Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DrYuri
Nov uporabnik

clio 1.4 16v tank problem!

Napisal/-a DrYuri To jan 29, 2008 9:03 pm

Pozdravljeni!

Imam cliota II letnik 2001 in težava je sledeča... merilnik za količino goriva ne dela(skos je na polno, učas skoč mal dol in pol nazaj gor). na servisu so rekl da je edina varjanta, da se zamena cel tank za kar pa se mi zdi škoda denarja. zanima me če kdo ve za kakšno varjanto, da se to popravi...

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 29, 2008 9:07 pm

sigurno je beda da se cel tank menja.vrjetn je un potenciometer k je na plovcu zanic.ce je mozno sam to menjat.
Ni vse res kar napišem

DrYuri
Nov uporabnik

Napisal/-a DrYuri To jan 29, 2008 9:10 pm

ja pravjo da je neki tazga ja. ampak je fora da tanka ne morš odpirat... a kdo ve, če je to fizična stvar al je to kej elektonskega ta plovc, ki zaznava kok je bencina še v tanku? (nimam pojma o teh zadevah).

lp

Luky

Napisal/-a Luky To jan 29, 2008 9:34 pm

a ni to tam k je pumpa notr dana, tam mislim da je tud plovc noter... ne vem točno, tak se mi zdi. možno pa je da se ne da posebej naročit, in na servisu kr rečejo nov tank bo treba kupt.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To jan 29, 2008 9:39 pm

sem 90% prepričan, da se za plovček zataknil, obstaja pa tudi možnost, da so se zasvinjali kontakti. tank nima veze, večinoma je plovček na pumpi.

DrYuri
Nov uporabnik

Napisal/-a DrYuri To jan 29, 2008 9:46 pm

ja loh da se je zataknu. če je plovček na pumpi, kakšen je pol postopek da se to odprav? a to se fizično "odtakne" al samo kej spuca al kako. to ne dela že kr neki časa (ta avto je prej furu moj dedi pa ga ni tok motil, men pa to dost najeda)

lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 30, 2008 10:48 am

DrYuri je napisal/-a:ja loh da se je zataknu. če je plovček na pumpi, kakšen je pol postopek da se to odprav? a to se fizično "odtakne" al samo kej spuca al kako. to ne dela že kr neki časa (ta avto je prej furu moj dedi pa ga ni tok motil, men pa to dost najeda)

lp

Za začetek dvigni sedalni del zadnje klopi. Mislim da na desni strani pod sedežem najdeš črn plastičen pokrov. Ta je namenjen dostopu k plovcu in črpalki goriva. Previdno ga odstrani (nisem prepričan ali so tam vijaki). Pod njim boš zagledal plovec, in črpalko goriva. Ta je ponavadi privijačena na tank z 6 ali 8 vijaki in gumi tesnilom. Odmontiraj vso zadevo in preveri kako je stanje. Glede na to, da za te stvari sprašuješ po forumu, pa ti predlagam, da imaš ob sebi nekoga ki se na take posege malo bolje spozna.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov