Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Zamenjava lučke na armaturi VW Polo

Napisal/-a AM To nov 27, 2007 7:46 pm

Kako zamenjat lučko, ki je crknila na gumbih, kjer se nastavlja jakost pihanja, vroče ali mrzlo in kam naj piha.

Tukaj sem pripel en link kjer ima enako armaturo, kot naš, in kako lahko sploh pridem noter in zamenjam žarnico, ker sedaj se v temi nič ne vidi.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1746107#

Dober. Razstavu sem že komplet zadevo. Ampak potem ko sem že vse vijake odvijačil ven iz luknje ne morem potegnit te cele konzole, kjer so te stvari za pihanje in vroče mrzlo in to. Ali lahko menjam žarnico brez da bi ven dobival to konzolo, da bi samo vedel kje je ta žarnica in jo nekako s prsti odzadaj odvil in zamenjal. Kakšne izkušnje imate tle ?

thx.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr nov 28, 2007 9:59 am

A noben ne ve ?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 28, 2007 11:35 am

Če ima enak princpi za menjavo, kot passat l.98 npr, pa stara octavia pa še kaj, potem se tasrednji gumb, ki je za jakost, samo cukne ven. Za njim je ena žarnica ki sveti. 140sit bivših bila cena ko sem menjaval in je to to.

Pred kratkim je en uporabnik tud na octaviji mk1 imel tak problem, pa je rešil to. :D
Pa je tud razmontiral pol armaturke, kakor tudi jaz pred 4 leti na passatu mojem, pol pa ugotoviš da je 3 minutke dela. :oops:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr nov 28, 2007 11:43 am

Daj nehi. Srednji gumb, ki je namenjen za jakost ventilacije cukneš ven .... ???

Lol...

Verjetno mora bit nekaj takega, ker bi res moral pol armature dol odvijačit da bi prišel do zadnjega dela konzole , če nočeš kaj polomit seveda. Pa se mi je že to zdelo malo čudno. Toliko dela za eno žarnico, pa sem nazaj vse skupaj pritrdil in vprašal tukaj na forumu.
No bom poizkusil tole izvest, pa upam da bo sedaj šlo brez večjih težav.

Hvala .

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 28, 2007 11:54 am

Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j Sr nov 28, 2007 12:20 pm

Lumpy ma prav.Sam sem na svoji Octavii menjal žarnice po tem postopku.Uporabiš kombinirke in kakšno krpo da ne poškoduješ plastike in cukneš zadevo počasi ven in to je to 8)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov