izgubil se kljuce od avta. avto pa je parkiran v garazi. rezerve pa niamam zal zanima me ali obstajajo na servisu kaksni univerzalni kljuci oz. se jih da narediti kopijo na podlagi prometnega. nebi rad udiral v avto ali razbijal sipe.
mi lahko kdo pomaga?
PeCi je napisal/-a:vzam prometno in osebni dokument pa pojd na servis, kjer ti bojo naročil nove ključe
Prometno po možnosti pa v avtu! Če imaš kasko, ti krijejo tako budalaščino, lahko tudi zamenjavo vseh ključavnic, sicer bo šlo iz tvojega žepa. In čez novo leto in še del Januarja pozabi na avto, ker boš čakal na nove ključe. Da bi prej pomisli in dal delat rezervne, pa ne a? BDW so mogoče tile tvoji: http://www.policija.si/si/kriminal/najd ... 2&pid=8072
Pri meni je številka napisana tudi v servisni knjigi, tako da ne rabiš ključa/obeska. Seveda ti ga pa ne izdajo brez da preverijo lastništvo, kar pa itak ni problem.
AMZS ti računa 20 ezr, da ti pride v avto brez sledi, not maš kodo ključa, v servisni, kopije pa ti ne more nardit vsak ključar, zarad kode. Mislm, da iz fabrke pride.
drugače je pa pri fiatu tako, da ti naročijo ključ po št šasije, ga dobiš čez tri tedne, drago plačaš, potem morš pa še it na servis, da ga zakodirajo in zakasirajo še 20€
pokliči ključavničarja, ti odklene avto, naredi ključe (take ki imajo čip oz prostor zanj - če imaš kodni vžig) in ti potem na servisu samo zakodirajo
ja sem pogledal na račun ko sem dal delat dodatn ključ, pa ma še lučko noter potem je pa kodiranje stalo dodatnih 6,70 eur nekje.
mi pa ni jasno, da je bil nakup ključa novega + kodiranje skupaj 63 eur. ko pa sem neso posebej na novo kodirat ker sem en kluč pozabo kodirat pa je blo kodiranje 37eur