Nasveti in napotki ter povpraševanja...

AylenSi
Nov uporabnik

popravila pri starejšem vozilu

Napisal/-a AylenSi To feb 05, 2008 3:50 pm

Pozdravljeni!

A mi lahko prosim poveste koliko bi stala popravila, če so napake na avtu naslednje:
* zadnje zavore ne delajo (ročna zavora ne dela)
* volan ni fiksen, temveč ima manjši "maneverski prostor" :)
* slabi amortizerji?

Gre za avto star 13 let, Seat Ibiza. Vem, da se ne da dat točne številke, ker je treba avto odpret in pogledat kaj točno je narobe ... Ampak me zanima kakšna bi bila cena teh popravil pri najhujšem scenariju (torej je pri vsaki napaki treba zamenjat oz. popravit tisti del, ki največ stane) in kolikšna bi bila cena, če napake niti niso tako grozne ...?

A mi lahko kdo pomaga?
Hvala.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To feb 05, 2008 4:20 pm

400€ in dalje

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To feb 05, 2008 4:53 pm

Napotki...
1 Ugotovit kaj je zanič
2 V lov za konkurenčnimi (non OEM) deli
3 Najt mehanika z najbolj ugodno urno tarifo...
Ni kej razmišljat... zrihtaj pa bo mir... ne da pametujem, ampak dokler si ne kupim drugega avta bom svojega oldija vedno tako rihtal... Če je mehansko avto drugače v redu, potem ga popravi...
Pojdi na stran www.herkules.si in tam poišči dele.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 05, 2008 6:08 pm

zadnje komplet zavore z zajlami ročne cca.60€
komplet končniki (volanski in spodnji na rokah)+ silen bloki sprednjih rok cca. 80 € (raje manj)
amortizerji komplet cca.150€
zdaj pa odvisn kok te bo mehanik olupil

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To feb 05, 2008 7:10 pm

P.S.
Privatno sporočilo

Če nimaš denarja zrihtaj samo najnujnejše stvari.Lej pri amortizerjih, če se avto ziba potem jih kar menjaj. Ampak treba je vedet kok so res zanič, če že pravš. Ne vem kakšno je tvoje finančno stanje, ampak jaz sem vedno gledal na to, da so bile zavore porihtane, končniki, ležaji, samo, da ti ne govoim kaj se lahko vse zgodi, če na menaš....Sem tud sam imel seat-a l.94 in sem vse kritične delle menjal, nisem imel ne vem kok denarja , ampak popravt pa je treba. Kar se pa tiče elektrike recimo pri meni kakšne nepotrebne stvari sem pa pustu pr mah (pomik stekel, števc, rja,.....
Zadnjič spremenil sonček, dne To feb 05, 2008 7:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To feb 05, 2008 7:33 pm

tako je tudi prav. Lahk se zgodi, da je kdaj pizdarija na cesti, ti na hitro odviješ, avto te pa pusti na cedilu in greš okoli ali pa dol s ceste - po možnosti v drevo ali prepad. Tle ne šparat!

AylenSi
Nov uporabnik

Napisal/-a AylenSi To feb 05, 2008 11:09 pm

Hvala vsem za informacije. V bistvu se gre za to, da nekdo prodaja ta avto, jaz pa avto rabim in zato razmišljam o nakupu. Vem pa, da če se odločim za nakup, bo treba te zadeve popravit - zaradi lastne varnosti. Pa me zanima koliko bi stalo ... Ker to bi gotovo pomenil dodatni strošek k ceni vozila in potem je treba razmislit ali je tisti avto sploh vreden nakupa ... Ker bi lahko za ta denar dobil že kaj drugega, recimo.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To feb 05, 2008 11:23 pm

Mal več napiši.
Letnik je 95, oprema ?, cena ?
Sej ni nujno, da boš zdej dal 400 evrov za popravilo, pač zrihtaš le najnujno, ampak kaj, ko je dlih tisto vse zjahano. Omenil si, da ma volan lift. Ja, če ma luft je tle spet vse odvisna kaj je zanič. Kok je tega lufta? Lahko je marsikaj bo treba avto dvihnt
Lahko mi tud na P.s. pišeš.
Drugače pa sem jaz imel 2 seat-a, ampak je kr naprej neki narobe sej motor dela samo druge stvari rade crkujejo (elektronika), pa tud seat majo skor sbi probleme z rjo, ....glede porabe pri 1.4 je okol 6,5-7 pri 1.6 je od 7,5 do 8 in pri 1.8 je poraba od 7,5 -9l. Imel sem 1.6 in 1.8 motor. Če te še kaj zanima vpraš. Drugač sem imel pa pri obeh probleme take in drugačne z eno sem celo na cesti ostal.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 06, 2008 12:30 am

sonček je napisal/-a:Mal več napiši.
Sej ni nujno, da boš zdej dal 400 evrov za popravilo, pač zrihtaš le najnujno, ampak kaj, ko je dlih tisto vse zjahano. Omenil si, da ma volan lift. Ja, če ma luft je tle spet vse odvisna kaj je zanič. Kok je tega lufta? Lahko je marsikaj bo treba avto dvihnt
Drugače pa sem jaz imel 2 seat-a, ampak je kr naprej neki narobe sej motor dela samo druge stvari rade crkujejo (elektronika), pa tud seat majo skor sbi probleme z rjo, ....glede porabe pri 1.4 je okol 6,5-7 pri 1.6 je od 7,5 do 8 in pri 1.8 je poraba od 7,5 -9l. Imel sem 1.6 in 1.8 motor. Če te še kaj zanima vpraš. Drugač sem imel pa pri obeh probleme take in drugačne z eno sem celo na cesti ostal.

Pol pač nimaš sreče....... ali pa je nekaj narobe z voznikom.. šravfam dost seatov...tud mati ga je mela... pa noben razen rednih servisov nima težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr feb 06, 2008 1:04 am

lisko je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Mal več napiši.

Pol pač nimaš sreče....... ali pa je nekaj narobe z voznikom.. šravfam dost seatov...tud mati ga je mela... pa noben razen rednih servisov nima težav.

Motiš se.
Avto je bil kupljen v avtohiši v moji uporabi pa je bil kako leto in ne meni potem reči, da je nekaj narobe z voznikom. Morda si mislil z prejšnjim lastnikom-voznikom. Drugače pa seata daje elektrika, če tega ne veš, edino, kar je dobr je to, da motorji niso problemtačni edino kakšna izjema, .....pozablajš neki zelo pomebnega lisko, če si ti prvi lastnik avta ali, da poznaš preteklost je to dost cool kot pa, da kupiš avto od 5 lastnika k ne veš a je bil redno servisiran ali ne.
lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr feb 06, 2008 1:11 am

...Sonček - mehanik in že nasvete daje :lol: :roll: (nekaj časa nazaj si službo iskal...a se nisi spomnil tam h Vrtaču(tvoj konc) vprašat, če rabi mehanika))......

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 06, 2008 1:45 am

sonček naš....kaj bi brez njega :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
robertus
Nov uporabnik

Re: popravila pri starejšem vozilu

Napisal/-a robertus Sr feb 06, 2008 12:50 pm

AylenSi je napisal/-a:Pozdravljeni!

A mi lahko prosim poveste koliko bi stala popravila, če so napake na avtu naslednje:
* zadnje zavore ne delajo (ročna zavora ne dela)
* volan ni fiksen, temveč ima manjši "maneverski prostor" :)
* slabi amortizerji?

Gre za avto star 13 let, Seat Ibiza. Vem, da se ne da dat točne številke, ker je treba avto odpret in pogledat kaj točno je narobe ... Ampak me zanima kakšna bi bila cena teh popravil pri najhujšem scenariju (torej je pri vsaki napaki treba zamenjat oz. popravit tisti del, ki največ stane) in kolikšna bi bila cena, če napake niti niso tako grozne ...?

A mi lahko kdo pomaga?
Hvala.

Hja, vse lepo in prav, kar so ti fantje in možje svetovali, vendar moraš paziti še posebej tudi na jermenje, olje, filtre. Tudi to je ponavadi treba zamenjati, če hočeš avto vsaj nekaj časa voziti brez problemov.

Obvezno preveri zobati jermen....

Sam če gledamo malo cene rabljenih vozil, se zna zgoditi, da servis presega investicijo v avto, zato se nemalokrat raje za nekaj več evrov dobi lahko porihtano vozilo.

No to je samo moje mnenje...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 06, 2008 5:05 pm

kakorkoli obrneš al tega al kakšnega drugega če je star 10 - 15 let ne more bit biser tisti ki pa je pa se ne prodaja

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr feb 06, 2008 6:04 pm

čare je napisal/-a:kakorkoli obrneš al tega al kakšnega drugega če je star 10 - 15 let ne more bit biser tisti ki pa je pa se ne prodaja

Hahaha pa še kako res je to.
lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 06, 2008 7:04 pm

ja na žalost .Pred kratkim sem kupil 6 let staro mareo in nanjo vložil 400€ imela je 145 tkm brez servisne (tudi če je je lahko ponarejena) jermeni kao menjani...,no pa sem pomenjal vse jermene šponarje,pumpo,filtre,vse tekočine,komplet zadnje zavore,sprednje amortizerje pa še kaj bi se našlo.Hočem pa s tem povedat da dokler se avta ne spraviš podrobneje gledat in tudi kaj odpret/razstavit ne veš kaj maš in ko enkrat zrihtaš ze mirno usedeš in pelješ

AylenSi
Nov uporabnik

Napisal/-a AylenSi Če feb 07, 2008 9:30 am

jermenček naj bi bil menjan kako leto nazaj (sicer ni nikjer uradno zabelženo). olje je ok.

"Sam če gledamo malo cene rabljenih vozil, se zna zgoditi, da servis presega investicijo v avto, zato se nemalokrat raje za nekaj več evrov dobi lahko porihtano vozilo."

Sej ravno to sem mislila. Če je investicija 1/3 prodajne cene, se človek vpraša ali se ne bi bolj splačalo kupit kaj drugega ...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če feb 07, 2008 12:36 pm

Ti to lepo kupi pa lepo rihtaj veš je le VW kar pa ni od muh :P :-P To so dobri avti veš ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če feb 07, 2008 9:01 pm

No, če je bil jermen menjan nedolgo nazaj se pogleda v kakšnem stanju je, ko sem jest prodal cordobo sem prodajalcu vzel tisti pokrov dol, da je vidu jermen. Veš moraš pa sama precent ali je vreden nakupa ali ni. Za tak denar, kot si ga omenila preko p.s. se da dobit kr vredu avto tud s klimo kakšnega renoja. U glavnem ne prehitevaj in ne se zaletavat, če vidš, da boš imela po nakupu stroške se tazga avta sploh ne splača kupt, ker ti kupš z namenom avto, da nimaš ne vem kakšne stroške sej jih na začetku tudi nimaš ampak se okvare pokažajo po nekaj tisoč kilometrov prevoženih. Ja, če pa kupš tak avto, da ga sam prpeleš domov in drugi dan je že pri mehaniku pol pa ne vem, jest tazga avta ne kupm.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če feb 07, 2008 9:07 pm

Če mavto temu primerno nizko ceno in da ga lahko z servisiin ostalim recimo potem primerjaš z ostalimi kao poservisiranimi, potem kupi. Sam sm avto nabavu z precej nizko ceno, res da sm za servise dost dal,ampak še vseen me je vse skup cenej pršl kot da bi enga kao servisirng nabavu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 5 gostov