sem imel abs v nogi :lol:

zanimivo je pa to .. da vsakič ko ga pokličeš reče da neve kaj bi blo da se avto prpele itd.. danes ko sem ga klical pa mi je takoj rekel je mogoče servo za bremze... :roll: zanimivo ( to je seveda povedal po tem ko sem ga končno prepričal da mi kolesa MORAJO zablokerat ob taki sili kot sem pritiskal )

tako da v ponedeljek grem do teh ljudi da prečekerajo kaj bi bilo .. čeprav mi je rekel da pridem do njega.. nekako temu človeku ne zaupam več ;)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So nov 17, 2007 1:58 pm

Lahko maš pa samo cev preluknjano(vakumska cev ki gre od motorja do servoojačevalnika) pa se cev zamenja in je to to. ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em So nov 17, 2007 1:59 pm

ja upam da ne ... ker pol ostanem brez tekočine - brez zavor :shock:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So nov 17, 2007 2:22 pm

Ta cev je na sesalni kolektor in nima veze z oljem.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe nov 23, 2007 10:02 pm

Mene pa zanima kaj je narobe, če zavore primejo šele ko imaš pedal skoraj do konca pritisnjen. Pedal gre najprej v prazno (brez upora), na koncu pa zagrabi in kolesa tudi zablokirajo. Pri drugem enakem avtu pedal takoj zagrabi. Komplet zavore so bile zamenjane 1 leto nazaj (20kkm). Če dvakrat na hitro pritisneš prime malo višje. Kaj bi bilo narobe? Je možno da pumpo hudič jemlje, ali je le zrak v sistemu?

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe nov 23, 2007 10:21 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Mene pa zanima kaj je narobe, če zavore primejo šele ko imaš pedal skoraj do konca pritisnjen. Pedal gre najprej v prazno (brez upora), na koncu pa zagrabi in kolesa tudi zablokirajo. Pri drugem enakem avtu pedal takoj zagrabi. Komplet zavore so bile zamenjane 1 leto nazaj (20kkm). Če dvakrat na hitro pritisneš prime malo višje. Kaj bi bilo narobe? Je možno da pumpo hudič jemlje, ali je le zrak v sistemu?

V tvojem primeru je najverjetneje zrak v sistemu in ga je potrebno samo prezračit!

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So nov 24, 2007 12:27 am

Primoz_86 je napisal/-a:Mene pa zanima kaj je narobe, če zavore primejo šele ko imaš pedal skoraj do konca pritisnjen. Pedal gre najprej v prazno (brez upora), na koncu pa zagrabi in kolesa tudi zablokirajo. Pri drugem enakem avtu pedal takoj zagrabi. Komplet zavore so bile zamenjane 1 leto nazaj (20kkm). Če dvakrat na hitro pritisneš prime malo višje. Kaj bi bilo narobe? Je možno da pumpo hudič jemlje, ali je le zrak v sistemu?

Lahko da imaš glavni zavorni cilinder zanič. ;)

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc So nov 24, 2007 9:34 pm

lej dobr zavorni servis je na viču za intersparom zavorni servis KOŠIR pa dobr poglej k sta dva zavorna servisa skupi vpraši

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So nov 24, 2007 11:01 pm

vuc je napisal/-a:lej dobr zavorni servis je na viču za intersparom zavorni servis KOŠIR pa dobr poglej k sta dva zavorna servisa skupi vpraši

Drek je dobr mam zelo slabe izkušnje z njimi tko da je za pazit. :nae

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc So nov 24, 2007 11:08 pm

ja no ne vem dost ga hvaljo pa kar mu nesm mi naredi,k drgač itak sam doma to delam ,sam kašn cilinder mu nesem obnovit

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So nov 24, 2007 11:39 pm

Pred leti so pri Sandiju Kosirju rihtali zavore od moje Nive (pa ne samo ene), pa je kar vredu bremzala (ce odmislimo, da Niva ze tako nima najboljsih zavor) :P
Ne vem pa, kako je sedaj, ker mi Subaruja komplet rihtajo na uradnem servisu.
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So nov 24, 2007 11:56 pm

vuc je napisal/-a:ja no ne vem dost ga hvaljo pa kar mu nesm mi naredi,k drgač itak sam doma to delam ,sam kašn cilinder mu nesem obnovit

Sej lahko da ga hvaljo samo problem je bil v tem da so neposlušni in delajo po svoje,druga stvar pa je,da se je že na poti od tam prižgala lučka za obrabljene ploščice(ki so bile nove). :clapclap

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So nov 24, 2007 11:56 pm

kva niva ne bremza :)
ma tro - batne čeljusti, velike hlajene diske... niva bomba bremza...
samo, vsakič ko menjaš ploščice je vsaj en batek zariban :P
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne nov 25, 2007 1:09 am

Bom probal še enkrat prezračit sistem, ker takrat ko sem menjal zavore se mi je mudilo in sem bolj na hitro porihtal, toliko da je šlo čez tehničnega ;)

Kater servis na viču je Košir oz. kater je boljši? Tisti zadaj nekje v garaži, ali oni pri cesti kjer je bolj profi delavnica? Sprašujem pa za en drug avto, kjer bo treba zavore menjat, pa raje ne bi sam čaral, ker gre za mal dražji avto.

Lp

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Po nov 26, 2007 10:24 pm

Nejko87 je napisal/-a:kva niva ne bremza :)
ma tro - batne čeljusti, velike hlajene diske... niva bomba bremza...
samo, vsakič ko menjaš ploščice je vsaj en batek zariban :P

Bo jaz se ne spomnem, da bi imela velike hlajene diske, z batki je bilo pa res vedno neki. Si probal bremzat pri 150km/h? :P
sorry za OT
@w~ b#0n~

renault no 1
Nov uporabnik

Napisal/-a renault no 1 Po dec 03, 2007 2:30 pm

Zavorni servis košir je drugi če gledaš od Interšpara(ali pa zadnji na levi kakor ti je ljubše).Če se boš pa mogoče zmotil boš pa vsaj spoznal Draguljarstvo !!!!!Meni že 10 let servisira Košir pa je vedno bilo vse o.k.Pa še material ti zrihta poceni in o.k kvaliteto.

zavorni servis
Nov uporabnik

Kraj: vič

odgovor iz zavornega servisa košir

Napisal/-a zavorni servis Po dec 03, 2007 7:46 pm

Verjetno nisi bil pri nas ker mi ne delamo po svoje in smo poslušni.
Če se ti je pa lučka prižgala bi pa lahko nazaj prišel.
Mi garantiramo za vse,kar vgradimo in tudi kar naredimo.
Če pa stranka ni zadovolna z materjalom,ga pa vedno brezplačno zamenjamo.Tega ti skor nikjer ne naredijo al pa najdejo kakšen izgovor.
Z bremzam se ukvarjamo že 32 let in garantiram,da nismo še nobenga (nategnil).
Preglede,informacije in nasvete imamo pa od vedno brezplačne.
najcenejši z garancijo !!!

vine57
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a vine57 Pe dec 07, 2007 7:04 am

Meni so na tamanjšem servisu,pred MERKURJEM na Viču, dve leti nazaj menjali zavore, pa sem po 500 km izgubil zavorno olje in ostal brez zavor.Ko sem se vrnil, so dejali da so tudi cilindri zanič.Oprali so pod vodo masstne obloge in zamenjali cilindre.Zavore niso delale,kot je potrebno,ker tenični ni šel skozi.Potem sem šel na večji servis ki je zraven.Tu so mi ponovno zamenjali obloge,ker so stare(nove zavore) bile odleplene.Cena je bila res nekoliko višja,a sedaj nimam problema z zavorami že dve leti,pa veliko vozim. Mislim da je bolje dati kak euro več,pa je to na koncu ceneje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov