Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rnisan
Novinec

menjalnik

Napisal/-a rnisan Če feb 28, 2008 11:10 am

Prijatelj ima težave z menjalnikom. Med vožnjo mu včasih gre težko v 2. prestavo (iz 1. in 3.). V ostale pa gre brez problemov. V bistvu mora uporabit včasih mal sile, da mu uspe. Včasih pa gre brez problemov. Ko pa stoji na miru, pa lahko šalta v prestave čisto brez problemov.

radkolj
Nov uporabnik

Napisal/-a radkolj Če feb 28, 2008 11:15 am

Zanimivo jaz imam enak problem s svojim avtom, sicer clio 96. Gre sicer, vendar bolj na silo kot bi hotel. Aja pa še to me zanima če slučajno kdo ve kje bi lahko kupil zadnjo polico za moj avto, oziroma še raje če kdo prodaja rabljeno in da je iz ljubljane.
When the pin is removed, Mr. grenade is no longer your friend.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Re: menjalnik

Napisal/-a leoCar Če feb 28, 2008 11:23 am

rnisan je napisal/-a:Prijatelj ima težave z menjalnikom. Med vožnjo mu včasih gre težko v 2. prestavo (iz 1. in 3.). V ostale pa gre brez problemov. V bistvu mora uporabit včasih mal sile, da mu uspe. Včasih pa gre brez problemov. Ko pa stoji na miru, pa lahko šalta v prestave čisto brez problemov.

Tule je lahko več razlogov za ta problem, Zvite menjalniške vilice, zvit ali razštelan drog, ki vodi do menjalnika, ali pa zjebani sinhroni, lahko da ma tudi napačno olje , katerega gostota ne ustreza, pa zaradi tega sinhroni ne opravljajo svojega dela kot je treba...Najbolje je da poišče enega mehanika ,ki se na te stvari dobro razume.
BMW E46

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Pe feb 29, 2008 7:02 am

No, še ena nova stvar glede tega. Pri višjih obratih, tam nad 2500 v 1. prestavi lahko normalno prestavlja v 2. Js sm mu reku naj ga pač ne špara na semaforjih, ampak ga malenkost pritisne in to je to. :lol:

Pa mu lah, če ne popravi to takoj, cel menjalnik crkne al ni panike če se vozi tak še naprej?

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Napisal/-a Blueboy_RM Pe feb 29, 2008 12:50 pm

To mi full smrdi na sinhron 2 prestave. Kaj pa če šalta z vemsnim plinom?
RM

Uporabniški avatar
Miha Gorišek
Novinec

Napisal/-a Miha Gorišek To mar 04, 2008 2:39 pm

vlka verjetnost je da je sinhron bol nakonc...a škrta kej ko šalta u 2 prestavo?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: menjalnik

Napisal/-a esem To mar 04, 2008 2:57 pm

Če bi bil slab sinhron, bi mu škrtalo in verjetno ne bi delal tega
rnisan je napisal/-a:... V bistvu mora uporabit včasih mal sile, da mu uspe. ...

Sinhroni pač rabijo več časa, da opravijo svoje delo (očitno ga poskušajo, se upirajo - zato "sila"), če ob tem velja še 1>2 (in ne samo 2>1), očitno niso sinhroni.

Vem, da se sliši malo smešno, a podobno je bilo nekoč in kot vzrok se je izkazalo predvsem to, da je sklopka prijela precej spodaj in enostavno ni bila dovolj stisnjena (z nogo) - skoraj kot da bi prestavljal brez sklopke. Naj poskusi prestavljat pod enakimi pogoji, le da enkrat pritisne sklopko kolikor more v poden in opazuje, če je vsaj malo razlike. Če je razlika, bo morda vzrok v sklopki (morda samo nastavitvi le-te, če jo ima), morda bo kmalu šla sklopka - tako je bilo v gornjem primeru.

Škrtalo pa praktično ni - kljub določeni "sili", ker so bili sinhroni (in menjalnik) sicer OK - samo "upiralo" se je pri menjavanju.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan To mar 04, 2008 6:49 pm

Za vmesni plin: ne vem še če je probo. Mi ni nič reku. Men je reku da mu se opira, ko hoče dat v 2. (iz 1. ali 3.). Škrtanja mislim da ni, ni nič povedo. Je slišo da je najverjetneje kaj z oljem za menjalnik (ga je premal, ni pravi, se ne ogreje...), da bo najprej to preveru... Bom še poročo če bo kaj novega.

Uporabniški avatar
dj_greg
Nov uporabnik

Napisal/-a dj_greg Če mar 06, 2008 8:14 pm

Jaz imam tud problem! Začelo se je tako.....Včasih ko sm stal na semahorju in hotel predstaviti v prvo je šlo zelo teško včasih med vožnjo tudi ni šlo v 5 takoj! Zamenjal komplet sklopko + olje in se slabše! :( Zdaj ko je mrzu avto gre teško iz 1 v 2 in 3(včasih tud malo zaškrta) pa potem sem opazil da tudi četrta ne gre tako dobro! Mehanik predlagal za drugo olje....malo bolje ampak isto. Fora pa je v tem ko je avto segret je OK! Pravi da je treba naredi 1000km da se menjalnik ustali! Čudim se temu da prej ni bilo tega nikoli zdaj pa! :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov