Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Ne potegne elektrike preko "štart kablov"

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 2:11 pm

No problem je sledeč, akumulator je prazen, pa smo prej hotli preko kolegovega avta preko kablov zagnat motor, ampak ne jemlje elektrike sploh. Kot da ni prikloplen in obrača čisto počasi.

V čem bi lahko bil problem. To mi je res že čudno malo. :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po dec 24, 2007 2:16 pm

Imam natančno enak problem!
Danes bom poizkusil z drugimi klemami, če ne bo šlo, mi ni jasno...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 2:23 pm

Zanimivo je to ne. Samo jaz sem te kable pred kratkim posodil tud kolegu na mitingu ker je z muziko spraznil pa so štartali normalno.

Mam pa še en drug problem ki ga nisem nameraval napisat, ker bojo verjetno samo ugibanja, pa vseeno.

Nekateri se še spomnijo da avto ni vžigal hladen. No tisto smo porihtali, bilo je temp. tipalo. To je cca. 2 meseca nazaj. Začelo pa se je prejšnji mesec dogajat, da hladn je s prve pokno ko sem ključ obrnil zjutraj ko sem delat šel, pomeni svečke pa tipalo je ok. Peljal sem se delat, ob 13h, ko pa grem jest domov, se pa je vedno bolj pogosto dogajalo, da je včasih rabil od 10s - pol minute. Obračal je s polno močjo, vžgal pa komaj potem. Skadilo se ni skoraj nič. Naj še povem da drugače avto potegno dobro, skadi presenetljivo malo za čipanega dizla. Sam zakaj potem popoldan ni vžigal pa blage veze nimam.ž
In nastopi sobota večer, ko se vsedem v avto, po 3 minutah obračanja spraznem akumulator, avto še vedno ne vžge. Pa ravno na praznike ko noben ne dela več.
No in zdaj še po vrhu vsega akum. ne potegne elekritke.

Nice Christmas bi rekli temu lahko :twisted:
Zadnjič spremenil Lumpy_, dne Po dec 24, 2007 2:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po dec 24, 2007 2:24 pm

hm....

mata alarm vklopljen vidva? men 1x ni zarad alarma hotel prižgati čeprav je po meritvi bil aku čist normalno poln, in k sm izklopu alarm je vžgal iz prve avto

druga napaka pa je mogoče v alternatorju

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 2:24 pm

Si mogoče pomislil da je štarter hin? :?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 2:28 pm

Tud na štarter pomislil in pa na najhuje, upam da ne, pumpo. :roll:

Samo da bi štarter obračal normalno,ob tem pa spraznil akumulator ker ni vžgal, potem pa naenkrat več ne špila. Hecno.
Najbolj me tak mantra, da do konc praznikov nem vedo pri čem sem. Pa še kaj je najlepše, amzs bo moral avto spravljat do mehanika. Hvalabogu sem član, mam zastonj vleko.

@Adis, če ma alarm, pojma nimam. Tovarniško če ma kako piskalico not, druga ni blo nič delano glede alarma na avtu.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 2:35 pm

Ko daš kontakt, se če pumpa dela sliši ko zaštrata pumpo, ki spravi gorivo pod pritisk do šob, če le tega ni je lahko rele za to predhodno vklaplanje hin, lahko navsezadnje tudi pumpa odpovedala.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 2:45 pm

Kak je s servisom pump, se to da usposobit na novo, al mi preostane samo nova pumpa? Kolk so kaj servisi? Pomojem najboljše da kar vprašam Kornjaka na ptuju na bosch servisu.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 2:48 pm

pumpo čej hin se mena. Drgač a ti zalaufa pumpo al ne?
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 2:51 pm

Am tak je, na passatu se spomnim da se je slišala ko sem dal kontakt, je bil tak zvok eni 2 sekundi, kot da bi sekundni kazalec poslušal na uri ful hitro da leti (ckckckckc kao) :lol:

Na toti jajci pa nisem nikol zasledil da bi jo slišal al je tak tiho al kaj nevem, tak da bo problem tak ugotovit. :?

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po dec 24, 2007 2:51 pm

Kakšne kable imaš? Če so tisti iz Petrola ali OMV-ja, je logično da počasi obrača. Tisti imajo žilo 2 mm2 in so tako narejeni, da so bolj butelj-proof, da te ne opeče, če narediš stik. Namenjeni so, da jih priklopiš in pustiš cca 5-10 minut, da se akumulator v drugem avtu napolni.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 2:55 pm

Lahko da ima drugačno pozicijo pumpe.. A to govorimo o bencincu al dizlu?
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 24, 2007 2:59 pm

si probal s kerimi drugimi kablami? čene prijem jaz tja z mojimi,pa probama
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po dec 24, 2007 3:00 pm

adis je napisal/-a:hm....

mata alarm vklopljen vidva? men 1x ni zarad alarma hotel prižgati čeprav je po meritvi bil aku čist normalno poln, in k sm izklopu alarm je vžgal iz prve avto

druga napaka pa je mogoče v alternatorju

Jst mam 100 let starga audija in nimam alarma :D
Prej je avto obrašal normalno, s praznim akumulatorjem ne več. In s klemami popolnoma isto.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 24, 2007 3:05 pm

..čist preprosto: kupite nov akomulator..(lumpy za vw-ja rabiš vsaj 63 ah - še bolje 70...)
P.S eno "sranje" je edino, ker so se pred zimo za 100% podražili...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po dec 24, 2007 3:05 pm

Mislim, da ti je crknala ona pumpa, ko potegne nafto s rezervoarja, če jo ma, drugače pa bosh pumpa?? Zakaj pa ti ne napolni akumulatorja pa nevem, si probal priklopit pa pustit neki cajta prikloplene kable, da se malo akumulator napolne? Pa destilirane vode amš v celicah dosti?

Žiiga:
Lumpy_ je napisal/-a:skadi presenetljivo malo za čipanega dizla
LP Rok

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 3:13 pm

aaaa hvala Drocky ;)

Torej pozab na tist da nafila cel sistem pr kontaktu. Po motorju nisi nč brklal nobenga jermena menu torej pumpa je v fazi. Verjetno imaš pri motorju pred filtrom goriva pumpico s katero napumpaš gorivo ko menjaš filter. Probaj če je polna...
Slika

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Po dec 24, 2007 3:17 pm

lej lumpy če ti prek kablov ne pržge probi z drugimi kabli,ker tko ko je že en prej omenil če so iz pumpe al pa kake bl take pocen trgovine ti ne bo prižgal ker so prešvoh pa glej da ne boš pol spet kake take kable švoh dubu,pa ga probite zarint,če se ti saj lučke na armaturi prižgejo,tisto ko ti pa topel ne pržiga je pa 90% bosch pumpa za nastavt

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 3:18 pm

Ne ne, kable imam dobre, sem jih pri fotru na firmi vzel nekaj časa nazaj že ko sem rabil. Mel včasih avtomehansko delavnico, tak da ni mel neki rizi bizi kablov. :lol:

A če je razštelana bosch pumpa, potem vžiga tud težko neglede na to, da potem avto normalno laufa? Okol jermenov pa to ni blo nič dirano pa okoli pumpe.
Rad bi zaenkrat spravil samo avto v pogon, da se lahko peljem potem do bosch servisa na ptuj, pa če še bo kam trebalo, ker mi ni v interesu šlepat avta po celi štajerski.
Akumulator imam 74 al 75 amperski. Al kako so že moči točno, sej nevem. Je pa se mi zdi da brez celic kolk sem prej gledal na hitro-skrite pomojem niso očem ali pač?
Kolk se spomnim blo enkrat govora o teh kislinskih akumulatorjih, pa še eni so ne?

@žiga, ok bom potem ob 4 pogledal pod haubo za to pumpico, ko pridem s šihta. A to imajo vsi dizli? Da se nebom metal po avtu, pa da je nebi mel.
Zadnjič spremenil Lumpy_, dne Po dec 24, 2007 3:29 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Po dec 24, 2007 3:23 pm

lej poglej kako debela je žica ko je notr v gumi od kablov ker jset sm mel isti problem,mam doma dvoje kable pa zmerom z uni tanjšimi prižigam,enkrat je blo pa zelo hladno pa sem vzel iste te kable pa ni prižgal ampak vedno prej je pol sm pa z unimi deblejšimi probal je pa prižgal
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov