Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Škoda Octavia 1.9 TDi 66kW med vožnjo crkne :(

Napisal/-a swifty To jan 01, 2008 10:08 pm

Torej zadnjic(v nedeljo 30.12) se peljem domov iz avtosejma,prečkam Tržaško in pod progo(mostom) ki vodi v Rožno Dolino avto na1x pocuka,začne zgubljati moč,dam v nižjo,po gasu-NIČ,vse armaturne lučke se prižgejo,avto crkne...Verglam do onemoglosti,avto ne užge,akum.se sprazni,fotr me odšlepa do garaže kjer dam akum.filat,prižgem gretje garaže in poklicem mehanika,ki je delal na škodi kot mehanik,dečko pride,se uleže pod volan,vn stakne rele102 al 109 nevem točn,ga mal prešlata,utakne nazaj in mi naroči nej probam mal kasnej prižgat avto,ko bo akum.dovolj nafilan.

Čez ene 2 dobre urce grem v toplo garažo,obrnem ključ,avto prižge,sm ga pustu da laufa use ok,sem se sel mal vozit,prizigu,ugasu,vse je laufal tako kot more.

Zjutri 31.12 grem na porsche kupit tale nov relejček(sivo ohišje),sam mi pade na tla iz visine recmo 1.3metra,plastika malce poči,mehanik mi ga useen ugradi,avto uboga tako kot je potrebno,dela vse.

31.12 gremo praznovat novo leto v cerklje na gor.,dans 1.1 sm meu pa zjutri siht,avto sm pustil zuni,zjutri uzge k metek,se peljem proti Ljubljani,mal pohodim gas pred semaforjem in občutim spet tisti "cuk" avta,sm prec vedu kok je ura,dam v nizjo,gas...NIČ,komaj zavijem na agip pumpo,avto tam ugasne in to je to,verglam NIČ,avto pustim na pumpi,pride fotr pome in zamudim v sluzbo :x

Torej od maja leta 2006 je avto delal BP,poleti ko sm delal redni servis mi ga je priključu na tester,napaka je bila sledeča "DAVAČ TEMPERATURE MOTORA-KRATKI SPOJ NA MASI",ampak useen je avto lepo delal,ni bilo nobenega problema z ničemer,zdj pa kr 2x crkne v 2eh dneh :?

Prosim za pomoč :?: :!: :?
http://lasagnarecipes.org.uk

Dr.servis
Nov uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a Dr.servis Sr jan 02, 2008 12:54 pm

Menjati bo potrebno indikator temperature motorja.
Nemogoče naredim takoj, na čudeže je treba malo počakat, po potrebi tudi čaram.

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Napisal/-a swifty Če jan 03, 2008 5:15 pm

Problem je biu zgleda v tem da je nafta zamrznila :shock:

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če jan 03, 2008 5:20 pm

In to med vožnjo?? :shock:

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Napisal/-a swifty Če jan 03, 2008 5:24 pm

eentox je napisal/-a:In to med vožnjo?? :shock:

Ja nevem vse kaze tako,torej ko odpres haubo,no tiste 2 cevke ki gredo iz naftnega filtra,no una prozorna je bila polna mehurčkov medtem ko je bil avto užgan,mehurčki so ratoval vse bol pogosti tako da je avto crknu,pol mi je spet mal kasnej znesl da je užgal,nevem kaj bi to lah blo,naftni filter sm pa kupil v anetu :?

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jan 03, 2008 5:45 pm

Sicer ne vem kako je pri tem avtu, sam če praviš da se pojavljajo mehurčki in če nimaš pumpe v rezervoarju, potem je zelo verjetno, da ti cevka od goriva pušča in ti pumpa poleg goriva vleče zrak. Lahko ti pušča tudi filter goriva.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če jan 03, 2008 5:50 pm

ma v cevki so zmeri mehurčki,to ni nč. Ne verjamem, da je nafta zmrznila. Filtr je nov,mraza itak nbenga taprvga. ker ko se voziš, ogreta nafta priteče nazaj v tankin segreje nafto in če ti avto prec zjutri ne zatrokira,ti kasnej tud ne bo. Kaj bi pa blo,je pa že eden pred mano omenuse mi zdi, neki temperaturgeber.
Ja, dr. servis ma predlog.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 03, 2008 8:10 pm

Primozek slabo poznaš dizle..... v dovodu goriva ne sme bit niti malo zraka.... zrak je stisljiv....in tako pumpa ne more nardit potrebnega tlaka za vbrizg goriva. Posledice so trokiranje in pa vgašanje ali celo nemogoč vžig avta.

Če praviš da si menjal filter potem je čist možno da ti nekje pri filtru pušča.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Napisal/-a swifty Če jan 03, 2008 10:18 pm

lisko je napisal/-a:Primozek slabo poznaš dizle..... v dovodu goriva ne sme bit niti malo zraka.... zrak je stisljiv....in tako pumpa ne more nardit potrebnega tlaka za vbrizg goriva. Posledice so trokiranje in pa vgašanje ali celo nemogoč vžig avta.
Če praviš da si menjal filter potem je čist možno da ti nekje pri filtru pušča.

Tocno tole kar si napisal,tocno tko se avto obnaša :!:

Sam zdej nevem kako rešit tole glede filtra,a čm it na porsche LJ pa kupit se enga novga originalnega pa zamenjat oz kako zvedet kje pušča :?:

Tole za indikator temp.motorja bom pa šel jutr zrihtat na škodin servis.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Pe jan 04, 2008 12:25 am

ce vlece zrak ud moci nima...mislim da je najbolje prvo indikator menjat...

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Pe jan 04, 2008 8:33 am

imel sm dva ista primera, vendar je avto med vožnjo cukal in poraba se je dvignila nad 12 litrov, se je tudi tebi dvignila? imaš občutek da teče motor u leri nad 1200 obrati? Vprašaj serviserja za zeleno termostikalo na flančni (4pinsko) po navadi je škodam pa passatom to delalo največ problemov, ker je kompjutr dobival narobe podatke in je filal nafto koker se mu je zdelo ena proti približno
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Pe jan 04, 2008 3:06 pm

A oba filtra si primerjal med sabo, preden si ga našravfal gor. Za ene avte se le malenkost ratlikujejo, ima kakšen rob na vrhu,al kaj takega. Če ni 100% enak, lahko pri filtru zrak vleče, pol ga tud užgeš ne.
@lisko: pri meni so vedno mehurčki v avtu, sam možno, da sem gledal povratek, sam mislm, da ne. btw sem tud jest mel Jeepa, 2.1 td, tko, pa sm ga kar dobr poznal

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Napisal/-a swifty Pe jan 04, 2008 4:21 pm

Poraba se mi nezdi večja,obratomer laufa pod 1000 tko da mislim da ni to to :)

Filter mi je ugradil na škoda servisu tko in avto je delal ok :)

Mislim da je problem biu v nafti ker sm tankal na ECO OILu,zdj sm pa zmixal z agipovo nafto in zadeva ze 2 dni laufa ok 8)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 04, 2008 7:05 pm

primozek69 je napisal/-a:A oba filtra si primerjal med sabo, preden si ga našravfal gor. Za ene avte se le malenkost ratlikujejo, ima kakšen rob na vrhu,al kaj takega. Če ni 100% enak, lahko pri filtru zrak vleče, pol ga tud užgeš ne.
@lisko: pri meni so vedno mehurčki v avtu, sam možno, da sem gledal povratek, sam mislm, da ne. btw sem tud jest mel Jeepa, 2.1 td, tko, pa sm ga kar dobr poznal

Pa si ziher da je bil zrak? ker jaz vem da pri mojih obeh dizlih.....če se pojav kakršn koli sum zraka v ceveh goriva (rečmo da videš mehurčke) , že teče nenormalno pod prostim tekom. cuka med vožnjo....vgaša na prostem teku....vergla nenormaln dolgo....v povratku pa skor težko.....ker tam ne more nikjer vleč....amapk se nafta vrača nazaj....in bi prej nafta kjer ven butnila kot pa potegnila zrak poleg :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So jan 05, 2008 2:27 pm

Ja ziher ja. K d bi sel hotel penit, pa mehurčki vmes. Pa je vse normalno delal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov