Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

CENTRALNO ZAKLEPANJE ZATAJILO,KAJ NAREDITI

Napisal/-a michelin Po jan 21, 2008 8:15 pm

Da,pojasnim problem z centralnim zaklepanjem pri puntotu ll.Soseda je hotela zakleniti avto in glej ga zlomka se je,kar nazaj odklenil.Ko sem si to zadevo ogledal in tudi sam poizkusil zaklenit se na sopotnikovi strani komaj premakne gumb na dol in takoj kljukici vrne gor oziroma odklene.Nekajkrat sem zaklenil in odklenil oziroma obračal ključ je centrala odpovedala in zaklenil sem vsaka vrata posebaj,kot da ne bi bilo centralca,nato sem odklenil in centralno lepo vse odklene.Poizkusim na sopotnikovi strani pa je lepo odklepalo in zaklepalo.Vzamem wd in našpricam ključavnice,nato poizkusim spet obračat ključ v ključavnici in preneha zaklepat tudi na sopotnikovi strani.Kaj bi bilo lahko narobe v tem primeru,da moče zaklepat? Ali je možno centralno izklopiti in kje,vsaj dokler se ne bo začelo popravljat?
Hvaležen bi bil vsakega nasveta kako se stvari lotiti
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po jan 21, 2008 8:33 pm

Pozdravljen!

Sicer ne vem, če ima Punto enak sistem, ampak pri Tipotu se mi je po zaklepanju takoj nazaj odklenilo v primeru, da so bila ena izmed vrat slabo zaprta. Lahko da je napaka v mikrostikalu v mehanizmu ključavnice, da navkljub dobro zaprtim vratom še vedno javlja odprta vrata.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Po jan 21, 2008 8:39 pm

ja najbolj je zanimivo,da je delalo na sopotnikovi strani dokler nisem našprical z wd40 nato pa tudi odpovedalo :cry:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: CENTRALNO ZAKLEPANJE ZATAJILO,KAJ NAREDITI

Napisal/-a lumpii Po jan 21, 2008 8:40 pm

michelin je napisal/-a:Da,pojasnim problem z centralnim zaklepanjem pri puntotu ll.Soseda je hotela zakleniti avto in glej ga zlomka se je,kar nazaj odklenil.Ko sem si to zadevo ogledal in tudi sam poizkusil zaklenit se na sopotnikovi strani komaj premakne gumb na dol in takoj kljukici vrne gor oziroma odklene.Nekajkrat sem zaklenil in odklenil oziroma obračal ključ je centrala odpovedala in zaklenil sem vsaka vrata posebaj,kot da ne bi bilo centralca,nato sem odklenil in centralno lepo vse odklene.Poizkusim na sopotnikovi strani pa je lepo odklepalo in zaklepalo.Vzamem wd in našpricam ključavnice,nato poizkusim spet obračat ključ v ključavnici in preneha zaklepat tudi na sopotnikovi strani.Kaj bi bilo lahko narobe v tem primeru,da moče zaklepat? Ali je možno centralno izklopiti in kje,vsaj dokler se ne bo začelo popravljat?

Odpri pokrov z varovalkami in najdi pravo, katera prekine tokokrog centralnega zaklepanja!
Upam da je le centralno zaklepanje vezano na to linijo, da ne bo še kaj drugega nehalo delati, npr, avtoradio ali podobno - mislim pa da je centralno samo zase na svoji varovalki!!!!
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Re: CENTRALNO ZAKLEPANJE ZATAJILO,KAJ NAREDITI

Napisal/-a paskvale To jan 22, 2008 9:21 am

lumpii je napisal/-a:
michelin je napisal/-a:Da,pojasnim problem z centralnim zaklepanjem pri puntotu ll.Soseda je hotela zakleniti avto in glej ga zlomka se je,kar nazaj odklenil.Ko sem si to zadevo ogledal in tudi sam poizkusil zaklenit se na sopotnikovi strani komaj premakne gumb na dol in takoj kljukici vrne gor oziroma odklene.Nekajkrat sem zaklenil in odklenil oziroma obračal ključ je centrala odpovedala in zaklenil sem vsaka vrata posebaj,kot da ne bi bilo centralca,nato sem odklenil in centralno lepo vse odklene.Poizkusim na sopotnikovi strani pa je lepo odklepalo in zaklepalo.Vzamem wd in našpricam ključavnice,nato poizkusim spet obračat ključ v ključavnici in preneha zaklepat tudi na sopotnikovi strani.Kaj bi bilo lahko narobe v tem primeru,da moče zaklepat? Ali je možno centralno izklopiti in kje,vsaj dokler se ne bo začelo popravljat?

Odpri pokrov z varovalkami in najdi pravo, katera prekine tokokrog centralnega zaklepanja!
Upam da je le centralno zaklepanje vezano na to linijo, da ne bo še kaj drugega nehalo delati, npr, avtoradio ali podobno - mislim pa da je centralno samo zase na svoji varovalki!!!!

Toje to, ja!

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To jan 22, 2008 8:02 pm

v desnih vratih je odpovedal motorček cz.
Zaklene naj ga na desni strani in se bo lepo zaklenil kot si opisal.

glede prenehanja delovanja, temperaturna varovalka v modulu cz prepreči nenamerno odklepanje in zaklepanje da ne bi skurilo motorjev.

Michelinko, dovolj pametne predloge pišeš, da ti za takšna vprašanja ne bi bilo treba tu gor spraševat nas nevedneže.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin To jan 22, 2008 8:57 pm

dr.otkar je napisal/-a:v desnih vratih je odpovedal motorček cz.
Zaklene naj ga na desni strani in se bo lepo zaklenil kot si opisal.

glede prenehanja delovanja, temperaturna varovalka v modulu cz prepreči nenamerno odklepanje in zaklepanje da ne bi skurilo motorjev.

Michelinko, dovolj pametne predloge pišeš, da ti za takšna vprašanja ne bi bilo treba tu gor spraševat nas nevedneže.

kot prvo sem michelin in lepo sprašujem,kajti več ljudi več ve je pa lahko več dejavnikov okoli cz. in avtoelektrike 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr jan 23, 2008 10:18 am

malo ga naj pusti pri miru pa bo spet delalo :twisted:

to je Fiat !

najpogrunta v čem je fora..jaz sem imel na Uno-tu tak sistem...odklepal sem lahkos amor pi vozniku (Pri sovozniku, če sem, mi je parkrat odklenilo, zaklenilo...potem pa mrknilo) Seveda ko sem naselednjič spet odklepal (čez par ur je vse delalo - le da tokrat iz voznikove strani).

Ista for aje bila...če sem odklenil vrata in je kdo prehitro (Npr. sovoznikova) oprl..je bila ista fora...prakrat gor in dol...potem pa mrk oz. 'no more centralno' :).

Zna se pa tudi zmešat centralnemu če kater 'lulek' za zaklepanje zašteka.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr jan 23, 2008 9:16 pm

Danes sem odstranil tapete in odklopil kable iz ključavnice.Odmontiral sem ključavnico in centralno ter vse spihal in očistil kontakte.Bilo je vse vlažno. Zraven sem preklinjal,ker je vse stlačeno. Ko sem nazaj sestavil in ujel vse šravfke in prenose sem očistil in našprical tudi razdelilnik od vrat.S tapetami sem počakal,da sem preizkusil,če deluje.Zaklenem in odklenem enih 5x. Zmontiram tapeto zaklenem in odklenem se usedem v avto in ga prižgem. Super vse deluje in pokličem sosedo,da še sama vse preizkusi. Odklenil in zaklenil sem 20x in vse OK.
Za vse je bilo najbrž kriva vlaga oziroma kondenc zaradi pranja avta s štrajfiksom,ki je po vsej verjetnosti prišlo veliko vode pod pritiskom v ključavnico po nesreči ali malomarnosti.
Vse se je lepo rešilo in jaz sem si prislužil veliko čokolado milka z lešniki :yum ;)
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov