Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

udarci v podvozje.

Napisal/-a avtomobil Ne feb 17, 2008 2:25 pm

Na cestah so večkrat veje ali večji kamni, kjer lahko pride do udarca v podvozje.
Zanima me ali je podvozje dovolj zaščiteno pred temi nadlogami?
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne feb 17, 2008 2:36 pm

za veje pomojm ni take panike,pri kamnih pa odvisno kako velik je,s kako hitrostjo ga nagaziš,pod kakim kotom ga fašeš,...dosti dejainokov vpliva.pa tut od sreče je odvisno :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne feb 17, 2008 3:11 pm

Nima ti kaj bit!
;)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: udarci v podvozje.

Napisal/-a pugi405 Ne feb 17, 2008 3:53 pm

avtomobil je napisal/-a:Na cestah so večkrat veje ali večji kamni, kjer lahko pride do udarca v podvozje.

Poskušaj se teh nadlog čimbolj izogibat.
Edino pazi, da ne prebiješ pnevmatike ali oljnega korita... za vse ostalo se jaz ne bi brigal :twisted:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne feb 17, 2008 4:30 pm

pugi405 je napisal/-a:
avtomobil je napisal/-a:Na cestah so večkrat veje ali večji kamni, kjer lahko pride do udarca v podvozje.

Edino pazi, da ne prebiješ pnevmatike ali oljnega korita... za vse ostalo se jaz ne bi brigal :twisted:

Pugi na tvojem mestu nebi bil tako brezskrben. Sem pred leti naletel na kepo ledu ki ja padla izpod zadnjih koles kamiona pred mano (zimske razmere). Posledice: razbita zaščita pod motorjem (plastična) in premaknjena optika desnega kolesa. Udaril pa sem pri cca 60km/h, na srečo ne s kolesom, ampak je vse skupaj letelo pod menjalnikom in udarilo v vilico.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Ne feb 17, 2008 4:50 pm

Ce te tako skrbi za avto se nevozi z njem, ga raje prodej, se zmeri ti ostane javni prevoz.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne feb 17, 2008 6:41 pm

Iz izkušenj ti lahko povem da lahko udarec (če povoziš kamen, večjo luknkjo itd)...
dodobra razštela optiko...
Lep dan!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Ne feb 17, 2008 7:05 pm

target_practice je napisal/-a:Ce te tako skrbi za avto se nevozi z njem, ga raje prodej, se zmeri ti ostane javni prevoz.

Tvoj komentar je za v koš, ti pa za v samico. Daj, premisli preden pišeš takele neumotvorije.

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Kraj: TREBNJE

Napisal/-a D.J.ANDY Ne feb 17, 2008 8:08 pm

Kaj pa tank? Jaz imam to ravno tako spodaj.
Sicer se pa jaz izogibam kamnov in lukej tako kot hudič križa.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne feb 17, 2008 8:44 pm

tristan01 je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:

Pugi na tvojem mestu nebi bil tako brezskrben. Sem pred leti naletel na kepo ledu ki ja padla izpod zadnjih koles kamiona pred mano (zimske razmere). Posledice: razbita zaščita pod motorjem (plastična) in premaknjena optika desnega kolesa. Udaril pa sem pri cca 60km/h, na srečo ne s kolesom, ampak je vse skupaj letelo pod menjalnikom in udarilo v vilico.

LP Tristan01

Tudi jaz sem imel sr.anje. Prvi sneg... ledena kepa... bum... k sreči ni bilo nič hudega... Ne bom pa sedaj v strahu vozil zarad tega. Če te čaka te čaka... cesta je pač nepredvidljiva... :roll:

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Po feb 18, 2008 1:04 am

na mojem bivšem avtu, mi je veja potrgala žice od lambda sonde :?
SlikaSlika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po feb 18, 2008 11:08 am

paskvale je napisal/-a:
target_practice je napisal/-a:Ce te tako skrbi za avto se nevozi z njem, ga raje prodej, se zmeri ti ostane javni prevoz.

Tvoj komentar je za v koš, ti pa za v samico. Daj, premisli preden pišeš takele neumotvorije.

A mas probleme?

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po feb 18, 2008 11:38 am

target_practice je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:

A mas probleme?

off: jest bi vaju prosil, da če se ne držita teme, potem ni treba pisat postov samo zato, da si nabijate število le teh. Če nihče nima nič pametnega za napisat, potem pač ne napišeš nič.

On: Vsak udarec v podvozje je potrebno pregledat, če ne drugega lahko začne podn na udarjenem mestu gnit... Zdej če te briga za avto, potem to ni problem.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Po feb 18, 2008 2:25 pm

Bom jst napisal škodo ki je nastala na Toledotu, ko smo učeri zaradi visokodvignjenega jaška in ugreznjene ceste nrdil kr veliko škode na avtu:
- počen karter
- uničena zaščitna plastika
- uničeno ohišje menjalnika
- uničena nosilc motorja (nevem ker)

Tako da lahko v hipu in nepremišljeni potezi rata zelo hitro veliko škode.
Po lastni krivi+di in seveda krivda je tudi na strani občin in države d slabo vzdržujejo ceste in ostale vozne površine
:x

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po feb 18, 2008 3:32 pm

Pa kaj vam to v podvozje tolče? Glejte na cesto in vozite previdno.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po feb 18, 2008 3:46 pm

joztom je napisal/-a:Pa kaj vam to v podvozje tolče? Glejte na cesto in vozite previdno.

Lej se zgodi, da je cesta tako pogreznjena, kot recimo na barju (Ind. cona Rudnik), pride situacija, ko se ne moreš nikamor umaknit in nabiješ kakšno stvar... lahko da sam sebe "zakalkuliraš" z višino avta... To se hitro zgodi. Pri nas v ulici folk dostikrat popraska po ležečem policaju, pa sploh ni tako visok, niti strm....
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po feb 18, 2008 4:09 pm

Kritik je napisal/-a:Pri nas v ulici folk dostikrat popraska po ležečem policaju, pa sploh ni tako visok, niti strm....

To je vse kriva visoka hitrost in nepazljivost. Ce pa imas spuscen avto moras biti toliko bolj pazljiv.

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Po feb 18, 2008 8:27 pm

ja velika hitrost ravno ni bila (na parkirišču) , voznik pač jaška ni vidu oz. ga je spregledu. U glavnem škode je več kot 3000€

Ja pazljivost je dobrodošla vendar v situaciji ko ponoči naletiš za ostrim ovinkom na kup skal na cesti je lahko tudi ta odveč, s podobnim problemom se srečujem skoraj po vsakem deževju ko grem na delo.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po feb 18, 2008 8:32 pm

Na rudniku imaš omejitev 30,pa se je drži,pa ne boš nič razbil
Pa tud cela tema je butasto zastavljena. Če je podvozje zaščiteno pred "temi nadlogami"? To je ful neumno vprašanje. A je Ljubljana zaščitena pred potresi???
Če boš nabou skalo pr 100 na uro boš zjebal,če boš pa pr 5 na uro boš pa mn zjebal,al kako si mislu že vprašat.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po feb 18, 2008 10:07 pm

djoti je napisal/-a:ja velika hitrost ravno ni bila (na parkirišču) , voznik pač jaška ni vidu oz. ga je spregledu. U glavnem škode je več kot 3000€

Ja pazljivost je dobrodošla vendar v situaciji ko ponoči naletiš za ostrim ovinkom na kup skal na cesti je lahko tudi ta odveč, s podobnim problemom se srečujem skoraj po vsakem deževju ko grem na delo.

V takem primeru ce lahko dokazes da hitrost ni bila velika, poklices policijo naredijo zapisnik in zahtevas povracilo skode od odgovornih za ta odsek ceste, bodisi drzava obcina ali fizicni lastnik.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov