Imam Citroen Evasion.
Problem je pa sledeči:
Pred kratkim sem zamenjal antifriz, prezračil na vseh točkah. Po nekaj dneh sem ugotovil, da nekje pušča, saj mi je javljalo, da je premalo hladilne tekočine. Ok, natočim 1/2 litra vode in grem probat. Po 10 km preverim stanje in ugotovim, da je raztezna posoda porozna, saj se je na njej delala pena (Antifriz). Dobro, si mislim, bom zamenjal.
Naročim novo + senzor livela tekočine + čep. Zamenjam, prezračim, vse OK.
Drugi dan žena pride domov in pravi: "mi je pokazalo premalo vode"...
Grem pogledat, manjka 1/2 litra vode.
Nalijem, prižgem motor, mater vola, začnejo mehurčki hodit gor...

Je prepihalo tesnilo na glavi...
Grem do enga mehankarja, če bi mi pogledal, koliko bi vse skupaj prišlo. Se zmenimo.
Naroči garnituro tesnil in teflonov + tesnilo za glavo. Da pobrusit in poštimat glavo.
Zmontira skupaj, prižge motor, vse OK. Preveri še enkrat livel hladilne tekočine

Potegne palčko za olje ven, GROZA, emulzija...

Zdaj pa glavno vprašanje.
Moje mnenje je, da je počena glava.
Koliko možnosti pa je, da je počena kakšna srajčka v cilindru ali pa celo počen blok ???
Bi prosil za kakšno bolj strokovno mnenje. Vem, da vas je tu precej mojstrov, pa bi res prosil za mnenje.
Sicer sem že najdu drugo glavo, pa bi želel prej vedet, če je sploh smiselno poizkusti menjat, ker mi nihče ne zna povedat ali je res glava hin.
Sem pa pred 14 dnevi zamenjal kompresor od klime (550 € z montažo), tako, da menjavat motor bo ratalo kr drag štos...
Sem pa zasledil, da je bilo pri teh motorjih 2.0T precej problemov z glavami.
Že v naprej najlepša hvala za pomoč,
Lp, FoxTer