Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Golf 5 - problem! Prosim za pomoč!!!

Napisal/-a deo Po jan 07, 2008 7:29 pm

No, tako je na stvari. Brat je trneutno z avtom na Danskem do 25.1. nekje. Avta trenutno gori nekaj nujno ne rabi ampak je nastal problem. Danes ko se je peljal proti stanovanju mu je avto začel trokirat, napisal mi je sledeče:
-"Napaka na ispušnem sistemu - lučka začela utripat pa avto je začelo cukat pa metat ko da bi se po vlkih jamah vozil, komaj sem prišel do stanovanja, ko sem po gasu stopo sploh nikam ni šel več, to prav na motor deluje da obrate gor pa dol meče, pa tako je kot da bi tovornjaka vlekel za seboj."

kaj je za naredit :?:

avto ni več v garanciji ker je 2004 letnik, je pa full kasko zavarovan pri Triglavu s tistimi opcijami za pomoč v tujini tudi - če kdo ve kaj se lahko da iz tega naredit, če sploh kaj. Bom jutri na zav. poklical.

Mašina je pa 1.4 FSi - 90PS, pa okrog 125.000km ima.

Hvala za nasvete vnaprej!

Lp, deo
;)
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po jan 07, 2008 7:35 pm

mozno da je kaka napaka na katalizatorju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Golf 5 - problem! Prosim za pomoč!!!

Napisal/-a sašo5 Po jan 07, 2008 8:40 pm

deo je napisal/-a:avto ni več v garanciji ker je 2004 letnik...

...avto dejansko ni v garanciji, uveljavlja se pa lahko kulanca, oz. mobilna garancija - seveda ob predpogoju, da so vsi žigi v teh knj. V priročniku o vozilu so tudi mobilne številke 24 ur na dan(vse države evrope) dosegljive kam in kako poklicat - verjemi mi, pri vw-audi to funkcionira 100% (preverjeno ne enkrat)...

Vsekakor pa je potrebno avto na tester priključit in napako bo "spljuskalo" ven kot bi rekel "keks"......

Uporabniški avatar
JerdnaL
Nov uporabnik

Napisal/-a JerdnaL To jan 08, 2008 6:33 am

On topic: nič ni zastonj, Triglav ti ne krije okvar na motorju, tako da je najbolje/najceneje, da poišče na Danskem servis.

Malo off topic, pa vseeno... Tale asistenca je "vredna" svojega denarja... pred časom sem pisal o svoji nsreči, ko sem zletel v potok. Imel sem Seat asistenco in Triglav asistenco.

Na Seat asistenci je hotel registsko, številko šasije, prvo registracijo... avto v vodi (tablice nisem videl, dokumenti potopljeni, jaz pa raztresen). In na koncu mi pošlje še napačen tovornjaček v reševanje (tip sploh ni vedel, da sem v grabnu).

V glavnem ena VELIKA graja na Seat asistenco...

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To jan 08, 2008 9:42 am

Katera lučka gori????Najverjetno je kriva lambda sonda.

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo To jan 08, 2008 12:23 pm

sašo, avto ima štemple za servise dokler je bil v garanciji potem pa se je servisiral na neorginalnem servisu, tako da asistenca odpade

atko, brat je rekel da utripa lučka za katero piše v navodilih "napaka na izpušnem sistemu"

me zanima koliko bo gori prišlo takšno popravilo, saj je gori skoraj vse dražje za 5 krat kot pri nas :?
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 So mar 08, 2008 8:37 pm

Bom uporabu tole temo da ne smetim z novo.
Torej zanima me sledeče, mam Golfa V l.06 z avtomatsko klimo in včasih mi iz armature spušča take zvoke kot da bi se nekaj premikalo notri.Sumim zračne lopute od ventilacije, ker je podobno slišat kot da bi se odpirale/zapirale ali premikale, sam to se ne dogaja vedno, tko da je zlo čudno.Avto je redno servisiran in še v garanciji.Kaj pravte je loh kej resnga, se splača na servis pelat? Al je možno da je kej z senzorji kr je avtomatska klima pa da kj uravnava? ponavad to dela ko je mrzu,pol po parih kilometrih je kul.Drgač pa ni blo kkšnih večjih problemov z avtom (enkrat se mi je med vožnjo potovalni računalnik ugasnu,sam pol k sm ustavu pa dau kluč not pa vn je blo kul), sam tile zvoki me res begajo!
Če se komu sanja kaj bi blo,al pa kaj nardit, prosim za pomoč...
Hvala in lp!

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So mar 08, 2008 8:46 pm

to premikanje je avtomatsko uravnavanje smeri pihanja zraka. Zakaj se sliši nevem, sumim pa da bi se moglo kaj namazati, ali pa so krive temperature.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So mar 08, 2008 8:47 pm

4vale6 je napisal/-a:Bom uporabu tole temo da ne smetim z novo.
Torej zanima me sledeče, mam Golfa V l.06 z avtomatsko klimo in včasih mi iz armature spušča take zvoke kot da bi se nekaj premikalo notri.Sumim zračne lopute od ventilacije,

....hu..to smo pa na VAC- u premlevali, par let nazaj ko so petice ven prišle....ampak od 2006 na bi bilo to porihtano(na svojem 2006 tega nisem nikoli slišal 40.000km)..

.........narobe ni nič, pač slišiš lopute, ki se premikajo(ponavadi ko je mrzlo in ti si nastavil na rec. 22/23 stopinj) potem en kratki čas poka ali tik-taka(kot preklenski stro :lol: ) ko se segreje oz. doseže želeno temperaturo neha.......

Uporabnik "Zvone(CH)" ki dela na vvw servisu v Švici je podal neko rešitev, samo se ne spomnim katero, probaj zapeljat do pooblaščenca in povprašaj(računali ti itak ne bodo nič) ker mislim, da je bilo govora, da se lopute z vag-comom nastavijo na novo oz. odpiranje le teh.....

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 So mar 08, 2008 8:53 pm

sašo5 najlepša hvala,sm si kr oddahnu mal da ni kej resnejšega!
Ko gre avto na naslednji servis bom omenu,pa bodo poštimal.
Res hvala in lp! :roll:

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 Pe mar 21, 2008 7:46 pm

Še dve vprašanji glede mojega golfka in sicer me zanima:
A imate zadnje bralne lučke v golfu rdeče osvetljene tako kot prve,ali pač niso rasvetljene?Opazil sem namreč da pri meni niso, prilagam sliki...

In pa še drugo vprašanje: pri naglem zaviranju naj bi se ti pri petki avtomatsko užgali 4 žmigovci, tudi ko sm vozu tsi-ja comfortline (+euro paket) l.06 sm probu is so se užgal. Ko pa sm se pr svojem nek trudu,ni blo pa nč, avto je valda l.06 comfortline oprema.

No tisti ki mate kkšne izkušnje prosim povejte, sj to so malenkosti sam useen bi rad vedu, tko k je še v garanciji pa da se poštima,no če je kej narobe seveda...

Hvala in lp!
Priponke
21032008101.jpg
Prve lučke-> je videti da je mal rdeče
21032008100.jpg
Zadnje lučke

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe mar 21, 2008 8:01 pm

Te rdeče lučke spredaj so "ambientalna osvetljitev", ki z difuzno rdečo svetlobo ponoči osvetlijo prestavno ročico (podobne lučke so tudi v vratnih kljukah). In te rdeče lučke so samo pri sprednjih bralnih lučkah (zadaj jih pa ni).

Kolikor jaz vem se morajo vsi štirje smerniki avtomatsko prižgati pri polnem zaviranju...mogoče pa ni bil zadosti velik pojemek, ko si sprobaval pri svojem?! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe mar 21, 2008 10:59 pm

Tako, kot je predhodnik povedal......(tudi sem imel, comforline+europaket 2006/model 2007 pa so se vse štiri aktivirale pri zaviranju - mora se ABS vklopit)..

P.S kar se pa tiče rdeče diode zadaj = 5 minut dela, pa maš not (v Conradu kupiš dve ustrezni diodi, razdreš lučko, snameš plastiko, ter na obstoječi kabel, ki je pod elektriko na vsaki lučki posebaj priklopiš diode) ....prej pa v plastiko seveda adekvatne luknjice zvrtaš....

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 So mar 22, 2008 4:00 pm

No glede lučk se mi je zdelo da bo kaj podobnega, je možno pač da bi bila ta rdeča svetloba moteča za potnike zadaj.
Glede žmigovcev pa nevem... Vrjetno ni bilo dovolj pojemka oz se ni aktiviru abs, sam recimo sm pa dns mal na snegu probavu pa recimo ko sm na polno zabremzu vlada se je vklopu abs ampak ni blo nič z žmigovci, sam je blo pa to pri hitrosti cca. 30 km/h tko d je šlo za mal pojemka. Bom šu enkrat v suhem probat iz 100-0 km/h na kaki prazni ravnini...
Sj za ABS se ne užiga nobena opozorilna lučka ne?

Hvala za info! lp!

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 To apr 22, 2008 6:27 pm

Evo spet se neki dogaja z golfom...
Torej kupil smo ga z cca 28 tisoč km, naredl okol 2000 in pol se posvet lučka za kontrolo olja v mašini (rumena),ni panike avto je biu lih pred servisom,pa smo kljub vsemu dolil olje, no pol gre avto na servis,use kul, to je blo novembra.Od takrat smo nardil cca 10 tisoč km in dons spet posvet ta rumena lučka, tko da smo spet dolival olje.
Zdj a je možno da so ga na servisu pač minimum nalil ko so ga menjal pa se je pač tko zgodil da ga je mal porabu, kr men ni jasno kok lahko praktično nov avto s sodobnim motorjem "pokuri" tok olja. je pa ista fora kt za ostale stvari k sm jih prej pisu, avto je še v garanciji, tko d če kdo ve da bi to znal bit problem nj prosm pove da gre na servis.
Hvala in lp!

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 To apr 22, 2008 8:11 pm

men je 105 tdi do sedaj (13000 km) spil nekje 2-3 deci olja.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 To apr 22, 2008 8:56 pm

Aha,zanimivo. No men je šlo notr zdj 6dcl s tem da je nivo zdj na 3/4... Če so na servisu dal lih tok da ni svetla lučka, je možno da je tkole?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr apr 23, 2008 10:22 am

4vale6 je napisal/-a:Od takrat smo nardil cca 10 tisoč km in dons spet posvet ta rumena lučka, tko da smo spet dolival olje.

..... :roll: :roll: :roll: zakaj je "šipka" za olje gledat, a zaradi lepšega misliš?
1x na teden se preverja. oz. "kuka" pod motorni pokrov, ter pogled vrže...(če niso miši kaj zglodale....)

Sicer moj je pil tako: od 0- 3500 liter - 3500-7000 8 deci - na 10.000 sem menjal in nato sem konstantno nalival med intervali(samodejno skrajšal na 10.000) 1.5 litra - vendar nikoli pustil, da zagori lučka(še pod polovico štange ga nisem nikoli pustil pasti, ampak po 3-4 dcl dotakal.....)

..in zdaj ti jamraš, da ti je na 10.000 tisoč spil liter.......o bog...... :roll: motor, ki je poznan kot potrošnik olja......in zapomnite si: od porabe olja je odvisna dolgovečnost motorja - stokrat raje vidim, da spije tako v mejah normale, kot pa na 15.000 nič....

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 Sr apr 23, 2008 2:49 pm

Ej hvala ti.Veš v čem je fora, pr polotu 1.9 sdi ga nism nkol tok naliu not, pa sm redno preverju olje, zto me je mal presenetl. Žal se ne spoznam tok dobr na motorje, da bi to vedu,pa raje tuki vprašam take mojstre kot si ti npr. ;)
Hvala!

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Sr apr 23, 2008 3:01 pm

Pozdravljeni,

no enake probleme kot ti imam jst na Altei Fr. Sem že reklamiral na Porsche, pa so nekaj na novo nastavljali lopute,... Skratka potem pa mi je kolega ki dela na Seatu povedal, da so neki zobniki ki premikajo lopute totalno v k..cu in da bo pokal predvsem pozimi. So sedaj neke nove lopute, samo čas si moram vzet in jih grem zamenjat. Drugače je pa to pokanje moteče za popizdit.

Lp,Jaka
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov