Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
406
Novinec

zategovanje rocne pri minusu

Napisal/-a 406 Če dec 20, 2007 4:18 pm

lp..
mene pa zanima kok kej uporabljate rocno pozimi...mislim ko je minus..
men je mojstr reku da naj je pri minus 2 ne zategujem vec..misljeno cez noc al malo dalj casa..ker pol zna zamrznt in ti bremza zadnja kolesa.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če dec 20, 2007 4:23 pm

Čist odvisno tudi od avta, pa v kakem stanju je ročna. Npr, jaz ker mam avto parkiran v klanec cel dan ko delam in imam ročno zategnjeno, mi nikol ne zmrzne. Hvalabogu :oops:

Kolegu pa je nekaj let nazaj na starem modelu Audi 80 zmrznila v trenutku, kak jo je zategnil, samo da bi speljal v breg :-P :twisted: :cry
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če dec 20, 2007 4:29 pm

Odvisno je tud po kakem vremenu se voziš. Če se boš vozil po mokrem snegu, zunaj pa bo -, ti bo ko se diski ohladijo piknala ročna.. Jaz jo pozini nikol ne zategujem. Tudi v klancu ne, ker mislim da ma avto zadost vlko kompresijo v 1prestavi in ga je skor nemogoče prestavit...

Kloner
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Kloner Če dec 20, 2007 4:31 pm

če imaš avto kje na ravem pol je definitivno boljše, da ročne ne zateguješ...jaz je pozimi nikol ne zategnem...zdaj če pa maš kje na klancu pol pa pač reskiraš v obeh primerih, če zategneš al pa če nea:)

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če dec 20, 2007 4:52 pm

Sami smart assi. Rocno uporabljajte, zato je tudi tam da se jo uporabi.

Fora tega je ta da ljudje cez leto neuporabljajo rocne, a ko pride zima in z njo mraz, se zodi da se vsa tista umazanija ki se je nabrala v zalji zmrzne (se posebej ce se je nekje zunanji plasc natrgal), in ko ti potegnes rocno se ta zmrznjena umazanija zatakne in vzmeti niso dovolj mocne da bi sprostile rocno ko jo ti spustis, druga moznost je tudi ta da je zajla toliko zaribala da tisti moment ko jo ti potegnes strgas.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če dec 20, 2007 4:54 pm

saj če zamrzne ni težava v zajli :P

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Če dec 20, 2007 5:07 pm

target ce je ze polet ne uporablajo rocne zakua bi jo pol pozim

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če dec 20, 2007 5:16 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:saj če zamrzne ni težava v zajli :P
Nego. V rezervnem kolesu?

R 26 je napisal/-a:target ce je ze polet ne uporablajo rocne zakua bi jo pol pozim

A ti zgledam kot vseved? Mogoce mu je blo dost BJ od zene pa je reku dost je, in je tako zategnu rocno... how da f*** should i know.

Model je uprasu koliko jo uporabljamo: Jst skos, pozimi se najraje :D najvec uzitkov z najmanjso obrabo gum :P :) In ja zna zmrtznt, ampak ne pakne temvec zajla sama.
Zadnjič spremenil target_practice, dne Če dec 20, 2007 5:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če dec 20, 2007 5:16 pm

men ko je ene parkat zamrznila mi je pri paknah. in to vedno samo takrat ko sem pral avto. potem sem samo malo v vročo vodo polil in je šlo ok. za silit pa to ni, ker se lahko na paknih odlima. vsaj pri cliotu je tako.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če dec 20, 2007 5:18 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:men ko je ene parkat zamrznila mi je pri paknah. in to vedno samo takrat ko sem pral avto. potem sem samo malo v vročo vodo polil in je šlo ok. za silit pa to ni, ker se lahko na paknih odlima. vsaj pri cliotu je tako.

Ja ampak niso pakne zrmznle, ampak zajla. Ker je tam najbolj odkrita elementom.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če dec 20, 2007 5:20 pm

target_practice je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:men ko je ene parkat zamrznila mi je pri paknah. in to vedno samo takrat ko sem pral avto. potem sem samo malo v vročo vodo polil in je šlo ok. za silit pa to ni, ker se lahko na paknih odlima. vsaj pri cliotu je tako.

Ja ampak niso pakne zrmznle, ampak zajla. Ker je tam najbolj odkrita elementom.

aha, potem pa že, če ti tako praviš

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če dec 20, 2007 5:22 pm

Ja sej pakne se lahk sam pr renaultih odlimajo,

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če dec 20, 2007 5:25 pm

Ponavadi pakne piknejo in ne zajla...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 20, 2007 5:31 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Čist odvisno tudi od avta, pa v kakem stanju je ročna. Npr, jaz ker mam avto parkiran v klanec cel dan ko delam in imam ročno zategnjeno, mi nikol ne zmrzne. Hvalabogu :oops:

Kolegu pa je nekaj let nazaj na starem modelu Audi 80 zmrznila v trenutku, kak jo je zategnil, samo da bi speljal v breg :-P :twisted: :cry

tebi sploh ne prime, zato nikol ne pikne :lol:

hehe, to je ful odvisno od situacije, priporočeno je da ni zategnjena daljše obdobje
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Kraj: TREBNJE

Napisal/-a D.J.ANDY Če dec 20, 2007 5:49 pm

Jaz osebno pozimi pazim, da če se le da parkiram na ravnem in ročne praktično ne uporabljam. Vsaj ne za daljše postanke. Zategnem ko jo seveda rabim med vožnjo, klanci in podobno, vendar nikakor ne pri parkiranju.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če dec 20, 2007 5:58 pm

Ja jo moram he na Xantii je spredaj in če nočeš , da se kam odpelje ko se dviga moraš to zategnit :shock: pa jo sedaj vedno ni panike ,čez noč pa je bi lo že - 7 ta teden . Mislim pa , da na diskih ne zmrzne :?: Samo pakne :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 20, 2007 6:09 pm

Zmrzne zajla ne pakne...... oz. v zajlo pride vlaga in le ta ponoč zajlo prikuje na požirko...

Jaz ročne skor nikol ne uporabljam, ko parkiram.. če jo že zategnem jo zategnem ko stopim iz avta in je avto v prižganem stanju....Pri Jeepu pa prakticiram u prvo+reduktor......ni šans da ga prestavi...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Če dec 20, 2007 8:04 pm

Na bivšem sestrinem polotu je bil problem v bobnu. Pač na eni strani ni popustilo ko je spustila ročno. Dvigalka, feltna dol, parkrat z kladivcem po bobnu in je popustilo.

Drugače pa pozimi, če ni ravno nujno, ne zategujem ročne. No ja, razen če je sneg, pa parkirišča, se razume 8)
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če dec 20, 2007 8:22 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Kolegu pa je nekaj let nazaj na starem modelu Audi 80 zmrznila v trenutku, kak jo je zategnil, samo da bi speljal v breg :-P :twisted: :cry

V trenutku ne more zmrznit, vsaj ne pri normalnih slovenskih temperaturah :)
target_practice je napisal/-a:A ti zgledam kot vseved? Mogoce mu je blo dost BJ od zene pa je reku dost je, in je tako zategnu rocno... how da f*** should i know.

Kako pol lahko rečeš da čez leto ne uporabljajo ročne? Pol pa tak odziv, lol :)
primozek69 je napisal/-a:Ja sej pakne se lahk sam pr renaultih odlimajo,

:lol: :lol:

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Če dec 20, 2007 8:35 pm

lisko je napisal/-a:Zmrzne zajla, ne pakne...... oz. v zajlo pride vlaga in le ta ponoč zajlo prikuje na požirko...

Word!
Jest jo skoz zategujem. Nisem imel pri puntotu in bravi (manj kot -15t.C), pri alfi mi je pa zmznla pri -5. Sem zamenjal zajle, ker so ble načete in rjaste in nove potem nafilal z oljem.
Je pa problem, ko se ti voda (kondenz al pa prava voda, ko se požirka načne) in umazanija nabere v plastični cevki in to potem zmrzne. Ne vem od kot logika, da pakne primrznejo na diske. Pol bi mogu disk z vodo polit in hitro ročno zategnt. Če pa kolikor toliko požlajfaš preden ustaviš, je disk čist in ne more voda pridet med pakne in disk, a ne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov