Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pepe
Nov uporabnik

Kako naj zvem?

Napisal/-a pepe Ne feb 03, 2008 8:07 am

Zdravo!

Pred dobrim mesecem sem bil lastnik avtomobila Renalut Clio 1.2. Zgodila se mi je mala okvara, motor ni imel moči. Kot prvo sem poklical enega kolega, ki se ukvarja z preprodajo avtomobilov. Po nekajurnem tuhtanju in klicarjenju okoli, sva prišla do zaključka, da je ali šla glava motorja ali pa je prežgalo bat. Pred tem sva že menjala vžigalno tuljavo in preverila kable.

Ko sva pač prišla do zaključka, da je okvara resnejša, sem ga vprašal, kaj naj naredim. On mi je rekel, da je popravilo/zamenjava glave motorja minimalno 500 EUR in da je popravilo za bat še bistveno več. Ker avto rabim vsak dan, sva na koncu prišla do tega, da mi ga on proda takega kot je, za seveda toliko manjši denar.

Vse lepo in prav, dokler čez nekaj tednov ne dobim na ušesa govorice, da me je ogoljufal. Da na avtomobilu ni bilo nič resnega narobe. Res me je lahko opizdil pri vžigalni tuljavi, katero je zamenjal sam, ko sem bil na poti do njega. On pa mi pravi, da je takrat zamenjal celi motor avtomobila in da vseeno ne ve, kaj je bilo narobe na starem motorju, saj ga še nobeden ni razdrl.

Prosim za nasvet, kaj naj naredim, da se prepričam v resnico ali neresnico njegovih besed. Vseeno se tukaj gre za nemajhno količino denarja. Znano pa je, da se vse pri denarju konča...

LP

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j Ne feb 03, 2008 8:52 am

Edina varjanta je da greš do sedanjega lastnika tega avtomobila in gresta skupaj do enega mehanika pa pogledate če je res bilo zamenjan cel motor ali pa te je ta "prijatelj"nategnil.Drugače mislim da tega ne boš izvedel.Mislim pa da če je bil zamenjan motor (komplet)se verjetno to vidi ne da bi sploh obiskal mehanika :? (samo moje mnenje)

pepe
Nov uporabnik

Napisal/-a pepe Ne feb 03, 2008 8:58 am

Ahja, nekako sem pozabil napisat. Avto je zdaj pri njemu doma in se z njim vozi.

Ali ni dejansko tako, da če menjaš motor, ga ponavadi pred vgradnjo celega očistijo. Meni je on rekel, da je naročil motor iz Italije za 250 EUR, vzel dele s starega motorja in namontiral na "novega". Očistit bi pa ga bilo potrebno, zaradi tesnil ipd... Mam prav?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne feb 03, 2008 9:47 am

zakaj bi čistil, če zamenjaš cel motor??
to je najcenejša varianta za popravilo starih zjebanih motorjev - ga preprosto zamenjaš

glede ostalega
avto se pelje k mehaniku in ne k trgovcu, da ga pogleda
trgovec bo deloval tako, da se bo njemu najbolje izšlo

dober "prijatelj" ni kaj, šola za drugič pač
podpis

pepe
Nov uporabnik

Napisal/-a pepe Ne feb 03, 2008 10:31 am

No, meni je bilo povedano, da motor moraš očistit umazanije, da se lahko tesnila lepo prilegajo.

Drugače pa je to lepa šola, ni kaj. Samo vseeno bi se rad prepričal, ali me je res nasral ali ne. Ker če me je, ga bom prijavil zaradi goljufije.

Kaj pa recimo številke motorja? Avto je po vsej verjetnosti bil sestavljen na Revozu v NM. Oni bi po mojem morali imeti kake številke šasije in številko motorja. Če se ti še vedno ujemata, sem ga dobil "korpus delikti".

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Ne feb 03, 2008 10:45 am

Zajebal si sam, ker si nasedel. Ce obstaja sum da je glava pocena, bat prezgan se avto pelje k enemu mehaniku in se zmeri kompresija. Ce je ta ok, z motorjem ni nic. Se problem isce dalje. In to ti ni kolega.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne feb 03, 2008 11:14 am

pepe je napisal/-a:No, meni je bilo povedano, da motor moraš očistit umazanije, da se lahko tesnila lepo prilegajo.

Drugače pa je to lepa šola, ni kaj. Samo vseeno bi se rad prepričal, ali me je res nasral ali ne. Ker če me je, ga bom prijavil zaradi goljufije.

Kaj pa recimo številke motorja? Avto je po vsej verjetnosti bil sestavljen na Revozu v NM. Oni bi po mojem morali imeti kake številke šasije in številko motorja. Če se ti še vedno ujemata, sem ga dobil "korpus delikti".

če zamenjaš celoten motor, potem ne menjaš tesnil
med menjalnikom in motorjem jih ni, polosovine jih tudi nimajo (razen manšet)
motor pa zamenjaš tako, da odviješ par šraufou, snameš polosovine, odklopiš elektriko, cevi za vodo in bencin - to je to

številka motorja seveda da obstaja, včasih je bla celo v prometni napisana
podpis

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Ne feb 03, 2008 12:12 pm

Ej kaki so pa tvoji sovražniki, če so ti taki kolegi?

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne feb 03, 2008 12:14 pm

pepe je napisal/-a:Ahja, nekako sem pozabil napisat. Avto je zdaj pri njemu doma in se z njim vozi.

Ali ni dejansko tako, da če menjaš motor, ga ponavadi pred vgradnjo celega očistijo. Meni je on rekel, da je naročil motor iz Italije za 250 EUR, vzel dele s starega motorja in namontiral na "novega". Očistit bi pa ga bilo potrebno, zaradi tesnil ipd... Mam prav?

ce pravis da je vzel dele s starega pa namontirau na noveg?ko to.a ni reku da ni razstavljau motorja.pojdi h njemu pa naj ti pokaze stari motor ki se ni razstavljen.
drgac pa se izogibaj takih prijateljev.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne feb 03, 2008 12:28 pm

pepe je napisal/-a:Zdravo!

Ko sva pač prišla do zaključka, da je okvara resnejša, sem ga vprašal, kaj naj naredim. On mi je rekel, da je popravilo/zamenjava glave motorja minimalno 500 EUR in da je popravilo za bat še bistveno več. Ker avto rabim vsak dan, sva na koncu prišla do tega, da mi ga on proda takega kot je, za seveda toliko manjši denar.

LP

Se pravi kako te je ogoljufal, če si pa avto dobil ceneje? Zgleda kot da bi on sam sebe zajebo, ker z avtom ni bilo skoraj nič narobe in ga je prodal za nižji ceno.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 03, 2008 12:41 pm

Njegov avto naj bi on prodal naprej in ne njemu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne feb 03, 2008 12:47 pm

to so rojeni cigani, tko da škoda zate, na račun takšnih "bebcev" kot si ti, si ustvarjajo bogatijo! oprosti izrazu ampak tako je!

francnovak
Nov uporabnik

REKLAMACIJE NI

Napisal/-a francnovak Ne feb 03, 2008 10:54 pm

Seveda, on se zdaj veselo vozi, dokler ne najde novo žrtev za prodajo. S tem poslom pa se ukvarja zarad zaslužka, to je cilj trgovcev
Najbolje, da pozabiš na vse skupaj, boš lažje spal!!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 5 gostov