Ker pač nesreča ne počiva sem mel dans neljubo izkušnjo.....V preglednem levem ovinku se je vame zaletel tip z vitaro.....Z njegovim prednjim delom je trčil točno v moj bok (v prednji blatnik in kolo).
Po hitrem pregledu je zvit oz. uničen blatnik...počena posoda za vitrex..počena luč,maska in pa na hitro zvita roka ali vpetje....
Avtek se sicer pelje naravnost vendar moraš volan držat zasukan za 180 stopinj da gre avto naravnost... prav tako je pri končni položaja volana v eno smer manjši kot zavijanja.... sklepam da je premaknilo sprednje komplet premo v desno....
Zanima me na hitro kok je to škode in ali se splača to popravljat oz. kaj bo rekla zavarovalnica? In kaj je v tem primeru bolše nardit? Dat uradno popravljat ali vzet denar in popravit sam s pomočjo mojstrov.
Pa še slikce...

In pa pol mal podrobnejšem pregledu....
je premaknilo prednjo os v desno....Glede na to smatram da je zvilo panhardov drog ( avto tudi malo poplesava po cesti). Zaj pa glede na to da so prednje roke vpete v gumi pušah sklepam , da se prednja os lahko pomika levo-desno in jo na mestu drži prav omenjeni drog.Torej je po takem sklepanju zvilo samo ta drog? resno upam....Je pa videt da je prednjo os ob udarcu konkretno premaknilo... zabilo jo je namreč v karter (dif je rukno v karter) in je zvilo rob karterje...nič dramatičnega a vendar....
In pa še mal podrobnejše slike....
Leva stran ...

in pa desna stran....kjer je glede na prejšno sliko videt kako amortizerja ne stojita pod istim kotom...

Videt da omejevalec hoda ni več na sredini fedre...

In pa kako daleč se je prednja os premaknila ob udarcu....lepo viden diff, ki se je naslonu na karter..

No tnx že vnaprej za pomoč....cilam pa predvsem na uporabnike, ki se spoznajo na jeepe, da mi vsaj približno povedo kaj in kak je za menjat.
Blatnik se dobi to je dejstvo...v konči fazi lahk tud tega poklepaš...pač pol ni za zgled ampak se pa da....bolj me skrbi podvozje kjer resno upam da je zvilo samo drog....