Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Mala generalna

Napisal/-a mastr1 Po dec 10, 2007 9:29 pm

Na Golfu2 D sem dal narediti malo generalno, ker mi avto ni več vžigal, ko je bil mrzel, oz. sem ga moral precej prositi, da je vžgal. Ko pa je vžgal, je tresel ko 40 let star pralni stroj.Pa bel dim se je valil iz njega, prav grdo je kašljal.Aja, pa še ogromno oljaje požrl, skor več kot nafte:D
No, sedaj je narejena mala generalna in moram reči, da je precej bolje, raje vžiga, pa se mi zdi da tudi ne kadi več toliko kot prej. Čeprav tudi prej ni ravno pretiraval.Vendar še vedno po malem trese, ko ga vžgem.Sicer ne več toliko kot prej, pa vendar še vedno.Trese, ko je zunaj okoli nule ali pa pod njo. To ponavadi izgine po treh, štirih sekundah. Zanima me, ali je to normalno da še trese, ali bi moralo tresenje izginiti po tej mali generani?
To tresenje naj bi bilo zaradi slabe kompresije.
Ali lahko to vpliva na vžig pri temperaturah, krepko po nič stopinj (ko bo zelo mrzlo, ali bo normalno vžgal)?
LP
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po dec 10, 2007 9:38 pm

mogoč počena glava ;) kable poglej
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po dec 10, 2007 10:08 pm

im nobody je napisal/-a:mogoč počena glava ;) kable poglej

Dizl nima kablov.

Ce si delal generalko, in pri tem nisi obnovil sob in bosch pumpe ti zato trese. Leta naredijo na teh zadevah svoje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 10, 2007 10:18 pm

pod malo generalno jaz smatram menjavi in popravila na vseh stvareh razen brišenja bloka in menjave batov,se pravi rihtanje glave(brušenje,tefloni,vodila)
menjava obročkov,glavnih in ojničnih ležajev
pri dizlu obnova/menjava šob in vsaj nastavitev bosch pumpe in menjava grelnih svečk
pa itak komplet motor predihtat

Kaj od tega nisi naredil

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po dec 10, 2007 10:20 pm

target_practice je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:mogoč počena glava ;) kable poglej

Dizl nima kablov.

Ce si delal generalko, in pri tem nisi obnovil sob in bosch pumpe ti zato trese. Leta naredijo na teh zadevah svoje.

spregledal da je dizl :?

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 Po dec 10, 2007 10:21 pm

target_practice je napisal/-a:

To samo pri mrzlem motorju?
Pumpe pa ne grem obnavljat, prevelik strošek. Se da to kako omiliti?

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po dec 10, 2007 10:31 pm

Jebat ga ne pa naj ti trokera pol.

Omilit? Nebi vedu.

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 Po dec 10, 2007 10:40 pm

čare je napisal/-a:pod malo generalno jaz smatram menjavi in popravila na vseh stvareh razen brišenja bloka in menjave batov,se pravi rihtanje glave(brušenje,tefloni,vodila)
menjava obročkov,glavnih in ojničnih ležajev
pri dizlu obnova/menjava šob in vsaj nastavitev bosch pumpe in menjava grelnih svečk
pa itak komplet motor predihtat

Kaj od tega nisi naredil

Šobe, batov pa pumpa. Pumpa je delala dobro se mi zdi.
Če je vse to mala generalna, kar si naštel, kaj potem ostane za veliko generalno :lol: ?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po dec 10, 2007 10:42 pm

menjava batov pa brušenje ;) čeprav jaz mislim da tefloni spadajo pod veliko generalko

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Po dec 10, 2007 11:06 pm

golf 1.6 d 2 pri temperaturah okrog 0 stopinj ali pa pod trese kot p*****a. To lahko povem iz iskušenj. Po prevoženih cca. 5-6 km pa mora delat kot singerca, seveda če je vse normalno. :P

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 10, 2007 11:07 pm

tefloni so tesnila ventilov in jih poš menjal tudi če si samo glavo zarad tesnila dol vrgel,za veliko generalno ti pa ostanejo bati brušenje bloka in glavne gredi pol je pa motor nov in ja pumpa ti je že lahko dobr delala SE TI ZDIto si lepo povedal dej jo vsaj naštelan in šobe obnovit

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 10, 2007 11:11 pm

scuba je napisal/-a:golf 1.6 d 2 pri temperaturah okrog 0 stopinj ali pa pod trese kot p*****a. To lahko povem iz iskušenj. Po prevoženih cca. 5-6 km pa mora delat kot singerca, seveda če je vse normalno. :P

če je vse normalno mora bit miren a glasnejši tudi okoli nule in pod 0 stopinjami lastniki dvojk eno vprašanje za vas! A ste mogoče že kdaj slišal za nastavitev predvbrizga (predvžig pri bencinarjih) no če ste al pa če niste pelte ga k nekomu ki to zna oz. ima aparaturo za to naštelat potem boste že bližje tistemu ČE je vse v redu

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Po dec 10, 2007 11:38 pm

pri nas je znala temp. pasti tudi pod 20 minusa in moj golfeh je s težavo obrnil in ko je obrnil sem samo boga molil, da ga nebi razmetalo po celem dvorišču kako se je vse skupaj treslo in ropotalo. Hočem povedat samo to, da pač hladen zelo trese in je glasen. Za vse ostale nastavitve pa dr. Mehanik.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po dec 10, 2007 11:51 pm

Tud sam imam dvojko, probaj dvakrat zagret bo sigurno bolje, jaz dvakrat zagrejem, zdej, da bi iskal, kje je napaka je pa tud tazadna. Bi pa mogl po par deset tisoč kilometrih to malo manj ropotat glede na to, da je bila generalna, drugač pa je treba delat veliko generalno, da maš mir, ne pa malo.lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 To dec 11, 2007 5:15 pm

sonček je napisal/-a:Tud sam imam dvojko, probaj dvakrat zagret bo sigurno bolje, jaz dvakrat zagrejem, zdej, da bi iskal, kje je napaka je pa tud tazadna. Bi pa mogl po par deset tisoč kilometrih to malo manj ropotat glede na to, da je bila generalna, drugač pa je treba delat veliko generalno, da maš mir, ne pa malo.lp

Al ni problema, da nebi vžgal. Vžiga itak bolje, v to ni dvoma. Le trese še, kar pa me niti ne moti tako. Kmal neha.
Velike generalne pa nebi delal, eno leto, dve mi bo še zdržal, v to ne dvomim, kolikor ga še mislim imeti.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 11, 2007 5:24 pm

Zračnost kje v sistemu? Predvbrizg? kok ma kompresije? 20 je pri golfu meja... in ja pri nizkih temparaturah komprecija še kako vpliva na zagon.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To dec 11, 2007 5:48 pm

Sam nekaj jaz sem jih imel 4 golfe 2. Veš kaj golf mora met glasen motor, če je pa tih je pa že bolj slab motor. Izkušnje sem vozil 4 golfe in je bla pri enmu generlna pri drugih treh pa še orginal večina. Kaj pa grelne so nove.lp

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 To dec 11, 2007 6:10 pm

sonček je napisal/-a:Kaj pa grelne so nove.lp

Nove.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To dec 11, 2007 9:37 pm

Jah pol pa ni nič narobe. Zato, ker sem tud sam mel golf in je mel 50 tkm po veliki generalni pa je bil kr glasen s primerjavo s tem k ga mam trenutno. Veš kako te golfi so vsi glasni in nimaš kaj. Lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr dec 12, 2007 8:22 am

Ne sekiraj se za prvih nekaj sekund. Imam v audiju identičen motor, in hladen nekaj sekund pač trese. Pa je motor po mali generalki...
Važno je, da ko je topel, lepo gre, ne pije veliko olja, ne kadi sivo, če kadi črno, se ne sekiraj (moj kadi črno kot le kaj, a vseeno pije na relacije manj kot 5 litrov, gre presenetljivo ok, ne dela problemov)
Ne popravljat stvari, ki niso pokvarjene :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov