Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mosfet
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Nakup novega poškodovanega vozila

Napisal/-a mosfet Pe jan 25, 2008 12:50 pm

Pozdravljeni vsi skupaj,
zgodilo se je namreč, da smo na novem avtomobilu (po mesecu in pol) opazili rahlo izboklino (10X5cm) na pokrovu motorja.In sicer ravno pod tračnim nosilcem, tako da ni variante da bi nekdo pozabil nek del na motorju ter zaprl pokrov.
Menimo da gre za tovarniško napako. Na servisu so nam po ustnem pogovoru priznali
popravilo (zamenjava ter barvanje celotnega prednjega dela avtomobila), ko pa smo se pritožili češ da je avtomobil nov ter je nesmoterno da bi ga barvali (ter zakaj),
pa so nam poslali pisni negativni odgovor da poškodba ni predmet garancije.

Kaj storiti, je imel kdo že podobne izkušnje? Prosim za morebitni nasvet.
Thx

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe jan 25, 2008 1:12 pm

moj nasvet: vztrajat in vztrajat. bi pa mogl z lahkoto potem ko vam bodo priznal da je bla to njihova napaka, izplačat še odškodnino zarad manjše vrednosti avtomobila ker je ubistvu nov.

Lp

mosfet
Nov uporabnik

Napisal/-a mosfet Pe jan 25, 2008 1:31 pm

Thx, se strinjam s tabo. Ampak v lastni režiji zelo težko, treba si bo priskrbet odvetnika.
Lp

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jan 25, 2008 1:40 pm

A to niste opazil takoj pa nakupu...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Pe jan 25, 2008 3:45 pm

Mi smo meli podobne nevšečnosti, ko smo kupovali golfa - med prevozom je tovorjnjak imel nesrečo med katero se je naš avtomobil poškodoval. Najprej so nam zagotovili, da ga bodo samo polirali (mi avtomobila poškodovanega nismo videli) nato pa se je izkazalo, da so nam hoteli prikriti barvanje strehe. Takrat smo zahtevali nov avtomobil in pa seveda zamudne obresti (ki so bile mimogrede minimalne). Glede tvojega primera pa nebi vedel, glede na to, da si avtomobil že prevzel - jaz bi vseeno vstrajal pri novem vozilu. Zdi se mi nedopustno in skrajno neresno, da ti ponudijo barvanje NOVEGA avtomobila - ko je enkrat avto pobarvan več ni to to ... Vsaj zame ne. :) lep pozdrav

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jan 25, 2008 5:19 pm

baucek je napisal/-a:Mi smo meli podobne nevšečnosti, ko smo kupovali golfa - med prevozom je tovorjnjak imel nesrečo med katero se je naš avtomobil poškodoval. Najprej so nam zagotovili, da ga bodo samo polirali (mi avtomobila poškodovanega nismo videli) nato pa se je izkazalo, da so nam hoteli prikriti barvanje strehe. Takrat smo zahtevali nov avtomobil in pa seveda zamudne obresti (ki so bile mimogrede minimalne). Glede tvojega primera pa nebi vedel, glede na to, da si avtomobil že prevzel - jaz bi vseeno vstrajal pri novem vozilu. Zdi se mi nedopustno in skrajno neresno, da ti ponudijo barvanje NOVEGA avtomobila - ko je enkrat avto pobarvan več ni to to ... Vsaj zame ne. :) lep pozdrav

bi enako storil...peesda tok dnara fuknš za nov avto pol ti hočjo pa že poškodvanga uturit... :evil:

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Pe jan 25, 2008 5:55 pm

ja sej tudi če bi montirali novo havbo bi se vseeno štrihala. Karoserijski deli ne pridejo v barvi ampak samo v primerju. No je pa vseeno drugače če je barvan nov, frišen del, ali pa del kjer je že bila barva gor. Lahko se prerekaš z njimi, če se ti da. Samo jaz bi na tvojem mestu, če poštrihajo tako kot je treba, bil zadovoljen s tem.
Ker če je šlo samo preko servisa (niste uveljavljali kasko) je še dobro da so sploh priznali. Ne rečem če prideš nazaj po parih dneh... po enem mescu pa pol, se pa lahko zgovarjajo na 1001 dejavnik.
Če je pa preko kaska, pa itak da priznajo samo ravnanje + barvanje.

mosfet
Nov uporabnik

Napisal/-a mosfet Pe jan 25, 2008 7:14 pm

No kakorkoli...takšno zadvo se ne opazi takoj, ker spet ni tako hudo. Kar se pa tiče garancije, pa imaš rok za uveljavljanje 6 mesecev od dneva nakupa.
Prilagam sliko haube, pa povejte še vi svoje mnenje, če se splača pustit tko kot je ali popravljat.
Priponke
DSC00007_.jpg

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Pe jan 25, 2008 9:47 pm

Verjetno se tisti, ki prisegate na nakup le novega avtomobila ne boste strinjali z menoj, toda za kaj je treba zaradi takšnih stvari komplicirati. Z avtomobilom se voziš ravno tako, kot če te napakice ne bi bilo. Moti te le neka misel, da nisi dobil točno tistega, kar si plačal. Vendar je v življenju pač tako, da malokdaj dobimo točno to, kar mo si zaslužili. Malo OFF, vendar se mi zdi tole prenapihnjeno. Vendar se strinjam, da je z vidika avtomobila vprašanje na mestu. Menim, da so tisti, ki jih moti takšna stvar, razmeroma zafrustrirani ljudje.

Pa brez zamere, da ne bo spet kakšen kartonček :D

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe jan 25, 2008 10:29 pm

paskvale je napisal/-a:Verjetno se tisti, ki prisegate na nakup le novega avtomobila ne boste strinjali z menoj, toda za kaj je treba zaradi takšnih stvari komplicirati. Z avtomobilom se voziš ravno tako, kot če te napakice ne bi bilo. Moti te le neka misel, da nisi dobil točno tistega, kar si plačal. Vendar je v življenju pač tako, da malokdaj dobimo točno to, kar mo si zaslužili. Malo OFF, vendar se mi zdi tole prenapihnjeno. Vendar se strinjam, da je z vidika avtomobila vprašanje na mestu. Menim, da so tisti, ki jih moti takšna stvar, razmeroma zafrustrirani ljudje.

Brez zamere, ampak to je nateg! Prodali so poškodovan avto!
Morda ga zrihtajo tako, da se nič ne vidi, pa ga po nekaj letih začneš prodajat... pride kupec s tistim merilcem debeline barve in ti razloži, da ga nateguješ, da je bil avto totalno zbit ipd... Ti pa samo zijaš... in takrat je že prepozno.
Jaz bi zahteval drug avto. Razen, če so v pogodbi navedli, da gre za poškodovan a tovarniško popravljen avto, sicer gre za skrito napako in so jo dolžni ali opravit v garancijskem roku ali pa ponudit drug avto ali pa ustrezno znižat ceno.
Jaz bi bil na tvojem mestu zelo vztrajen, če ne bi šlo drugače pa z odvetnikom in v cajtenge pa na TV. Klinc jih gleda! Noben nov avto ni poceni, pa večina se nas za ta denar kar fino nagara.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe jan 25, 2008 10:30 pm

paskvale: me zanima ko boš ti prodaju kdaj ( če boš) avto s tako napako, kupec ti bo pa zarad tega nižal in nižal ceno... ti bo to všeč? in boš pač reku : eh pa sej je sam avto zrd tega 500€+ manj vreden... če bi vsi razmišlal tko k ti, bi bla prodaja novih "nepoškodovanih" avtomobilov še hujša in bi se take nepotrebne napake še bolj pogosto dogajale...

brez zamere

Lp

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jan 25, 2008 10:55 pm

paskvale je napisal/-a:Verjetno se tisti, ki prisegate na nakup le novega avtomobila ne boste strinjali z menoj, toda za kaj je treba zaradi takšnih stvari komplicirati. Z avtomobilom se voziš ravno tako, kot če te napakice ne bi bilo. Moti te le neka misel, da nisi dobil točno tistega, kar si plačal. Vendar je v življenju pač tako, da malokdaj dobimo točno to, kar mo si zaslužili. Malo OFF, vendar se mi zdi tole prenapihnjeno. Vendar se strinjam, da je z vidika avtomobila vprašanje na mestu. Menim, da so tisti, ki jih moti takšna stvar, razmeroma zafrustrirani ljudje.

hahahahahah delaš,delaš pa delaš da si lahk nov avto kupš in pol na konc dobiš "poškodvanga" in greš uveljavlat garancijo...mislm kwa je en folk prfuknjen,a? :/:o:/

grega80
Nov uporabnik

Napisal/-a grega80 So jan 26, 2008 1:22 pm

pomojem ga je sam ruknil .....
ali pa mu je tokdo na parkirišču naredil.
ker če to opaziš po enmu mescu pol nrmoriš krivit prodajalca.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So jan 26, 2008 2:02 pm

hladni: če dobiš popust zarad praske na avtu, itaq nimaš kej piskat kej okol te praske, to je logično - če pa v dobri veri kupš nov avto in ti je kšna taka praska zamolčana, je pa tut logično da boš kej naredu glede tega - razen če si taka flegma kar pa vrjamem da ni vsak...

grega80: mi razložiš kko je loh to na parkirišču blo? je komu nakupovalna vrečka padla na havbo in to nardila? :shock:

grega80
Nov uporabnik

Napisal/-a grega80 So jan 26, 2008 2:39 pm

na parkirišču pa ja ni blema to nardit
edn se mal znese ad avtom pa je to to ...
vem iz lastnih izkušen ker sem že imel kj podobnena

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So jan 26, 2008 3:53 pm

zanimivo :lol: barva se pa ne lušč oz. ta " vandalizem" pa nč ne poškoduje barve ampak jo sam napihne?

Lp

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale So jan 26, 2008 5:13 pm

to je tolk mal, da bi lahko nastalo že če je nekdo s pestjo udaril po havbi.

grega80
Nov uporabnik

Napisal/-a grega80 So jan 26, 2008 6:28 pm

paskvale je napisal/-a:to je tolk mal, da bi lahko nastalo že če je nekdo s pestjo udaril po havbi.

se strinjam stabo.
pol pa vsak krivi prodajalca.
takoj ga ja lahko kriviš sam čet 1mesec in pol pa nemorš.
moj prevalilo pred nakupom dobro pogledat ker kaksnejših reklamacij ni:)

mosfet
Nov uporabnik

Napisal/-a mosfet Po jan 28, 2008 9:10 am

No kakorkoli...zadeva se v realnosti vidi boljše kot pa na sliki. Kar se tiče vandalizma pa se nebi niti spuščal v te debate...

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po jan 28, 2008 10:49 am

a vam ni jasn da so uradni prodajalci & preprodajalci isti šmorn, usi ciganjo na pouno!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov