Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
stefan
Nov uporabnik

Renaul 5 - zaganjač

Napisal/-a stefan So jan 05, 2008 2:58 pm

Zanima me, če je že kdo popravlaj zaganjač od Renault5 ??? V bistvu ko štartat,obrnem ključ se ne zgodi nič. Lučke na armaturi svetijo. Akumulator je dober. Zaganjač je rahlo na nedostopnem mestu, al ga lahko sam doma demontiram??!!
Hvala vsem za odgovor!!!

Štefan

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 05, 2008 3:05 pm

Prvo povej za kter motor se gre.....Če se ne zgodi nič sta dve možnosti....ali ključavnica ali avtomat....če pa nardi "klik" ali pa če lučke rahlo pomežiknejo so pa ščetke.

In ja...vidi se res na nedostopnem mestu....ampak ko se lotiš pa gre po maslu....Pri dizlu sem celo jaz mislo polos ven vzet....ampak po malo premisleka ugotoviš da gre štarter samo v eni poziciji dol in enako nazaj.

P.S. lih zdaj grem demontirat in popravt štarter na moji....... vzrok: prepočasi obrača, kar pa je pri dizlih problematično.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Re: Renaul 5 - zaganjač

Napisal/-a JEREMIJA79 So jan 05, 2008 3:08 pm

stefan je napisal/-a:Zanima me, če je že kdo popravlaj zaganjač od Renault5 ??? V bistvu ko štartat,obrnem ključ se ne zgodi nič. Lučke na armaturi svetijo. Akumulator je dober. Zaganjač je rahlo na nedostopnem mestu, al ga lahko sam doma demontiram??!!
Hvala vsem za odgovor!!!

Štefan

Ko ga boš mel dol zamenji oboje(avtomat in krtačke)pa podmaži os in pastorek. ;)

Uporabniški avatar
lisko

Re: Renaul 5 - zaganjač

Napisal/-a lisko So jan 05, 2008 3:13 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
stefan je napisal/-a:Zanima me, če je že kdo popravlaj zaganjač od Renault5 ??? V bistvu ko štartat,obrnem ključ se ne zgodi nič. Lučke na armaturi svetijo. Akumulator je dober. Zaganjač je rahlo na nedostopnem mestu, al ga lahko sam doma demontiram??!!
Hvala vsem za odgovor!!!

Štefan

Ko ga boš mel dol zamenji oboje(avtomat in krtačke)pa podmaži os in pastorek. ;)

Gre pa lepo narazen cel štarter..... operi v nafti....lepo spuči ,namaži in sestavi skupi nazaj.

P.S. Me veseli da se bo en na isti dan na enakem avto ubadal z enaikm problemom :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 05, 2008 9:51 pm

Eto moj problem rešen pred tremi urami :)
Slika

Uporabniški avatar
stefan
Nov uporabnik

Napisal/-a stefan Ne jan 06, 2008 4:57 pm

..Alo ! Ne morem prit do zaganjača ! Pa še priključnih kablov ne vidim do zaganjača!!! Kaj si ti slučajno avto dvigno???
hvala

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 06, 2008 5:06 pm

stefan je napisal/-a:..Alo ! Ne morem prit do zaganjača ! Pa še priključnih kablov ne vidim do zaganjača!!! Kaj si ti slučajno avto dvigno???
hvala

Eni mamo zato kanal :) Priključni kabli pa so za štarterjem.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov