Lepo je videt toliko maistrov na enem kupu kot ste tukaj.Jaz sem za avtomobile bolj laik razen vožnje in osnovnih zadev se na ostalo ne spoznam preveč.

No ker sem mnenja da bi mi lahko dali kak nasvet ki bi mi pomagal rešit težavo vam bom opisal mojo težavo!
Imam OPEL Corso letnik 99/00 prevoženih ima nekje 145000 km.Je bencinc 1.0 12 V.
Avtomobil je bil dokaj redno servisiran.Lani so se prvič začele težave z stikalom za pritisk olja (oil druck šalter).Ta del mi je v roku 2 mesecev crknil 5 x.Ko sem šel na servis mi mehanik ni znal razložit zakaj bi lahko to crkovalo?To stikalo mi je enostavno raztrgalo pri tesnilu in olje je teklo ven.

V zadnjem času se pa je pričela pojavljat druga težava.Zvok motorja je kot da vozim ne vem kakega diesla.Postal je ogromen požeruh, saj mi popije okrog 12l bencina na 100 km.Prej okrog 6-7 litrov.Ko se avto segreje pa prične pri zaviranju in zmanjševanju z motorjem, v križiščih, trest menjalnik in utripa mi lučka za olje.
Olja je dovolj,ker sem preveril.Menjalnik je bil menjan pri 130000km.Danes je bil na testu pri mehaniku ampak na rač ni pokazalo nobene napake???
Ne vem več kaj naj nardim.Upam da mi boste lahko kako pomagali.
VSEM ŽELIM LEP POZDRAV IN lEP DAN!!!