Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Pokanje pri sprednjem desnem kolesu

Napisal/-a Bawc To feb 12, 2008 2:36 pm

Mam en problem. Odkar sem menjal vzmeti mi včasih nekaj poči v sprednjem desnem delu avtomobila. To opažam, da se zgodi le ko nakrenem v levo in se istočasno ustavim, enkrat se je zgodilo tud k sem šel nazaj, uglavnem zmeraj skoraj na mestu in vedno na domačem dvorišču. Med vožnjo po cesti ni težav. Je to normalno? Če ni kaj bi blo lahko krivo?
Pred našim dvoriščem je en kanal, da voda odteka, tam prvo zapeljem z desnim kolesom. Je možno, da ko je v kanalu samo še zadnja leva guma, da se mi spredaj avto nekak dvigne in se vzmet premakne z ležišča, ko poči pa pade nazaj? Je kdo od vas mel podoben problem?
Vsaka pomoč dobrodošla. :)
Lp Bawc

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To feb 12, 2008 2:55 pm

jaz bi prej posumil daje kak končnik šel rakom žvižgat. Pa je zdaj ko si menjal vzmeti (Po možnosti spuščal avto) še malček bolj dodatno obremenjen in je začel pokati oz. dokončno spustil dušo.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To feb 12, 2008 6:25 pm

Končnik bi potem skoz na luknjah pa slabi cesti pokal. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Napisal/-a Bawc Sr feb 13, 2008 3:31 pm

Ma še kdo kakšno idejo?

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Sr feb 13, 2008 3:38 pm

Kakšne fedre si pa dal noter?

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Napisal/-a Bawc Sr feb 13, 2008 7:26 pm

H&R Sportsprings + tršani so sprednji amortizerji. Avto se pelje tko kot treba, ne poseda se mi neenakomerno, tko da dvomim, da so fedri zanič. Je možno, da so kaj zajebal pri montaži? Za pritožbo je itak že zdavnaj prepozno...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr feb 13, 2008 7:35 pm

Bawc je napisal/-a:Ma še kdo kakšno idejo?

....nad amortizerjem (pod muldo) je ležajček - najverjetneje on dela "težave" ... ko je bilo "razkopano" bi lahko mal masti not "pljunli"....

P.S ko je avto v zraku(na dvigalki) prešlataj mal sprednje fedre, boš na roke čutil, če se kje zatika ali kaj poka - potem je v fedrih stvar...skratka preventivno preglej še vse enkrat....

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Če feb 14, 2008 10:29 am

Sem imel v ibizi letnik 2005 H&R fedre in mi je enako pokalo kot tebi, samo res poredko in je moralo avto ful zvit, da je poknilo. Fedre so bile vse v sedežu kot je treba, po moje v tem primeru dva rinka skupaj udarita.

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Napisal/-a Bawc Če feb 14, 2008 3:40 pm

To, da dva rinka skup udarita pomoje ne more bit, ker se mi to ne dogaja npr. na slabi cesti ali če avto zvije ampak v stanju predenj se avto ustavi na normalnem terenu. Pomoje je res kaj narobe z amortizerji, pri Amortizerju tud šparajo za vsak evro-cent, bognedaj kaj z mastjo namazat. Danes sem ga pritisnil v ena dva ovinka pa pri vožnji res ni nobenih problemov, tko da kaj nevarnega pomoje ne more bit. Če je slučajno slučajno končnik bi moral problem progresirat, bi moralo zmeraj bolj pokat.
@sašo5: Včeraj sem snel prednje desno kolo, pa sm res mal pošlatal. Vzmet se ne premika in nič ne poka. Probal sem tud pritisnit pesto sem ter tja pa tud nisem nič pogruntal.
Vesel bi bil kakšne informacije glede tistega ležaja, ma kdo kakšno shemo ali kaj takega? Kaj bi moral nardit, da tisto podmažem? Odpret amortizer?
Lp Bawc

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če feb 14, 2008 4:53 pm

Bawc: mam isti problem...biu dons na servisu, bajene morjo pogledat, ker je avto prenizk :?
naj bi se neka vzmet se premikala, baje nč resnega..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov