Nasveti in napotki ter povpraševanja...

k-lemen
Nov uporabnik

Pospeševanje, zaviranje z motorjem

Napisal/-a k-lemen Po jan 28, 2008 2:08 pm

Zanima me, kje nastane "luft", da ti avtomobil "cuka" ko spuščaš in dodajaš gas. Se to da/splača popravljat?

Hvala, lp

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Re: Pospeševanje, zaviranje z motorjem

Napisal/-a dj_em Po jan 28, 2008 2:10 pm

k-lemen je napisal/-a:Zanima me, kje nastane "luft", da ti avtomobil "cuka" ko spuščaš in dodajaš gas. Se to da/splača popravljat?

Hvala, lp

ja da se .. vplačaj si 10 ur ponovno v avto šoli :jao:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jan 28, 2008 2:25 pm

Eni so pa z levo nogo vstali danes... :idea:

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Po jan 28, 2008 2:27 pm

Morda nosilec motorja?

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po jan 28, 2008 2:28 pm

Pavel_P je napisal/-a:Eni so pa z levo nogo vstali danes... :idea:

pavel slaba ideja.. namreč samo spuščanje sklopke ter pritiskanje na gas je ključno pri prestavljanju iz višje v nižjo in obratno.. če fant ne zna oz. če nima občutka naj si vplača 10 ur da se nauči ali pa če se uči sam iz svojih napak ..

k-lemen
Nov uporabnik

Napisal/-a k-lemen Po jan 28, 2008 2:31 pm

dj_em je napisal/-a:
k-lemen je napisal/-a:Zanima me, kje nastane "luft", da ti avtomobil "cuka" ko spuščaš in dodajaš gas. Se to da/splača popravljat?

Hvala, lp

ja da se .. vplačaj si 10 ur ponovno v avto šoli :jao:

Glede na to, da si očitno že vplačal teh 10 ur, bi bilo bolje da mi odgovoriš na vprašanje, kot pa da nekaj pametuješ in mi delaš OT.
Pa brez komentarjev v smislu v menjalniku, nosilci motorja, pač zanima me s tehničnega vidika, kje in kako to odpravit. Pri novem avtomobilu tega "lufta" ni bilo, sedaj ga pa je vedno bolj občutiti, ni neke krize sicer, a me take stvari motijo.

Pa brez zamere, LP

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Po jan 28, 2008 2:34 pm

Kako to misls, brez komentarjev v smislu nosilec motorja ipd.
Predlog pač. Pr mojmu avtu je blo to. Zamenja ti pa mehanik. In ja, pri novem tega ni blo.
Čudn.

k-lemen
Nov uporabnik

Napisal/-a k-lemen Po jan 28, 2008 2:35 pm

dj_em je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:Eni so pa z levo nogo vstali danes... :idea:

pavel slaba ideja.. namreč samo spuščanje sklopke ter pritiskanje na gas je ključno pri prestavljanju iz višje v nižjo in obratno.. če fant ne zna oz. če nima občutka naj si vplača 10 ur da se nauči ali pa če se uči sam iz svojih napak ..

JAO, a sem slučajno napisal, da se mi to dogaja pri prestavljanju, lol.

Torej, če imaš v prestavi in spuščaš ter pritiskaš gas, da bom bolj razumljivo napisal ;)

k-lemen
Nov uporabnik

Re: re

Napisal/-a k-lemen Po jan 28, 2008 2:37 pm

halo007 je napisal/-a:Kako to misls, brez komentarjev v smislu nosilec motorja ipd.
Predlog pač. Pr mojmu avtu je blo to. Zamenja ti pa mehanik. In ja, pri novem tega ni blo.
Čudn.

No hotel sem napisat, da nebi želel samo predlogov, ampak tudi utemeljitev zakaj to in to. :)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po jan 28, 2008 2:39 pm

k-lemen je napisal/-a:Zanima me, kje nastane "luft"

Love is in the air, pa ti ga tu in tam malo cukne.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 28, 2008 2:41 pm

Luft je zaradi manjših "luftov" pri nosilcih mašine, v menjalniku, osovinah. Čisto ga ne moreš odpraviti, ker imajo pač vsi deli neka odstopanja... Lahko se pa bolj z občutkom dotikaš stopalke za gas, pa s ega ne bo tolk občutilo.

LP

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Po jan 28, 2008 2:42 pm

Ne vem zakaj se ti je to zgodil. Tut pri men na meganu ne vem zakaj se mi je :)
So bli pa simptomi enaki. Pri prestavljanju je avto cuknil, ker se je motor premikal naprej in nazaj.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jan 28, 2008 3:17 pm

pri dodajanju gasa pa spuščanju?..normalno da cuka avto...zakaj?so že drugi majstri napisal...drgač pa če si spušu pa dodaju gas u prvi prestavi pri golf 2 dizl si milu da ti bo armaturko dobesedno dol vtrgal...radio je kr preskakval :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po jan 28, 2008 4:44 pm

im nobody je napisal/-a:pri dodajanju gasa pa spuščanju?..normalno da cuka avto...zakaj?so že drugi majstri napisal...drgač pa če si spušu pa dodaju gas u prvi prestavi pri golf 2 dizl si milu da ti bo armaturko dobesedno dol vtrgal...radio je kr preskakval :lol: :lol:

:lol:

sej to pravm ful butasto vprašanje postavla.. zakaj mi cuka če spuščam pa dajem gas :lol: če ti nebi bi blo narobe ..

drugač pa avto kot praviš je bil nov.. mogoče pa rabš nov avto ker si to delu pa si ga zjahu.. :lol:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jan 28, 2008 5:08 pm

Hvala, lp

Glej... npr. da se "cijaziš" v koloni in npr. ves čas drgneš v prvi prestavi... pritisneš gas in avto seveda cukne, če ga daš preveč s premalo občutka... Če preveč cukne, potem se lahko sliši tudi kak pok, kot je to bilo na mojem avtu. Kriva sta bila dva nosilca motorja. Spodnji silent blok in zg. nosilec motoja. Če je spodnji nosilec motorja potrgan, potem ima motor preveč hoda naprej - nazaj in je taka vožnja čist neudobna. Vidim sedaj na svojem razliko, ko sem menjal nosilce. Kot noč in dan.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Po jan 28, 2008 6:55 pm

pugi405 je napisal/-a:

Hvala, lp

Glej... npr. da se "cijaziš" v koloni in npr. ves čas drgneš v prvi prestavi... pritisneš gas in avto seveda cukne, če ga daš preveč s premalo občutka... Če preveč cukne, potem se lahko sliši tudi kak pok, kot je to bilo na mojem avtu. Kriva sta bila dva nosilca motorja. Spodnji silent blok in zg. nosilec motoja. Če je spodnji nosilec motorja potrgan, potem ima motor preveč hoda naprej - nazaj in je taka vožnja čist neudobna. Vidim sedaj na svojem razliko, ko sem menjal nosilce. Kot noč in dan.

Ja, nosilci so lahko še čisto OK in se kaj takega dogaja. Jaz se ne bi sekiral preveč. Če pa tolče, potem so nosilci motorja gotovo zanič, lahko pa imaš luft v polosovinah in/ali menjalniku.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

k-lemen
Nov uporabnik

Napisal/-a k-lemen Po jan 28, 2008 6:57 pm

@dj_em, pejt smetit temo komu drugmu!!! Prikazuješ svojo očitno bistroumnost skozi svoje refleksije :roll:

Zaenkrat imam malo lufta, tko da ni še moteče, ampak je pa občutiti da je nekje nekaj lufta. Motor je TDI 150 PS in ker ima kar nekaj navora je to občutiti tudi v višjih prestavah ne samo v 1.

Spraševal sem zato, ker sem mislil (upal), da je to kje kakšnen zglob, ki ga zamenjaš in je to to. Očitno ni tako enostavno.

LP

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Po jan 28, 2008 7:25 pm

No, ja, če želiš kakšne bolj uporabne odgovore, moraš pač malce bolj opisat zadevo, ker tako na pamet je lahko usaj ene 10 stvari, ki bi lahko povzročale cukanje...dj_em je pač izkoristil skopo vprašanje ->neumen odgovor :lol:
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po jan 28, 2008 7:38 pm

avto se z leti malo zgoni... lufti se pa seštevajo... malo tu malo tam... pa se že čuti.
splača se menjat samo nosilce... bi bilo pa treba malo bolj pregledat zadevo.. lahko je menjalnik, diferenicial, akse, zglobi, seleni, nosilci motorja :) vse po malo.. al pa nekaj veliko...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 28, 2008 7:40 pm

al pa maš luft v diferencialu, to mam očitno js pri mojem, ker ko speljem al pa spustim na gas, mi tak ropote da adijo pamet. Nosilci motorja pa nimajo lufta, je 100% preverjeno. Tak da že kr neki časa uporabljam vmesni gas pri prestavljanju v nižjo prestavo in zares z občutkom pritiskam, spuščam pedal za gas. Sej človek se navadi čez neki časa in se drugače zdej skor da neznam vozit :)
LP Rok
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov