Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mix
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Problem z zavorami Clio 1997

Napisal/-a mix Po jan 14, 2008 3:50 pm

Najprej lep pozdrav.

Problem je v pri zaviranju pri višjih hitrostih npr. nad 70km/h tudi pri manjših, če hitro oz. naglo stopim na zvorni pedal se mi začne avto tresti (mislim da bolj sprednji konec avta). Na stopalki je to manj občutno- skoraj nič.
Diski so novi, ploščice niso nove vendar so dobro ohranjene oz. so precej debele, zadnje zavore oz. pakne dobre .
Ta pojav se mi je pojavljal tudi pred zamenjavo diskov oz. pri starih . Zaradi tega sem se jih tudi odločil zamenjati, saj so bili razmeroma tenki približno 8.5mm. Po zamenjavi je ta pojav še prisoten. Sprednje zavore so sčiščene (s tem mislim drsne površine ploščic, prav tako pesto oz. naležna ploskev za disk).

Za ta pojav kolikor mi je znano je lahko vzrok tudi slab material diskov in ploščic,po mojem mnenju v tem primeru material NI vzrok tovrstinh težav, glede na to da se je pojavljalo pri starih diskih kot tudi zdaj z novimi.

Zanima me kaj je vzrok te težave?
Omenil bi, da tako že vozim več kot leto dni, čeprav malo zna biti nadležno pri naglem zaviranju, takrat moram spustiti pedal oz. večkrat bolj na rahlo pristisnit, tako se umiri tresenje in sicer ko pade hitrost nekje pod 60km/h.

Hvala za odgovore.
Zadnjič spremenil mix, dne Sr jan 16, 2008 10:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Hvala

mix
Nov uporabnik

Napisal/-a mix Po jan 14, 2008 3:59 pm

Še eno pod vprašenje.
Ali je možno zaradi zračnosti sprednjega amprtizerja,d a se to pojavlja? Kajti ob pregledu zavor sem opazil da ima amortizer zračnost. Zdaj predvsem mislim, da je lahko to vzrok, saj je tresenje najbolj podobno teme zvoku da ob neki tolče.
Kaj Vi mislite?
Hvala

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 14, 2008 4:42 pm

po mojem mnenju so to amortizerji...ker mamo doma clia 96 in ko so zavore slabe cvili in "drsa" kot pač pri vseh avtih. jst bi reku da so amortizerji krivi

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jan 14, 2008 4:50 pm

mal zazibi avto. npr. nad prvo levo gumo se nekajkrat malo na havbo naslon, pa opazuj v kolikem času se zibanje ustavi. Če amortizer ne zaduši zibanja je fuč.

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Po jan 14, 2008 5:08 pm

Pozdravljen
Tudi sam imam tak problem in se že s firmo ki mi je zamenjala diske pregovarjam že ene tri mesece.Občuti se tudi pri zelo hitrem zaviranju naprimer,vsaj pri meni.Kakor da bi nekaj opletalo.Bil na servisu vzel diske dol -zviti-.Ni govora da bi bilo pregrevanje ali kake luže slučajno,kar je pogost izgovor servisov.Zamenjali diske,ploščic pa ne.Bilo v redu do nekje 20 000 prevoženih kilometrov,sedaj pa štorija ista.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 6:13 pm

Tudi jaz sem imel tak problem pri prejšnjem avtu... začelo se pa je takoj, ko sem zamenjal diske... torej druge diske.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po jan 14, 2008 6:45 pm

Pa se čuti na volanu tresenje? Če se ne, potem so lahko krivi bobni zadaj

mix
Nov uporabnik

Napisal/-a mix To jan 15, 2008 7:51 am

Zibanje avta se hitro ustavi oz. amortizer duši. Potem sodeč bi reku, da so ok, vendar jih bom odpeljal ,da jih še stestirajo n a napravo za vsak slučaj.
Hvala

mix
Nov uporabnik

Napisal/-a mix To jan 15, 2008 7:59 am

FBR je napisal/-a:Tudi jaz sem imel tak problem pri prejšnjem avtu... začelo se pa je takoj, ko sem zamenjal diske... torej druge diske.

Kot sem slišal je lahko za tak zvok oz. opletanje kriv tudi slab material diskov in ploščic, odvisno koliko si za njih dal - ponavadi je cenejši material slabši.

V mojem primeru mislim, da ne gre za slab material, kot sem že omenil se je ta pojav začel pojavljati že pri starih diskih,ki so bili solidno ohranjeni in takoj po zamenjavi se pravi v obeh primerih.
Hvala

mix
Nov uporabnik

Napisal/-a mix To jan 15, 2008 8:03 am

Primoz_86 je napisal/-a:Pa se čuti na volanu tresenje? Če se ne, potem so lahko krivi bobni zadaj

Tresenje volana se ''majčkeno'' čuti, ampak pri hitrem zaviranju. Tudi sam sem pomislil na bobne, tako da jih imam namen postružit v primeru, da vzroka v kratkem ne odkrijem.
Hvala

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 To jan 15, 2008 3:34 pm

mix je napisal/-a:Zibanje avta se hitro ustavi oz. amortizer duši. Potem sodeč bi reku, da so ok, vendar jih bom odpeljal ,da jih še stestirajo n a napravo za vsak slučaj.

To lahko sam probaš. Zadaj zagrabi avto pod blatnik pri vsakem kolesu in ga guncaj kolikor ga lahko, potem odnehaj in avto se mora v trenutku ustavit. Spredaj je bolje, če ga primeš na vrhu blatnika in ga porivaš k tlom. Če se avto gunca naprej, pa tudi če se le 2x zagunca so amortizerji zanič

francnovak
Nov uporabnik

Napisal/-a francnovak To jan 15, 2008 6:42 pm

Jaz bi sprednje diske demontiral in jih nesel k strugarju, ta pa bi ti takoj povedal ali jih je potrebno postružiti! Ko jih bo poravnal, moraš obvezno montirati nove zavorne ploščice!

mix
Nov uporabnik

Napisal/-a mix To jan 22, 2008 9:38 am

Po dolgem času se spet oglašam.
Diske sem včeraj dal postružiti. En disk je bolj opletal kot drug. Jst mislim, da je bil vzrok v pregretju diskov.

Dons mislim še nove ploščice gor dati pa bo... pa nevem...

Kaj vi mislite a se splača dati na postružene diske nove ploščice? nevem koliko časa bo to učinkovito v primerjavi z novimi diski in ploščicami?

Ali da vozim toliko časa dokler se spet ne pojavi tresenje. Pa potem dam čisto nove diske in takrat tudi ploščice. malo razmišljam kaj se cenovno splač. upam, da mi boste pomagali (ploščice sm kupul Lucas 27€).
Kaj priporočate..
Kolioko pa kej stanejo diski? kateri so najbolj primerni oz. kvalitetnejši?

lp
Hvala

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks To jan 22, 2008 10:22 am

ma pomoje ti bojo še skos diski več zdržal kot nove ploščice, tko da komot daš nove ploščice... vsaj jaz bi dal nove no, vsaj veš kako in kaj

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 22, 2008 11:27 am

mix je napisal/-a:Po dolgem času se spet oglašam.
Diske sem včeraj dal postružiti. En disk je bolj opletal kot drug. Jst mislim, da je bil vzrok v pregretju diskov.

Dons mislim še nove ploščice gor dati pa bo... pa nevem...

Kaj vi mislite a se splača dati na postružene diske nove ploščice? nevem koliko časa bo to učinkovito v primerjavi z novimi diski in ploščicami?

Ali da vozim toliko časa dokler se spet ne pojavi tresenje. Pa potem dam čisto nove diske in takrat tudi ploščice. malo razmišljam kaj se cenovno splač. upam, da mi boste pomagali (ploščice sm kupul Lucas 27€).
Kaj priporočate..
Kolioko pa kej stanejo diski? kateri so najbolj primerni oz. kvalitetnejši?

lp

Ti men o kakovosti in kako nimaš enakega problema kot jaz.

Kot 1. si šel podrejat diske... se pravi si naredil to kar sem ti rekel, da je lahko problem.

Kot 2. Govoriš o kakovosti tvojih elementov... kupil si pa Lucas ploščice, ki so bile ravno krivec za moje tresenje poleg Lucas diskov.... jaz se firme Lucas izogibam na DALEČ!!!

Mogoče šola za koga drugega.... sem imel pač zelo slabo izkušnjo z novim materialom. So pač daleč od neke kakovosti.... tudi cena govori zase.

francnovak
Nov uporabnik

diski in zavorne ploščice

Napisal/-a francnovak To jan 22, 2008 3:20 pm

Z lukas ploščicami ni nič narobe, saj je tudi prva vgradnja v renault lukas sistem!
Če so ploščice še dovolj debele se kar vozi s starimi ploščicami, nemore bit nič narobe, pa tudi čas bo pokazal, kaj bo z diski!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Re: diski in zavorne ploščice

Napisal/-a FBR To jan 22, 2008 4:23 pm

francnovak je napisal/-a:Z lukas ploščicami ni nič narobe, saj je tudi prva vgradnja v renault lukas sistem!
Če so ploščice še dovolj debele se kar vozi s starimi ploščicami, nemore bit nič narobe, pa tudi čas bo pokazal, kaj bo z diski!

Škoda besed. Kupil sem nove in problem je bil tu... čim si bremzal od več kot 100 kmh dol je treslo ko hudič... hvala lepa... kaj v renault dajejo ne vem, vem pa da sem menjal pred 1k km prednje in ni nobenih tresenj...

francnovak
Nov uporabnik

Napisal/-a francnovak To jan 22, 2008 6:22 pm

Vem le to, da se v Sloveniji vsak dan vgradi velike količine lukas zavor in v glavnem z novimi deli ni problemov! Problem nastanej, ko se vgradi ploščice ali obloge na obrabljen, uničen disk, oziroma kolut!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 22, 2008 6:24 pm

francnovak je napisal/-a:Vem le to, da se v Sloveniji vsak dan vgradi velike količine lukas zavor in v glavnem z novimi deli ni problemov! Problem nastanej, ko se vgradi ploščice ali obloge na obrabljen, uničen disk, oziroma kolut!

Novi diski lukas in nove ploščice lukas...(TVR če se ne motim je blagovna znamka)... tko da ne bo šlo...

francnovak
Nov uporabnik

Napisal/-a francnovak To jan 22, 2008 9:03 pm

Poznam ves program znamke lukas, ampak o tem tukaj ne bi razpravljal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov